Pille Nami-Nami peakokk 2014-03-20 11:09:35 |
Toidukonkursi teisel hindamispäeval särasid piimatooted Toidukonkursi „Eesti Parim Toiduaine“ parimaks piimatooteks valiti ülekaalukalt Farmi Kreeka jogurtite sari. Parima pagaritoote tunnustus omistati Fazeri Fresh Puuviljaleivakesele ning parimaks kondiitritooteks valiti Kalevi Finest martsipanikompvekid. Köögiviljatoodete kategoorias võidutses Põltsamaa Kodune marineeritud kurk küüslaugu ja mustsõstralehtedega ning parimaks kastmeks valiti Põltsamaa Felixi küüslaugukaste. Valmistoitude kategoorias teenis kõrgeimad punktid aga Põltsamaa Kodune praekapsas Põltsamaa Kuldsega. Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul oli põhikonkurss äärmiselt tasavägine. „Enim punkte kogunud tooted olid tihedalt üksteise kannul ja vahed olid mõõdetavad sajandikega. Iseäranis põnev oli piimatoodete kategooria, mille tase on muutunud väga kõrgeks. Tootjad tegelevad süsteemselt tootearendusega ning parima otsing muutub üha raskemaks,“ tõdes Potisepp. Hindamiskomisjoni esimehe, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professori, meditsiinidoktor Mihkel Zilmeri sõnul on nii piimatoodete kategooria kui ka konkursi tase tervikuna silmapaistev. „Tooted on väga targalt läbi mõeld kompositsiooniga, komponendid on mitmekülgsed, tervislikud ja kõrge kvaliteediga. Kui veel kaheksa aastat tagasi oli suur osa konkursile esitatud toiduained lihtsalt toitumiseks, siis nüüd on suuresti üle 85% neist sobilikud normaalseks ehk tervislikuks söömiseks,“ selgitas Zilmer. Zilmeri sõnul tasub toidukonkursi tulemusi usaldada. „Kuna hindab suur arv erinevate elukutsete häid eksperte, siis nende lõpphinnanguid tasuks igati arvesse võtta,“ kinnitas Zilmer. Konkursi "Eesti Parim Toiduaine 2014" esimesel hindamispäeval kogus komisjonilt kõrgeimad punktid Atria Eesti toodetud Maks & Moorits keefiri-kamašašlõkk, mis pälvis ka tänavuse Eesti parima lihatoote tunnustuse. Lisaks omistas hindamiskomisjon parima magustoidu tunnustuse Balbiino AS-i jäätisele Jäämurdja ning parimaks kalatooteks tunnistati Eesti Traalpüügi Ühistu Vürtsikilufilee küüslauguga Premium. 2. aprillil toimub hindamine, kus kuldmärkidele kandideerivad kõik toidukategooriate võitjad, alkohoolsed joogid, mittealkohoolsed joogid ning kategoorias „Parim Toit tervisele“ võistlevad tooted. Kuldmärkide võitjad kuulutatakse välja 22. aprillil toimuval toiduainetööstuse aastakonverentsil. 20. korda korraldataval Eesti Parima Toiduaine konkursil hindavad toiduekspertidest, järelvalveametnikest, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest koosnevad komisjonid toodete puhul ühelt poolt nende maitset, lõhna ja konsistentsi, teisalt aga ka toote tervislikkust, tema välimust, pakendit, uudsust ja ka müügiedu. Rahva Lemmik valitakse koostöös Toidutare portaaliga. Täpsem info konkursi kohta: www.toiduliit.ee/parim | |
Netcat Abikokk 2014-03-20 15:31:09 |
Kõht on tühi, näriks tähti. Zilmeri vahetegemine toitumise ja normaalse söömise vahel tuletas meelde ühe restoranipidaja kunagist õhkamist "Enne käis meil rahvas, aga nüüd käivad inimesed"...
