TOKYO sushi baar, Jaani 20, Tartu

Frieda
Abikokk
2009-03-11 15:04:35
Käisime kolleegidega lõunastamas Tokyou sushi-baaris Tartus Laia ja Jaani tn nurgal. Klientide puudus tundus ka seal kummitavat, sest peale meie oli vaid kaks klienti (lõuna ajal!). Asutus saatis mõni aeg tagasi ümbruses asuvate asutuste töötajatele meili teel päevapakkumiste reklaami ja vähemalt meie lasime ennast kohale meelitada. Kujunduselt oli ruum võrdlemisi hubane, nii et võiks täiesti sobida kohaks, kus saab veidi privaatsemalt aega veeta ja juttu ajada (ette rutates tuleb muidugi taas esineda oma põhilise etteheitega toidukohtadele - muusikavalik jätab soovida. Minu meelest kiputakse igat laadi temaatiliste paikade puhul arvestama kõige muuga välja arvatud muusika ja mängitakse taustaks paremal juhul lihtsalt teemaga mitte haakuvat muusikat, halvemal juhul raadiot). Nii et võinuks ju natuke pingutada ja jaapani(pärast) muusikat hankida. Sushit ma siiski ei proovinud, selle asemel tellisin päevapakkumiste hulgast sooja lõhe-avokaadosalati, mis serveeriti koos riisiga, feng shui tee ja magustoiduks rohelise tee juustukoogi. Toidu ooteaeg oli küll häbematult pikk, eriti arvestades, et tegemist oli päevapakkumisega, on pea 40 minutit küll liig mis liig. Salat oli iseenesest päris maitsev, ehkki avokaadosalat vaid nime poolest, kuna sisaldas hoopis arvestatavamal hulgal aedube. Antud juhul osutus avokaado vähesus siiski pigem boonuseks, kuna need vähesed lõigud, mis salatist leida, ei olnud küll enam esimese värskusastmes. Rohelise tee juustukook oli meeldivalt vähemagus, serveeritud mustasõstrapüree ja külmutatud mustade sõstardega, mis minu jaoks liigagi mahedat kooki päris kenasti täiendasid. Rohelise tee maitse oleks siiski võinud tuntavam olla. Igikestev ving tuleb ka teeninduse koha pealt. Toidud kanti lauda tuima näoga, midagi naeratusetaolistki meie jaoks ei jätkunud ja üldiselt ei jäänud tunnet, et me seal väga teretulnud oleksime olnud. Kokkuvõttes -harju keskmine. Saaks paremini. Arvustus Tartu Postimehes: Sushirestoran mugandab Jaapanit Arvustus Eesti Ekspressis: Lahjavõitu Tokyo

Söömine on ainus töö, mis toidab

Tiina
Abikokk
2009-03-11 15:25:49
Käisime ka ükspäev seal sõbrannaga söömas. Võtsime sushi komplekti ja miso-supi (see vist käis komplektiga kaasas?). Supp meile ei maitsenud, mingid kahtlased asjad olid sees. Aga kuna varem midagi sellist polnud söönud, siis võis asi ka lihtsalt meie maitses olla. Sushil ei olnud viga. Rohelise tee kook maitses ka hästi, kuigi ei midagi erilist.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Heleen
Abikokk
2011-05-13 13:50:59
Käisin ka. Tellisin lõhe-wakame makit ja rohelise tee kooki. Makirullid maitsesid väga hästi, kuid rohelise tee kook polnud tõesti midagi erilist, nagu ka Tiina eelnevalt mainis (ja aastad on möödunud...). Atmosfäär oli hubane ja mulle väga meeldis. Kuigi tellisime toidu kaasa, arvan, et Tokyo sushibaar on hea rahulik koht, kus õhtusööki nautida. Lisaks meeldis mulle see, et sushit valmistati leti ääres, et minusugused huvilised ikka soovi korral protsessi jälgida ka saaks :D Rahvast jätkus, vabu kohti oli, kuid tundus, et meie lahkudes tuli näljaseid veel juurde. Võib tagasi minna küll, ma usun :)

Armastus käib kõhu kaudu :)

Elve
Kokaõpilane
2012-11-02 17:56:48
Aeg on möödunud ja tundub, et rahvas on Tokyo sushi baari üles leidnud, sest viimasel ajal on õhtuti tegu, et kohti saada. Vaieldamatult on seal Tartu linna parim sushi, mida sageli söömas käin. Lemmik on maki UNAGI, kuid ka kõik teised on väga maitsvad. Muudest toitudest olen proovinud idamaist kalasalatit ja mingit woki. Salat mulle täitsa meeldis, nii et seda võib teienekordki tellida.