Liblikapyydja Kokaõpilane 2008-12-16 12:22:52 |
Kas keegi oskab öelda, kas nende http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7727 pirukate puhul võiks kasutada sinihallitusjuustu asemel nt. Fetat (Fitakit) või kasvõi Mozzarellat või muud juustulist? Tahaks külalistele neid teha, aga kardan, et mõni äkki ei armasta sinihallitusjuustu... Ilmselt on peet+sinihallitusjuust niivõrd hea kooslus, muidu oleks retseptis ehk mainitud, et võib ka mõnda teist juustu kasutada... | |
Spiidi Abikokk 2008-12-16 12:29:58 |
Liblikapyydja:
Peet sobib minu meelest väga hästi ka kitsejuustuga. Kitsejuust peaks olema piisavalt mahedamaitseline selleks, et kõigile maitseda :)
Kas keegi oskab öelda, kas nende http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7727 pirukate puhul võiks kasutada sinihallitusjuustu asemel nt. Fetat (Fitakit) või kasvõi Mozzarellat või muud juustulist? Tahaks külalistele neid teha, aga kardan, et mõni äkki ei armasta sinihallitusjuustu... Ilmselt on peet+sinihallitusjuust niivõrd hea kooslus, muidu oleks retseptis ehk mainitud, et võib ka mõnda teist juustu kasutada... |
|
Aurora Abikokk 2008-12-16 13:37:57 |
Usun küll, et võid muud juustu kasutada. Kuigi jah, sinihallitusjuustuga on need suupistepirukad võrratud. Minu suured lemmikud on ka väiksed sibulamarmelaadi tartaletid valgehallitusjuustuga. | |
Aurora Abikokk 2008-12-16 13:39:54 |
Tegelikult arvan, et kitsejuustuaustajad on vähemuses võrreldes sinihallitusjuustu omadega. Nii et jah, pigem feta võiks see olla. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-16 16:23:04 |
Liblikapyydja:
Justnimelt. Peet ja sinihallitus (ja minu lemmikuks on Valio Aura - need odavamad "taanlased" on liiga vänged) on ideaalne kooslus. Mozzarella on liiga lahja - peet ju ise üsna maheda maitsega ja vajab just midagi jõulisemat sinna kõrvale.
Kui vaja asendada, siis murendatud feta või mõni tugevam kitsejuust (st mitte väga kreemjas ja mahe).
Kas keegi oskab öelda, kas nende http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7727 pirukate puhul võiks kasutada sinihallitusjuustu asemel nt. Fetat (Fitakit) või kasvõi Mozzarellat või muud juustulist? Tahaks külalistele neid teha, aga kardan, et mõni äkki ei armasta sinihallitusjuustu... Ilmselt on peet+sinihallitusjuust niivõrd hea kooslus, muidu oleks retseptis ehk mainitud, et võib ka mõnda teist juustu kasutada... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-16 16:39:28 |
Profa jättis ka täna kommentaari selle retsepti juurde, koos fotolingiga: Kusjuures Profa tegi suuri pirukaid. Mulle meeldivad need just suupistepirukatena, seepärast ma viinapitsiga mässangi :) | |
Vandiste Abikokk 2008-12-16 21:54:17 |
Eh, ma ka võtsin just ahjust viimase (neljanda) plaaditäie pisikesi peedipirukaid välja. Homme mehel vaja töö juurde viia ja kodus ka hea võtta. Mu meelest lihtsalt võimatult head pirukad :). | |
Profa Abikokk 2008-12-16 22:13:02 |
Khmm..., mulle meeldivad ka väikesed suupisted, aga laiskus ei lubanud teha, viinapitsi asemel läks loosi viskiklaas ja väikesest suupistest oli asi kaugel :) | |