Ulukiliha (metsloomade liha)

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-02-10 18:29:30
Ma tahaks hirmsasti teada, kas Tallinnas müüakse ulukiliha ka mujal kui Viimsis (Viimsi nimelt ei satu kuidagi mu tee peale, kui ma Tallinna juhtun, lihaisu aga on suur-suur).

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Profa
Abikokk
2009-02-10 22:40:30
Tallinnas on nüüd omaette ulukiliha pood Peterburi maantee 42.

Profa köögipool

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-19 14:55:34
Nii, Profa ja teised. Kohe-kohe tuuakse mulle tükk värsket karuliha. Mida soovitate?? Seda juba lugesin..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2009-05-19 15:09:32
Pille:
Nii, Profa ja teised. Kohe-kohe tuuakse mulle tükk värsket karuliha. Mida soovitate?? Seda juba lugesin..
Esimese asjana kontrollida liha pabereid ja mõelda sööjate ohutusele töötlusviisi valikul, siis juba edasi...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-19 15:48:08
Thredahlia:
Pille:
Esimese asjana kontrollida liha pabereid ja mõelda sööjate ohutusele töötlusviisi valikul, siis juba edasi...
Veterinaari hinnangut lihale on täitsa plaanis küsida-kontrollida :)

Vahepeal ka paar retsepti(ideed) tuvastatud, see soomlaste retsept (Karhunpaisti mustaherukka-gorgonzolakastikkeella) tundub täitsa ahvatlev ning see Ylläksen Pihvikeisari Ravintola menüüs olev karuhautis (KARHUPATAA - Mureaa karhunpaistia, savupekonia sekä Lapin juustoa kermaisessa rosmariinikastikkeessa, lisänä kasviksia, uuniperuna, 36,90 e) ei näe ka halb välja :P

Nipitiri
Abikokk
2009-05-19 17:04:43
Salme Masso "Rahvaste toite" raamatus on karuliha retsept, mida olen edukalt kasutanud põdraliha puhul - tumeda õlle ja kadakamarjadega. Aga minu majapidamisse satub ulukiliha niivõrd harva, et see ongi umbes ainuke retsept, mida tean :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-19 19:36:29
Nipitiri:
Salme Masso "Rahvaste toite" raamatus on karuliha retsept, mida olen edukalt kasutanud põdraliha puhul - tumeda õlle ja kadakamarjadega. Aga minu majapidamisse satub ulukiliha niivõrd harva, et see ongi umbes ainuke retsept, mida tean :)
Aitäh, Nipitiri! Ma õllega retsepti ei leidnud, küll oli seal üks retsept leivakaljaga: hautatud karuliha.
Kas pidasid seda silmas?
5 kg (!!!!!) karuliha jõudis kohale. Veterinaaride poolt söödavaks tunnistatud. Ilmselt teen kahte erinevat rooga. Eks ma raporteerin. Enne neljapäeva-reedet niikuinii seda sööma hakkama ei saa..

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-19 20:58:38
Tekitasin karuliha jaoks eraldi teema. Palun kõiki karulihateemalisi vastukajasid sinna! :)

Zapxpxau
Abikokk
2009-09-30 22:16:02
Meile sattus hunnik metskitseliha. Erinevad tükid, ribi, reis, mingi seljatükk jne. Raamatutes on palju hirveliharetsepte, kas neid sobiks kohandada? Kas maitseerinevus on suur? Peab piima sees leotama? Kuidas kodustes tingimustes liha laagerdada? Hmm tahaks kindlasti teha raguud ja lasanjet..

Zap*

Mari-Liis
Abikokk
2009-10-02 21:51:45
Zapxpxau:
Meile sattus hunnik metskitseliha. Erinevad tükid, ribi, reis, mingi seljatükk jne. Raamatutes on palju hirveliharetsepte, kas neid sobiks kohandada? Kas maitseerinevus on suur? Peab piima sees leotama? Kuidas kodustes tingimustes liha laagerdada?
Hmm tahaks kindlasti teha raguud ja lasanjet..

Laagerdamise kohta sattus ette selline tekst:

METSLOOMALIHA TÖÖTLEMINE
(põder, siga, kits)

Pane metsloomaliha külma äädikavette likku, arvestades 2 spl 30% äädikat 10L vee kohta. Liha peab olema veega kaetud. Hoia 2 ööpäeva jahedas, vaheta kaks korda päevas vett. Pärast teist päeva, kui vesi on selge, kalla see ära ning puista lihale jämedat soola, seejärel hoia veel üks päev jahedas. Selliselt laagerdunud liha võib kasutada nii suppide. praadide, pasteedi kui ka hakkliha valmistamiseks.
("Väärt Eesti toidud", koost. M. Kagan ja T. Parm)

Siit nurgast ja sealt nurgast

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>