Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-10 07:30:19 |
Marju:
mariatrumberg:
Huvitav küsimus :) Ma pole küll teab mis spetsialist, aga kui oleks vaja u 20 muna keeta, laoksin nad ilusti potti hunnikusse, valaksin vee peale ja keedaksin eriti tasasel tulel. Olen üsnagi kindel, et sedasi need munad katki ei lähe.Kuidas keeta 100 muna, et nad katki ei läheks Kristjan:
MariaTrumberg:
Muna koaguleerub isegi 70C juures. Seega on mitmeid meetodeid munade valmistamiseks, kus vett ei lasta kolinaga keema. Sellisel juhul on muna pragunemise tõenäosus hulga väiksem.
- võib panna vette kraadiklaasi ja "keeta" muna nt 90C juures
- võib lasta vee nõrgalt keema, hoida mune selles ca minuti ja siis tõsta pott kõrvale munad kaane all
- võib keerata ahju 90C peale ja panna siis munad veega potis ahju "keema".
Kui kaua peab muna alla 100C keema sõltub sellest, mis on täpselt temperatuur ja kui pehmet/kõva muna tahetakse saada.Kuidas keeta 100 muna, et nad katki ei läheks JM:
Munateemasse, palun, munateemasse :P
Kui suur pott selleks olema peab, et sada muna keeta? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-13 17:41:27 |
Tänavu tegin kolm pashat - eilsele kevadpühade brunch'ile kaks ja tänastele külalistele ühe. Kõik pashad valmistasin Keskturult ostetud rammusast Nõmmiku Talu Meierei kohupiimast. Minu traditsiooniline pasha - kuumutamata, kuivatet jõhvikate ning hakitud pistaatsiatega. Kaunistuseks riivitud kuivatet apelsinikooreribad ja hakitud münt: Šokolaadisõbra kohupiimapasha - kuumutatud, kasutasin tavalist Bitteri šokolaadi (kuigi pähklitega sobiks ka), lisaks suured heledad rosinad ja kuivatet jõhvikad. Kaunistuseks suhkrustatud kumkvaadid (viiludeks, siis keetsin suhkru ja vee 1:1 segus pikalt): Kohupiimapasha keedetud munadega (hea võimalus pühadest alles jäänud keedetud munade kasutamiseks), kuumutamata, sees apelsinisukaad ja mandlilaastud. Kaunistuseks apelsinisegmendid, röstitud mandlilaastud ja sidrunmeliss: Maitsesid kõik, järgmisel aastal tee(ksi)n kindlasti taas esimest ja kolmandat. Šokolaadipasha asemel prooviks ehk mõnda järgmist retsepti. Mulle tundub küll, et rõõsa koore vahustamine annab lõpptulemusele veidi kohevama ja õhulisema konsistentsi (ja seda peale nõrutamist; pressi alla ma oma pashasid ei pane). Aga võib-olla on see vaid luulu, mille eesmärgiks on õigustada seda vahustamise fakti :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-31 14:07:55 |
Mann 13.4.2009:
Lappan siin parasjagu toda Oma Maitset, Angeelika Kangi retsept on järgmine:
400 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
2 dl suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl korinte või rosinaid
1 apelsini riivitud koor
150 g võid
kaunistuseks mandleid
Sega omavahel kohupiim, vahustamata koor, suhkur, munad, vanillsuhkur, rosinad, riivitud apelsinikoor ja sulatatud või. Vala segu kahekordse niisutatud marliga vooderdatud pashavormi, tõsta servad peale ja aseta kõige otsa kerge vajutis. Hoia külmkapis järgmise päevani.
Kummuta serveerimisalusele ja kaunista mandlitega.