Muidu, Jäämurdja on küll väga 'meh' jäätis maitse poolest, huvitav, kuidas nii suure uudisjäätiste anniga aastal just see kilbile tõsteti. Kuhu jäid näiteks La Muu jäätised? Krapeski kilud on aga tõesti head. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-03-20 23:01:43 |
Netcat:
täitsa lambist pakun, et a) äkki peavad kõik osalejad olema Toiduliidu liikmed ja äkki La Muu pole? või ei esitanud oma jäätiseid? b) nad hindavad hirmsasti uuenduslikkust ja äkki mõjus see paadikujuline vahvel?
maitset ei oska kommenteerida, ei suuda meenutada, kas olen juba saanud või mitte.
Muidu, Jäämurdja on küll väga 'meh' jäätis maitse poolest, huvitav, kuidas nii suure uudisjäätiste anniga aastal just see kilbile tõsteti. Kuhu jäid näiteks La Muu jäätised?. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-04 17:38:41 |
PRESSITEADE 4. aprill 2014 Toiduliidu Juubelikulla aumärki ihaldavad enim joogitootjad Toiduliidu poolt vähemalt 20-aastasele tootele väljaantavale Juubelikulla aumärgile kandideerib 32 igihaljast toodet, mille seas on kõige rohkem jooke. Toiduliidu tegevjuhi Sirje Potisepa sõnul on kandidaatide seas palju toiduaineid ja jooke, mida enamus eestimaalasi oskab ilma vihjamatagi nimetada. „Meil kõigil on kustumatuid mälestusi, mis seotud Merevaigu sulajuustu, Hiina pelmeenide, Kirde saia või kamajahuga. Toiduliidu juhtkogul saab olema väga raske otsustada, millise toote eluspüsimine vaba Eesti esimese kahe aastakümne vältel on suurim saavutus. Tõttöelda vääriksid nad kõik aumärki,“ nentis Potisepp. Joogitootjad esitasid Juubelikulla konkursile ühtekokku seitse toodet – A Le Coq’i traditsioonilise Limonaadi, Vana Tallinna likööri, Kiiu Torni munalikööri, Rõngu kontsentreeritud mustsõstra mahlajoogi, Saku Originaali ja Palmse õlu ning Värska Originaal mineraalvee. Teiste nostalgiatoodetena on konkursil Juubelikullale kandideerimas ka Maiuspala pralineekompvekid, Marmitoni vanilli halvaa, Põltsamaa Kange sinep, Rakvere viiner, Salvesti mulgi kapsad ja paljud teised toiduained, mis vaatamata riigikorra ja tooteid valmistavate ettevõtete omanike muutumistele on säilitanud oma kindla koha poelettidel ja toidulaudadel. Juubelikulla aumärk omistatakse ühele tootele, mis on turul püsinud katkematult vähemalt kakskümmend aastat, kuid Potisepa sõnul on paljudel neist toodetest palju pikem ajalugu. „Konkursi staažikaim toode on A Le Coqi traditsiooniline Limonaad, mida hakati tootma 1946. aastal. Oluline on mõista, et ükski toode ei püsi turul ligi 70 aastat lihtsalt seetõttu, et tehnoloog tegi kunagi hea retsepti. Toote eluea eest kannab hoolt terve ettevõte – nii need, kes toodet valmistavad ja paremaks arendavad, need kes sellele nii Eestis kui välismaal müügivõimalusi otsivad, kui ka need, kes tootele leidlikke turunduskampaaniaid välja mõtlevad. Seetõttu on Juubelikulla märk kummardus nii toote turuletoojatele kui ka neile, kes selle hea maine eest täna seisavad,“ kinnitas Potisepp. Juubelikulla aumärgi saaja otsustab Toiduliidu juhtkogu ning selle pälvinud toode tehakse teatavaks Toidutööstuse Aastakonverentsil, mis toimub 22. aprillil. Nimekirja kõigist tiitlile kandideerivatest toodetest saab näha siit: http://toiduliit.ee/tegevused/juubelikuld | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-22 17:48:52 |
