Petersellijuurikas ja selle säilitamine

Tikkk
Postitusi: 39
Kokaõpilane
2008-09-30 10:09:21
Esiteks tahaksin ma öelda, et ma olen väga pettunud, et korralikku supijuurikat nii harva müügil näinud olen, eile õnneks keskturul märkasin ühe tädikese letil neid. Ostsin kohe 3 suurt juurikat, ühe teen täna supi sees ära, aga kuidas ma ülejäänud 2 säilitan? Tädi soovitas ära riivida ja sügavkülmutada, aga kas toorest asja saab niimoodi kohe sügavkülma panna? Kas enne kuidagi kupatama v keetma ei peaks? Palun andke nõu, teeksin endale talveks mõnusa juurikavaru siis :)
PilleRiin
Postitusi: 44
Kokaõpilane
2008-09-30 10:10:15
mina tükeldan, mitte ei riivi ja läheb toorelt sügavkülma. pärast kougin tükikesi toitude sisse. aastaid nii teinud ja toimib väga hästi.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-09-30 10:22:13
Ja ma panen siia kohe ka lingi erinevate petersellijuurikat sisaldavate retseptide juurde. (Aineotsingus siis petersell (juur-) kujul).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Täpik
Postitusi: 243
Abikokk
2008-09-30 10:33:00
Meie oleme viiludeks lõiganud ja kuivatanud. Ka toimib hästi, eriti suppide ja kastmete korral.
PilleRiin
Postitusi: 44
Kokaõpilane
2008-10-01 12:57:17
nii infoks, et täna jaama turul oli nii juursellerit kui ka -peterselli saada.