Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-25 08:04:14 |
h_s:
Briti allikad soovitavad rasvaine vähendamiseks küpsetistes kuivatatud musti ploome kasutada. Kuni pool võikogusest võib siis asendada ploomipüreega, seda võtta 1.5 kogust.
Ehk kui retseptis oli küsitud 100 g võid, siis võtta 50 g võid ja 75 g ploomipüreed.
Ploomipüree tegemiseks püreesta 225 g kuivatatud kivideta musti ploome ja 6 sl kuuma vett köögikombainis.
Kinnises karbis säilib antud püree külmkapis kuni kuu aega.
Infanta:
Kas õunapüreega võib osa rasvainest siis lihtsalt asendada? Et võtan 200 g margariini asemel näiteks 100g margariini ja 100g õunapüreed? Või peaks siis kuidagi ka jahukogust muutma - õunapüree on ju vedelam kui margariin.Suure rasvaainekoguse asemel aitab kooki mahlasemaks muuta näiteks õunapüree, purustatud banaani, riivitud porgandi vms lisamine. |
|
Pillepv Kokaõpilane 2009-05-25 14:05:54 |
Tervislikkuse lisamiseks soovitaksin lisaks täisterajahule osaliselt kasutada ka nisukliisid. Suhteliselt mõttetu söök, sest eriti ei omastu, aga väga väärtuslikke kiudaineid saab lisada sellega kindlasti juurde. Ise olen õunapüree kõrval ka purustatud banaani kasutanud. Õunapüree, ploomipüree ja banaanid on kõik ka magusad, ning nendest lähtuvalt saab ka suhkru osakaalu veelgi vähendada. Õli-margariini-või asemel olen ise kasutanud osaliselt ka rasvatut kohupiima - küpsised ei tule nii krõbedad, vaid rohkem pehmed pätsikesed, kuid eks see olegi, et mis osa küpsistest naudingut annab. Krõbedust peaks teoreetiliselt tagasi andma tärklise kasutamine, aga tunnistan, et ei ole proovinud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-06-29 18:31:19 |
See blogipostitus sobiks vist siia teemasse: substitute yourself skinny | |
<< < 1 | 2 > |