PRESSITEADE 22. aprill 2014 Eesti Parim Toiduaine tiitli pälvisid Farmi Kreeka jogurtid Täna Olümpia hotellis toimunud Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil kuulutati välja Eesti Parim Toiduaine konkursi võitja, milleks on Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari. Konkursi kuldmärgid pälvisid veel mittealkohoolse joogi eest Pai Pluss smuutid ja alkohoolse joogi kategoorias Vana Tallinn Signature. Esmakordselt vaid toitumisteadlastest moodustatud Parim Toit Tervisele kategooria žürii tunnustas kuldmärgiga Tere piima D-vitamiiniga. Konkursi hindamiskomisjoni tööd juhtinud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer tõdes, et konkursitooted on jõudnud tasemele, kus enamike toodete kvaliteedile pole ka toidutehnoloogidel ja –teadlastel vajadust enam sisulisi märkusi teha. „Tootjad ei tule konkursile hea õnne peale lootma - nad on kandnud hoolt selle eest, et lisaks põhitoorainele oleks ka täiendavad koostisosad parimate hulgast, nagu näiteks puravikud, murakad ja muud maitsvad ja kõrge toiteväärtusega komponendid. Tase on küündinud sellisesse kõrgusesse, et kodus polegi neid roogasid enam nii lihtne järgi teha,“ kinnitas hindamiskomisjoni esimees. Toiduliit kuulutas täna välja ka tänavused parimad tooted piirkondlikelt väike-ettevõtjatelt, milleks on Põhja-Eestis Pure Line Product OÜ toodetud plombiirjäätis meega, Lõuna-Eestis MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök toode Manu hõrk jõhvikakaste, Virumaal Freezedry OÜ külmkuivatatud maasikad ning Kuressare Jäätis OÜ valmistatud mustsõstraketšup. Konkurssi korraldava Eesti Toiduainetööstuse juhataja Sirje Potisepa sõnul läks juubelikonkurss igati korda. „Konkursil osales rekordarv tooteid, kusjuures parima piirkondliku väikeettevõtte toote tiitlile kandideeris mullusega võrreldes koguni pea kolm korda rohkem tooteid. Kuid lisaks osalejate suurele arvule oli suur enamus toodetest tõepoolest väga head ja kvaliteetsed, millest parimate väljaselgitamine oli äärmiselt raske ülesanne,“ tõdes Potisepp. „Meie kodumaine toiduvalik muutub iga aastaga üha mitmekesisemaks ja maitsvamaks ega jää enam millegi poolest alla sajanditevanuse kulinaariakultuuriga riikide toidule. Kuna oma suu on kuningas, siis kutsume kõiki selles ise veenduma 13. juunil Järve Keskuses toimuvale toidupäevale, kus huvilistel on võimalik maitsta tänavuse toidukonkursi hitte,“ teatas Potisepp. Eesti Parim Toiduaine 2014 konkursi võitjad: Eesti Parim Toiduaine 2014 kuldmärk – Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari, Maag Piimatööstus AS Kuldmärgid: Parim mittealkohoolne jook - Pai Pluss smuutid, Põltsamaa Felix AS Parim alkohoolne jook - Vana Tallinn Signature, Liviko AS Parim toit tervisele – Tere piim D-vitamiiniga 2,5%, Tere AS Hõbemärgid: Parim piimatoode - Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari, Maag Piimatööstus AS Parim pagaritoode - Fazer Fresh puuviljaleivake, Fazer Eesti AS Parim kondiitritoode - Kalev Finest martsipanikompvek, Kalev AS Parim magustoit - Jäämurdja, Balbiino AS Parim köögiviljatoode - Kodune marineeritud kurk küüslaugu ja mustasõstralehtedega, Põltsamaa Felix AS Parim lihatoode - Maks ja Moorits Keefiri-kamašašlõkk, Atria Eesti AS