BUON GIORNO, Müürivahe 17

MB
Kokaõpilane
2008-12-08 14:07:12
Avastasin, et meie pere lemmik (kodu)restorani polegi siin mainitud. Ise külastame seda kohta juba aastaid ja ilmselt puudub objektiivne pilk. Oleks huvitav kuulda, kuidas see koht teistele on meeldinud. Avastasin selle koha juba tema avamise aegu, siis asusid nad keldris. Tänaseks on nad maa peale kolinud ja näevad nüüd oma valgete tärgeldatud laudlinade ja salvrättidega klanitumad välja, aga endiselt on säilinud kerge sümpaatne kitši maik ja toidud on mu meelest ka sama head (lihtsad) kui nad olid algusaastatel. Erilist gurmeekööki sealt ei leia, tegu on täiesti tavalist pasta-pitsa-ja muu menüüd pakkuva kohaga aga õhkkond on mu meelest super. Omanik on vana hallipäine itaallane, kes vaatamata pikale Eestis elamisele ei oska vist siiamaani ühtki eestikeelset sõna. Asi, mida ma muidu väga pahaks paneksin aga talle see stiil kuidagi sobib. Alati kui saabume kostab "Ciao bella" (mitte mulle ;), vaid me 4-aastasele tütrele) ja ka ära saadetakse meid personaalselt. Aegade jooksul on silma jäänud stammkundesid (kohalikud (ilmselt) väljamaalased, läbikäigul olevad itaallased jne.), kellega tervitame. Tegu on ka väga lastesõbraliku paigaga. Vanasti olid nad lihtsalt lastesõbralikud, aga seoses maa peale kolimisega on tekkinud ka siiamaani puudu olnud söögitool ja mõnus lastenurk lego klotside ja pusledega. Meie lapsed on seal igal juhul väga rahul. Keegi ei kurda kui nad seal vahel veidi kõvamat häält teevad, sest ega need itaallased isegi just vaiksed ole. Teenindus on üldiselt hea aga võib ka olla täiesti kaootiline, mida ei oska jälle eriti pahaks panna. Aega meil seal tavaliselt on. Söögist oleme põhiliselt proovinud väga rohkearvulist pastamenüüd (minu lemmikuks Boscaiola), kui kõht tühjem, võtame alustuseks ka bruschettasid (lemmikuks Fantasia). Eile proovisin esimest korda ka pitsat (Rustica) ja mu meelest, kes ma pole küll eriline pitsaspetsialist oli see täitsa mõnus. Liha-kala ja magustoite pole eales proovinud. Tavaliselt joome tagasihoidlikku kuid täiesti joodavat majaveini, mis karahviniga lauale toodakse. Veinikaart on seal küll olemas aga ei kujuta ette, et hakkaks seal mingit kallist Amaronet lahti korkima. Pole nagu see koht. Ah jaa, alustuseks on maja poolt klaasike proseccot ja oliivid. Kes seal käinud, kuidas on teie muljed?
Maris
Abikokk
2008-12-29 13:03:33
Kus see restoran ikkagi asub? Käisin otsimas, aga ei leidnud.
Eva
Abikokk
2008-12-29 20:53:21
Asubki Müürivahe 17 :) Minule teada olevalt enne Loitsukelleri hoovi sisenemist kohe paremat kätt maja ukse taga.

http://www.perenaine.ee/

Trlp
Abikokk
2009-02-08 21:33:07
Käisime Buongiornos esimest korda eile õhtul peale kino (The Curious Case of Benjamin Button, ma nüüd loodan, et film saab täna õhtul Londonis paar väga ära teenitud Baftat). Vanalinn oli kella üheksa paiku üsna tühi, ilmselt oleksime võinud mitmele poole ilma reserveeringuta sisse astuda. Tahtsime pastat, In Vino Veritas oli kaugel ja Buongiorno proovimata. Viimase poolt kutsub spontaanset otsust langetama ilmselt ka see, et mööda jalutades näed kogu restorani ja saad piiluda taldrikutesse (ebaviisakas, vabandust!). Peale meie oli hõivatud veel kaks lauda pluss ilmselt restoraniomanike endi pere ühes saaliservas. Pasta oli mõnus - pigem kodune kui üllatav, portsjon korralik ja kuklid kuumad. Armsa üllatusena pakuti maja poolt algustuseks klaasike proseccot. Kokkuvõttes - täitsa armas koht, ainult jube pika menüüga. Ma satun alati segadusse, kui tuleb paarikümne pastaroa vahel valida...