Marie Kokaõpilane 2008-09-25 03:37:08 |
Oma vähese moosikeetja staaži juures olen alati olnud arvamusel, et kuum moos läheb kuuma purki ning kaas kohe peale. Nüüd retsepte uurides olen mitu korda märganud, et lastakse moosil enne purkidesse tõstmist jahtuda - nt rummiga ploomimoosi retseptis. Kas sellel on põhjendus ka? Kuidas teie teete? | |
Nipitiri Abikokk 2008-09-25 10:09:32 |
Mina olen seda soovitust alati ignoreerinud ja panen kuumalt purki ja kuumalt kinni. Olen alati arvanud, et see soovitus on peamiselt ohutustehnika vallast, aga võibolla leidub asjal ka mõni füüsikalis-keemiline põhjendus... | |
õunapuu Abikokk 2008-09-25 11:05:43 |
Minul oli ka see uudiseks, et enne purki panekut lastakse moosil seista. Olen ikka kuumalt purki pannud. | |
Põrnikas Abikokk 2008-09-25 14:02:55 |
ma ka hiljuti mingi moosi juures avastasin selle soovituse, ja olin suht üllatunud. siis aga otsustasin, et äkki tähendab see seda, et lausa keevat moosi ei tasu purki panna? | |
Gita Kokaõpilane 2008-09-26 10:07:25 |
Mina olen aru saanud, et just moosisuhkurt kasutades tuleb moosil enne purkidesse panekut jahtuda lasta. Miks see nii on, ei tea. Endal pikka moositegemise kogemust ei ole, aga kõik retseptid, mis näppu on jäänud, ning moosisuhkurt sisaldavad tahavad enne purkidesse panekut jahtuda. | |
Marie Kokaõpilane 2008-09-27 19:33:35 |
Gita, aga nt vaniljega ploomimoosi retseptis pole jahtumisest juttugi. Tõsi, seda keedetakse 10 minutit kauem kui rummiga varianti. Endal - siinsest teemast julgustust saanud - läksid mõlemad ikka kuumast peast purki, eks näis, kas sel mingeid kõrvaltoimeid on. | |