Parim kalatoode - Vürtsikilufilee küüslauguga Premium, Eesti Traalpüügi Ühistu Parim kaste - Felix Küüslaugukaste, Põltsamaa Felix AS Parim valmistoit - Põltsamaa Kodune praekapsas Põltsamaa Kuldsega, Põltsamaa Felix AS Parimad piirkondlikud tooted: Lõuna-Eesti väikeettevõttelt - Manu hõrk jõhvikakaste, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök Põhja-Eesti väikeettevõttelt - Plombiirjäätis meega, Pure Line Product OÜ Virumaa Väikeettevõttelt - Külmkuivatatud maasikas, Freezedry OÜ Lääne-Eesti Väikeettevõttelt - Mustsõstraketšup, Kuressaare Jäätis OÜ Eriauhinnad: Tallinna Ettevõtlusameti eriauhind - Mustasõstra oolongtee, Especha OÜ Kokkade lemmik - Muah! Rukkileiva-kaneeli koorejogurt, Valio Eesti AS Kaupmeeste lemmik - Viini šnitsel, Rannarootsi Lihatööstus AS Meedia lemmik - Pai Pluss smuutid, Põltsamaa Felix AS Rahva lemmik – Muhu leib seemnetega, Muhu Pagarid OÜ Lisainfo: Sirje Potisepp juhataja Eesti Toiduainetööstuse Liit Tel: +372 6 484 621 Mob: +372 50 46 547 E-mail: sirje@toiduliit.ee www.toiduliit.ee | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-22 17:51:50 |
PRESSITEADE 22. aprill 2014 Toiduliidu Juubelikulla aumärk omistati Kalevi Maiuspala pralineekompvekkidele Täna toimuval Toidutööstuse aastakonverentsil kuulutati välja parim toode, mis on Eesti poelettidel saadaval vähemalt 20 aastat. Toiduliidu juhtkogu otsustas, et Juubelikulla tiitlit väärib enim Kalevi Maiuspala pralineekompvekid, mille tootmist alustati Eestis 1956. aastal. AS Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul on Maiuspala kommid olnud nii Kalevi kui kogu Eesti toiduainetööstuse au ja uhkus juba ligi 60 aastat. “Kalevi magusameistrid lõid omal ajal täiesti geniaalse toote, mis püsib tänaseni Eesti enimmüüdavate kommikarpide seas ja pistab väga edukalt rinda maailma suurimate kaubamärkidega,” lausus Kaare. „Selleks, et toode oleks katkematult turul 58 aastat, ei piisa lihtsalt heast retseptist. Kalevi Maiuspala on oma armsa tütarlapse ja tibudega kaanepildiga kujunenud paljude Eesti tarbijate jaoks omamoodi ikooniks ja selle taga on terve Kalevi tootmis-, müügi- ja turundusmeeskonna tõhus töö kõigi nende 58 aasta vältel,“ kinnitas Potisepp. Juubelikulla tiitlile said kandideerida kõik Eesti toiduainetööstused ühe tootega, mis on turul katkematult vähemalt kakskümmend aastat püsinud. Ühtekokku laekus konkursile 32 toodet. Juhtkogu aruteluvooru pääses neist neli: lisaks võidutootele ka Liviko Vana Tallinn (tootmises aastast 1962), Merevaigu sulajuust Terelt (aastast 1966) ja Värska Mineraalvesi (aastast 1972). „Selge oli see, et Juubelikulla aumärgi saaja ei tohiks olla suur üllatus, pigem leidsime, et võidutoote väljakuulutamise järel peaks igaühe loomulik reaktsioon olema „No muidugi – kes siis veel?!“. Tiitlile kandideerijate seas oli palju igihaljaid nostalgiatooteid, milledest paljud on saanud eestimaalaste toidulaua lahutamatuks osaks. Kalevi Maiuspala on kahtlemata üks selliseid tooteid, mis on jätkuvalt igal sõbrapäeval, sünnipäeval või külaskäigul loogiline valik kingisaaja rõõmustamiseks,“ tõdes Potisepp. Juubelikulla aumärk antakse välja Toiduliidu eestvedamisel toimuva Eesti Parima toiduaine 20. juubeli puhul. Tutvu Juubelikullale kandideerinud toodetega: http://toiduliit.ee/tegevused/juubelikuld Lisainfo: Ruth Roht Kommunikatsioonijuht AS Kalev GSM +372 51 15 404 E-mail ruth.roht@kalev.eu Sirje Potisepp juhataja Eesti Toiduainetööstuse Liit Tel: +372 6 484 621 Mob: +372 50 46 547 E-mail: sirje@toiduliit.ee www.toiduliit.ee | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-02-13 17:35:03 |
