Mesi Modena palsamiäädikaga - kus seda kasutada?

Marink
Postitusi: 48
Kokaõpilane
2008-12-19 14:38:47
Sain kingituseks sellise asja nagu mesi Modena palsamiäärikaga (Honey with Balsamic Vinegar of Modena). Pole sellega kunagi varem kokkupuudet olnud ja mõtlesin nõu küsida. Kus seda kasutada? Ei raatsi purki enne avada, kui olen selgust saanud, mis sellega edasi ette võtta.
Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-12-19 15:44:13
Esimesena tulevad pähe salatikastmed. Suvel sobiks ilmselt hästi värskete maasikatega.
Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2008-12-19 16:20:32
Marink:
Sain kingituseks sellise asja nagu mesi Modena palsamiäärikaga (Honey with Balsamic Vinegar of Modena). Pole sellega kunagi varem kokkupuudet olnud ja mõtlesin nõu küsida. Kus seda kasutada? Ei raatsi purki enne avada, kui olen selgust saanud, mis sellega edasi ette võtta.
Tundub mõnus. Kas see on pigem siis mesi äädikaga kui äädikas meega? :)
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-12-20 15:19:15
Seda võid väga edukalt marinaadides kasutada, grillitud liha ja vorste pintseldada ja ka näiteks hautatud kapsast võiks proovida sellega "vürtsitada"?

Zap*

Marink
Postitusi: 48
Kokaõpilane
2008-12-29 21:53:40
Ei suutnud kiusatusele vastu panna ja tegin selle kingitud purgikese jõulude ajal lahti :) Väga meeldiva ja maheda maitsega. Pigem ikka mesi palsamiäädikaga, kui äädikas meega :) Tekstuurilt on selline viskoosne ja ilusa tumeda värviga. Esimesena kasutasin seda suhkru ja veiniäädika asemel nami-namist võetud "apelsinisalat punase sibulaga" retseptis. Täiesti sobis sinna. Olin seda salatit varem paaril korral originaalretsepti järgi teinud, kuid praegune variatsioon meeldis isegi rohkem. Tegelikult maitseb see niisamagi väga hästi! Olen selle mee-palsamiäädika segusse kastnud lihtsalt saiatükke ja nautinud neid tee kõrvale :) Tänud kõigile, kes vastata viitsisid. Proovin seda kindlasti kasutada ka grillimisel ning kuna säilivusaeg on väga pikk, siis ehk jääb suts ka suvistele maasikatele :)