Zoozi Abikokk 2009-12-22 22:47:02 |
Minagi maitsestan ainult soola-pipraga. Mulle endale meeldib nii ja siis saavad ka kõik lapsed süüa, ei pea eraldi tegema :) | |
Mann Abikokk 2010-12-22 09:36:27 |
Ma olen nüüd seapraeblondiks hakanud. Nimelt ei suuda ma välja mõelda, kuidas käituda, et kamara ilusaks saab. Ostsime jõuluprae tarvis kauni kamaraga tüki. Aga iva selles, et alul läheb ta vanaema majas ahju vaikselt küpsema, ja siis tuleb mu elektriahju. Et kas siis alul puuahjus hoian teda fooliumi sees (olles eelnevalt kamara ruutu lõiganud) ja siis enda elektrikas annan vaid pealtkütet, et kamar paika läheks... | |
Profa Abikokk 2010-12-22 10:18:12 |
No eks ta lõpus ikka head temperatuuri pealt tahab. Minu jaoks on ideaalsed kamararuudud sellised, mis kergelt mullitavad pealt ja mida saab näpuga küljest sikutada ja õlle kõrvale tarvitada. Hmm, Pavlovi refleks tekkis... | |
Mann Abikokk 2010-12-22 10:32:31 |
oo jaa, ma olen ka valmis võitlema nende kamararuutude eest :) | |
Ilse Abikokk 2010-12-22 10:55:12 |
Külma veega üle valamine pidi aitama krõbestuda, aga ma ei ole proovinud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-22 11:16:00 |
Ilsu:
Mina kasutasin seda nippi mullu hane valmistamisel, krõbestas küll :)
Külma veega üle valamine pidi aitama krõbestuda, aga ma ei ole proovinud :) |
|
Ariina Kokaõpilane 2011-12-21 10:09:07 |
Mul küsimus selline, et kui kaua peab kilost abalihatükki ahjus küpsetama, et ta ilusti valmis saaks ? | |
Silx Abikokk 2011-12-27 09:44:59 |
2011 siis
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Seenekas Abikokk 2011-12-29 11:18:37 |
Tänavune ahjupraad sai tehtud pärast mullust mitte kõige õnnestunumat praadi veidi teisiti. Panin ööpäevaks soolaga maitsatatud vette. Sortsu äädikat ka. Kuna praad oli neljakilone, siis otsustasin teist madalamal temperatuuril küpsetada. Kokku oli ahjus 160 kraadi juures neli tundi ja natuke peale. Küpsetasin seekord kotis ja kasutasin ka sisetemperatuuri mõõtjat. Kõige lõpus lasin grilli all kamara päris krõbedaks. Tuli üle ootuste maitsev, soolasus oli paras, krõbud kaunud ja enne lauale andmist lasin 20 minutit fooliumi all rahuneda. Piltide tegemiseks aega ei jagunud. :( | |
Ilse Abikokk 2011-12-29 12:43:13 |
Meie tänavune ahjupraad oli selline ümmargune sea kintsutükk, väike liiges oli ka sees, umbes 3-4 kilone. Ma tegin siis nii: eelmisel päeval lõikasin vaibanoaga kamara ruuduliseks,hõõrusin ta kõiksepealt soolaga kokku, siis tegin marinaadi õlist, tüümianist (õue põõsast ei raatsinud räsida, kasutasin pea pool pakki kuivatatud ), purustatud küüslaugust, mustast piprast ja sortsu kanget sinepit panin ka. Hõõrusin liha korralikult selle kraamiga kokku ja seisis külmas järgmise päevani. Hommikul kütsin ahju ja kui siiber kinni pandud sai läks liha ahjupotiga sinna küpsema. Ahjupotti panin paar porgandit ja varssellerit põhja, et liha nende peale toetuks, sorts vett ja kaalikaviilud mahtusid ka veel sinna potti. Kaan peale ja kell 11 läks ahju ja kell 3 võtsin välja, oli superlux;) Kõrvale tegin hanerasvaga ahjujuurikaid. Keetsin kartuli ja porgandi enne poolpehmeks ja siis hanerasvaga ja rosmariiniga kuuma ahju. Kapsad olid ka muidugi:) Piltidega läks kehvasti, sest pere arvas täies koosseisus, et sellest pole midagi kui nad kõik paar tundi kokkulepitud ajast varem kohale saabuvad ja läks parajaks sebimiseks:) | |
<< < 1 | 2 > |