PRESSITEADE 11. veebruar 2015 Tänavuse Parima Toiduaine valimisel räägivad kaasa noored tulevikutegijad Toiduliit kutsub kõiki toidutööstusi osalema Eesti Parima Toiduaine konkursil, kus tänavu valivad oma lemmiktoote ka noortest tulevikutegijatest koosnev žürii. „Nende 21 aasta jooksul, mil oleme konkurssi korraldanud, on Eesti toit meie tarbijatele väga südamelähedaseks saanud ja uued tooted hea vastuvõtu pälvinud,“ tõdes Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp. „Mitmed uuringud aga näitavad, et noorte seas ei ole välja kujunenud kindlat Eestimaiste toiduainete eelistust, mistõttu otsustasime tänavu anda sõna ka noortele endile, et nemad saaksid oma valiku teha ja seeläbi ka toidutööstuste tootearengut edaspidi suunata.“ Tulevikutegijate Lemmiku valivad noored ja juba avalikkuses tuntust pälvinud inimesed erinevatelt elualadelt. Noortežürii täpse koosseisu kuulutab Toiduliit välja märtsikuuks. Kokku saavad toidutootjad esitada oma parimaid uudistooteid kaheteistkümnes eri toidukategoorias. Konkursile on oodatud ka kõik väiketootjad, kelle müügihittide seast valib žürii märtsikuus Tartu Kutsehariduskeskuses ja Tallinna Teeninduskoolis parimad tooted Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtjatelt. Sel aastal on pisut karmistatud „Parim Toit Tervisele“ kategooria reeglid, mis antakse välja toitumisteadlaste otsusega. Juba neljandat aastat valib igas kategoorias oma lemmiktooted ka Eesti Peakokkade Ühendus. Samuti jätkub Potiseppa sõnul juba heaks tavaks saanud Rahva Lemmiku valimine ning ajakirjanike hinnangu põhjal pälvib üks toode Meedia Lemmiku tiitli. Toidutootjad saavad oma tooteid esitada konkursile kuni 28. veebruarini. Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 29. aprillil. 2014. aastal esitati Eesti Parima Toiduaine konkursile 199 toodet, millest Eesti Parim Toiduaine 2014 tiitli pälvis Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari. Loe lähemalt konkursi võistluskategooriatest ja tingimustest aadressil www.toiduliit.ee/parim Lisainfo:Sirje Potisepp juhataja Eesti Toiduainetööstuse Liit Tel: +372 6 484 621 Mob: +372 50 46 547 E-mail: sirje@toiduliit.ee www.toiduliit.ee | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-04-01 00:13:00 |
PRESSITEADE 31.03.2015 Viis põnevat toidutoodet said parima toiduaine hõbemärgi Täna Tallinna Teeninduskoolis toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamispäeval valiti välja parimad piima-, kala- ja valmistooted, parim kaste ning parim magustoit. Suurim konkurss oli piimatoodete kategoorias, kus Eesti Parim Piimatoode 2015 tiitli vääriliseks kuulutati Valio Gefilus Kefir cappuccino keefir. Kokkade žürii valik langes Piimameister Otto klassikalisele kodujuustule. Magustoidu kategoorias ühtisid üldkomisjoni ja kokkade žürii arvamused ning Eesti Parim Magustoit 2015 tiitlit hakkab kandma Premia koorejäätis Vau Muhe Must Sõstar. Samuti oldi ühel nõul