Idee poolest üsna sarnane mu imemaitsvale kuumutamata pashale, nii et jään enda pasha juurde :)
Nagu juba eespool mainitud, oli meite pasha sel korral leitud Marju blogist. Too OM 2007 märtsiretsept. Lihtsalt hää oli. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-16 21:26:10 |
Seenekas:
Koos kulitši ehk kõrge pärmitainasaiaga :)
Kuidas serveerida pashat? Kas on spetsiaalsed kombed? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-16 22:02:19 |
Ma tegin nädal-paar tagasi kolm erinevat pashat - kuumutatud, kuumutamata ja šokolaadiga: Need minu tehtud pildid. Mati Hiie pildid peaks ilmuma järgmisel nädalal Õhtulehes. | |
Seenekas Abikokk 2011-04-17 10:34:34 |
Pille:
Hmmm... kas siis kasutada määrdena? Meie mullu sõime niisama lusikaga. :) Seenekas:
Koos kulitši ehk kõrge pärmitainasaiaga :)Kuidas serveerida pashat? Kas on spetsiaalsed kombed? |
|
Seenekas Abikokk 2011-04-17 13:56:57 |
Minu uhiuue vidinaga valmistatud apelsinimekiga pasha sai selline: Retsept on paari aasta tagusest OM-st. Kuna on kopeeritud, siis täpselt ei tea millisest. Kaunistamiseks enam apelsini kodus polnud. Aga kohaliku meierei kohupiim (Nõmiku talu meierei) on vapustavalt maitsev igal moel. Olgu siis maitsestamata või maitsestatud või torukohupiimalaadne. Sama käib jogurti kohta. Kas nad seda kusagil suuremalt ka turustavad või läheb kõik kohalikele koolidele/lasteaedadele etc. seda ma ei tea. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-17 14:03:14 |
Seenekas:
Pashat sööd lusikaga ja siis hammustad kulitšit peale! :)
Pille:
Hmmm... kas siis kasutada määrdena? Meie mullu sõime niisama lusikaga. :)Seenekas:
Koos kulitši ehk kõrge pärmitainasaiaga :)Kuidas serveerida pashat? Kas on spetsiaalsed kombed? |
|
Netcat Abikokk 2011-04-18 18:50:44 |
Seenekas:
Kui see on Nõmmiku, mitte Nõmiku talu, siis nende kohupiima ja kodujuustu olen mitu aastat Nõmme turult saanud. Minugi jaoks lemmik pasha tegemisel. Aga kohaliku meierei kohupiim (Nõmiku talu meierei) on vapustavalt maitsev igal moel. Olgu siis maitsestamata või maitsestatud või torukohupiimalaadne. Sama käib jogurti kohta. Kas nad seda kusagil suuremalt ka turustavad või läheb kõik kohalikele koolidele/lasteaedadele etc. seda ma ei tea. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-20 09:04:39 |
Oliivipuu:
Siia väike näide Vene maalikunstist:
Boriss Kustodijev (Кустодиев Борис Михайлович, 1878–1927) ja tema 1912. aastal valminud Пасхальная открытка (Easter Greetings) - maalil on näha nii püramiidjas pasha kui ka kaks uhket kulitšit. Küünalde asemel on nii pasha kui ka kulitšite sisse roosiõied torgatud.
Seenekas:
Aga seda Pashat võib lihtsalt suurema serveerimislusikaga tõsta madalasse magustoidu kaussi ja paljud söövad seda koos selleks puhuks spetsiaalselt küpsetatud, omapäraselt maitsestatud ja rohke safraniga, kollase saiaga, mis on ümmargune,kõrgem ja pealt valge glasuuriga üle kallatud. See seenekujuline sai on küll kena sektoriteks lõigata. Õhuke viil seda saia ja peale panna lusikaga suus sulavat Pashat. Väga maitsev!Oliivipuu:
Tegelikult ma mõtlesin serveerimise all vist rohkem, kuidas sellest kenast "torn"pashast tükke "haugata". Ei oska isegi täpselt küsimust formuleerida. Kui mullu tegin ümmarguse sõela sees pashat, siis sai (vist - ei meenu) sektoriteks lõigatud. Aga seda püramiidikujulist vaatasime mehega mõlemad veidi nõutult. :o Ja siis otsustasime ülevalt otsast viilusid lõikama hakata. Kui juba piisavalt madalaks sai, siis "sektoritasime".Vastuseks Seenekale Kuidas serveerida pashat? Kas on spetsiaalsed kombed? On erinevaid võimalusi, kuid üks algsemaid viise oleks, kui kaunistada see vaagnale asetatud Pasha väga rikkalikult mandlite, pähklite ja rosinatega. Tavaliselt kaunistatakse ristikujuliste motiividega. Olenevalt Pasha kujust, siis üles keskele pannakse vahaküünal(peenike). Pidulikul hetkel süüdatakse küünal koos lähedastega. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |