Marink Kokaõpilane 2008-12-19 14:38:47 |
Sain kingituseks sellise asja nagu mesi Modena palsamiäärikaga (Honey with Balsamic Vinegar of Modena). Pole sellega kunagi varem kokkupuudet olnud ja mõtlesin nõu küsida. Kus seda kasutada? Ei raatsi purki enne avada, kui olen selgust saanud, mis sellega edasi ette võtta. | |
Nipitiri Abikokk 2008-12-19 15:44:13 |
Esimesena tulevad pähe salatikastmed. Suvel sobiks ilmselt hästi värskete maasikatega. | |
Marju Abikokk 2008-12-19 16:20:32 |
Marink:
Tundub mõnus. Kas see on pigem siis mesi äädikaga kui äädikas meega? :) Sain kingituseks sellise asja nagu mesi Modena palsamiäärikaga (Honey with Balsamic Vinegar of Modena). Pole sellega kunagi varem kokkupuudet olnud ja mõtlesin nõu küsida. Kus seda kasutada? Ei raatsi purki enne avada, kui olen selgust saanud, mis sellega edasi ette võtta. |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-12-20 15:19:15 |
Seda võid väga edukalt marinaadides kasutada, grillitud liha ja vorste pintseldada ja ka näiteks hautatud kapsast võiks proovida sellega "vürtsitada"? | |
Marink Kokaõpilane 2008-12-29 21:53:40 |
Ei suutnud kiusatusele vastu panna ja tegin selle kingitud purgikese jõulude ajal lahti :) Väga meeldiva ja maheda maitsega. Pigem ikka mesi palsamiäädikaga, kui äädikas meega :) Tekstuurilt on selline viskoosne ja ilusa tumeda värviga. Esimesena kasutasin seda suhkru ja veiniäädika asemel nami-namist võetud "apelsinisalat punase sibulaga" retseptis. Täiesti sobis sinna. Olin seda salatit varem paaril korral originaalretsepti järgi teinud, kuid praegune variatsioon meeldis isegi rohkem. Tegelikult maitseb see niisamagi väga hästi! Olen selle mee-palsamiäädika segusse kastnud lihtsalt saiatükke ja nautinud neid tee kõrvale :) Tänud kõigile, kes vastata viitsisid. Proovin seda kindlasti kasutada ka grillimisel ning kuna säilivusaeg on väga pikk, siis ehk jääb suts ka suvistele maasikatele :) | |