kalatoodete ja kastmete osas: Eesti Parim Kalatoode 2015 tiitli pälvis AS DGM Shipping Briis delikatess-vürtsikilufilee Skandinaavia moodi ning Eesti Parim Kaste 2015 vääriliseks tunnistati Põltsamaa mahedamaitseline sinep. Valmistoidu kategoorias sai hõbemärgi ja kokkade valikuks OÜ Kadarbiku Köögivili, kelle pudelis peedipüreesupp tunnistati parimaks valmistoiduks ning hapukapsa püreesupp kokkade eelistuseks. „Tänane päev näitas, et toidu puhul on üha tähtsamaks saanud lisaks heale maitsele ka uudsus ja mugav pakend. Kuna tarbijate elutempo aina kasvab, mõtlevad ka toidutootjad sellele, kuidas nende maitsvat toitu oleks võimalik nö käigupealt tarbida. Seetõttu nägime konkursil mitmeid pudeldatud tooteid – nii jogurtishotte ja keefiri kui ka põneva uuendusena püreesuppe,“ rääkis Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. Tema sõnul on tootjad konkursile esitanud ainult oma parimatest parimad ja kõrge võidupotentsiaaliga tooted. „Keegi pole esitanud suurt hulka uudistooteid lootuses, et mõni neist mõne tiitli võidab – pigem on tooteid esitatud varasematest aastatest vähem, aga iga toode on millegi poolest omanäoline ja ülikõrgete kvaliteedinäitajatega,“ lisas Potisepp. Homme, 1. aprillil asub hindamiskomisjon maitsma liha-, köögivilja, kondiitri-, pagaritooteid ja muude toodete kategooriat, millest kõige suurem konkurents on lihatoodete kategoorias võistleva 19 toote vahel. Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, noorte tulevikutegijate lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil. Sel aastal 21. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Jälgi hõbemärkide võitjate väljakuulutamist Facebookis: www.facebook.com/EestiParimToiduaine Lisainfo: Sirje Potisepp Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Tel: +372 6 484 621 Mob: +372 50 46 547 | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-04-29 18:24:14 |
PRESSITEADE 29.04.2015 Eesti Parim Toiduaine 2015 on Valio Gefilus cappuccino-keefir [img][/img] Täna toimunud Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil „Arukas juhtimine, tark spetsialiseerumine ehk kombinaadist leiutajatekülaks“ kuulutati välja tänavuse Eesti Parima Toiduaine konkursi võidutoode, milleks on Valio Gefilus cappuccino-keefir. Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakkus tänavune 21. korda toimunud Eesti Parima Toiduaine konkurss rohkelt elevust oma maitserohkusega, mida ka iga tarbija aeg-ajalt poest otsida võiks. „Võidutoode pälvis hindajate soosingu ennekõike uudse kontseptsiooni ja julge üllatava maitsega. Keefiri kolimine kile- ja tetrapakist mugavalt kaasaskantavasse pudelisse on ääretult loogiline arendus arvestades tänapäeva inimeste kiiret elutempot. Kohvi ja keefiri maitse kombinatsiooni headuses soovitan aga igal eestimaalasel ise veenduda, nagu ka kõikide teiste väärikate võidutoodete heas maitses,“ soovitas Potisepp. Konkursi võistlustoodete innovatiivsust tõi esile ka konkursi hindamiskomisjoni esimees, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. „Eesti toodete puhul on saabunud aeg, kus uudsus ja sisukus on totaalsel enamikul toodetest kooskäivad omadused,“ kinnitas Mihkel Zilmer. Eesti Parim Toiduaine 2015 kuldmärgid said rinda ka A. Le Coq Aura õuna-virsiku-porgandimehu, millele omistati Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2015 tiitel, ning Eesti Parim Alkohoolne Jook 2015 võitja Liviko Hõbe Vodka. Toitumisekspertide otsusega pälvis Eesti Parim Toit Tervisele 2015 kuldmärgi Pai+ Hommikusmuuti Põltsamaa Felixilt. Konverentsil tehti teatavaks ka Kokkade Lemmik 2015 ja Kaupmeeste Lemmik 2015, milleks oli juba Parim Lihatoode 2015 tiitli pälvinud Rannarootsi Lihatööstuse Teriyaki eelküpsetatud grillribid. Koostöös Toidutarega korraldatud Rahva Lemmiku valimisel pälvis tarbijate soosingu Kalevi Kirju Koera batoonikesed. Ajakirjanikest moodustatud meediaesindajate žürii omistas Meedia Lemmik 2015 tiitli ka parimaks mittealkohoolseks joogiks tunnustatud Aura õuna-virsiku-porgandimehule. Tänavu said konkursil esmakordselt sõna ka Eesti tunnustatud noored, kes on muusika, ettevõtluse, spordi ja muudel elualadel saavutanud juba rohkelt tunnustust. Tuleviku Tegijate Lemmik 2015 tiitli pälvis Liviko Vana Tallinn Ice Cream. Toiduliit kuulutas välja ka tänavused parimad tooted piirkondlikelt väike-ettevõtjatelt, milleks on Põhja-Eestis Gurmeeklubi Saaremaa Vöi karulauguga, Lõuna-Eestis Funktsionaalne mustika-vaarikamoos kiudainetega AS-ilt Bacula, Virumaal Maadlexi Lahustuv viljakohv siguriga ning Lääne-Eests Vaarika äädikas Metakorilt. Eesti Parim Toiduaine 2015 võitjad: Eesti Parim Toiduaine 2015 kuldmärk – Valio Gefilus cappuccino-keefir, Valio Eesti AS Kuldmärgid: Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2015 – Aura Õuna-virsiku-porgandimehu, A. Le Coq AS Eesti Parim Alkohoolne Jook 2015 - Hõbe Vodka, Liviko AS Eesti Parim Toit Tervisele 2015 – Pai+ Hommikusmuuti, Põltsamaa Felix AS Hõbemärgid: Eesti Parim Piimatoode 2015 - Valio Gefilus cappuccino-keefir, Valio Eesti AS Eesti Parim Lihatoode 2015 – Teriyaki eelküpsetatud grillribid, Rannarootsi Lihatööstus AS Eesti Parim Kalatoode 2015 – Delikatess-vürtsikilufilee Skandinaavia moodi, DGM Shipping AS Eesti Parim Köögiviljatööde 2015 - Salvest Põnn ökoloogiline Mangopüree 4+, Salvest AS Eesti Parim Pagaritoode 2015 – Krõmpsuv Leib Kanepiseemnetega, Lõuna Pagarid AS Eesti Parim Kondiitritoode 2015 – Külmutatud Šokolaaditort, Eesti Pagar AS Eesti Parim Valmistoit 2015 – Peedipüreesupp SUPIKE, Kadarbiku Köögivili OÜ Eesti Parim Kaste 2015 – Põltsamaa Mahedamaitseline sinep, Põltsamaa Felix AS Parimad piirkondlikud tooted: Parim Toode Põhja-Eesti väikeettevõttelt 2015 – Saaremaa Vöi karulauguga, Gurmeeklubi OÜ Parim Toode Lõuna-Eesti väike-ettevõttelt 2015 – Funktsionaalne mustika-vaarikamoos kiudainetega, Bacula AS Parim Toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt 2015 – Vaarika äädikas, Metakor OÜ Parim Toode Virumaa väikeettevõttelt 2015 – lahustuv viljakohv sigurga, Maadlex OÜ Eriauhinnad: Tallinna Ettevõtlusameti eriauhind – Saaremaa Vöi karulauguga, Gurmeeklubi OÜ Kokkade Lemmik 2015 – Teriyaki eelküpsetatud grillribid, Rannarootsi Lihatööstus AS Kaupmeeste Lemmik 2015 – Teriyaki eelküpsetatud grillribid, Rannarootsi Lihatööstus AS Meedia Lemmik 2015 – Aura Õuna-virsiku-porgandimehu, A. Le Coq AS Tuleviku Tegijate Lemmik 2015 – Vana Tallinn Ice Cream, Liviko AS Rahva Lemmik – Kirju Koer batoonike, Kalev AS | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > |