Gluteenivaba ja kaseiinivaba dieet

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-28 15:19:44
Villi:
Jäätisemasina ost jäi kevadel katki, kui selgus et meie "hüpikul" tuleb piim toidumenüüst välja jätta. Huvitav, kas saab ka ilma jäätisemasinata? Mitme tunni jooksul iga poole tunni tagant mikserdades ning siis veel mitmeks tunniks sügavkülma seisma, nii see vist käis? Vaatasin sorbette, eriti ahvatlev tundus tikrisorbett, aga sama asi, et jäätisemasinaga.
Saad kõiki ka jäätisemasinata teha, lihtsalt vaeva on rohkem ja tekstuur ei jää ehk nii ühtlane ja siidine. Soovitavalt kasuta võimalikult madalat ja laia kaanega nõud (külmub kiiremini läbi) ja esimese hooga lase ca 2 tundi külmuda. Siis sega, pooleks tunniks külma, siis sega ja veel nii paar korda, kui tundub, et segu on ühtlaselt läbi külmunud ja jääkristallid ühtlaselt tillukesed. Või tee lihtsalt mahlajäätisepulki - mahl portsjoninõu sisse, jäätisepulk kesekele ja sügavkülma. Neid ei pea segama ja suvel hea limpsida.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Caffeine
Kokaõpilane
2010-11-29 19:48:44
Hei! Peaks täitsa teema sobilik küsimus olema. Järsku on teil mõni armas eesti keelne retsept leida gluteenivaba söörikutest. Inglise keeles on neid küll palju, aga kahjuks liiga segaselt minule kirjutatud (ei ole eriline kokkaja, kahjuks). ;)
Lepatriinu
Kokaõpilane
2010-12-02 09:44:45
Caffeine, sa võid siia ka inglise keelse retsepti panna, ehk saan tõlkes abiks olla (vähemalt proovin) ;)
Tziiki
Abikokk
2010-12-02 15:25:20
vot ei tea, kas meil kõiki neid asju saada, aga tõlgin Sulle selle retsepti. Gluteenivabad "vanad-head" pontsikud 2 muna (lahtiklopitult) 2 cups petti (keefiri) 1/4 cup sulatatud võid 5 cups riisijahu segu (6 osa riisijahu, 2 osa kartuli- ja 1 osa tapiokitärkliset) 1 cup suhkrut 2 tl soodat 1 tl küpsetuspulbrit 2 tl soola 2 tl ksantaankummi 1 tl muskaatpähklit 1.Sega suures kausis korralikult munad, või ja pett. 2.teises kausis sega omavahel kuivained ja lisa siis märgadele koostisainetele (sega kas käsitsi või lusikaga-mitte miksriga). Lase taignal seista 15 minutit. Pane taigen jahusele pinnale (kui taigen on liiga kleepuv, lisa vähehaaval veel riisijahu segu). Rulli taigen u 1,5 cm paksuseks. Lõika vormiga välja pontsikud. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt pruuniks Soovi korral võid kuumad pontsikud katta suhkru-kaneeli seguga. Serveeri soojalt. cups'ide teisendamisel aitab googel ;)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Eda21
Kokaõpilane
2010-12-03 19:00:34
Lasin ka selle aasta alguses teha toidutalumatuse testid. Esialgu lapsele ja siis endale ja mehele ka. Põhjus oli lapse allergias ja seedimisprobleemis. Meile keelati kõik teraviljad, kõik kaunviljad, piim, kanaliha, muna, kapsad jne. Meie ei antud mingeid retsepte, mille järgi peaks toitumise ümber tegema ja asjad välistati põhimõtteliselt määramata ajaks. Tulemused olid esialgu justkui paljulubavad ja tundus, et tervis paraneb (piim jäi menüüst välja ning tavapoe leib-sai), kuid nimekiri, mida me süüa võisime oli äärmiselt lühike ning toit oli väga üheülbaline. Menüüsse jäi sisuliselt vaid seaiha, kartul, suvikõrvits, puuviljad ja veel pudi padi (igaühel olid mingid omad asjad lubatud, midagi keelatud). Kuid testitegija jättis kahe silma vahele, et mul näitas tugevat seenetalumatust ehk seentevastaseid antilkehi ja mehel pärmivastaseid antikehi. Minu test jättis mulle söömiseks selle, mis meeldib seenele ja mehel välistas kõik, mis meeldis pärmile. Tulemus oli see, et ma jäin väga haigeks (kohutav allergia, pidev õhupuuduse tunne, hägune mõtlemine ja väsimus, äärmine ärrituvus jne), mees sai heasse vormi ja terveks. Laps sattus tilguti alla (tal oli sama menüü nagu mulgi)... Laste- ega Nakkushaigla ei suutnud tuvastada süüd, miks laps haige on. Avastasin juhuslikult pH teooria. See selgitas mulle, miks mingid "talumatused" tekkinud oli ja miks minu ja lapse olukord nii kriitiliseks läks. Tegin menüü ümber ja saime terveks. Nüüd võime süüa teravilju, ilma et see mingit probleemi põhjustaks. Kuid menüü peab olema tasakaalus, Harvardi uus püramiid on ennast minu jaoks tõestanud. Meie menüü on mitmekesisem kui iial varem, toit on maistev ja tervislik ning enesetunne on parem, kui kunagi varem. Väldime nüüd vaid lehmapiima, jõusöödal kasvanud loomade liha, kasvatuste kalu, pärmi sisaldavaid toite, rafineeritud toiduaineid, alkoholi, äädikat, suhkrut. Veganmenüü, india köök on kõige lähedasemad pH-teooria põhimõtetele.

pH-toituja :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-12-09 12:40:36
Need kikerhernepannkoogid peaksid sobima nii gluteenivaba kui ka kaseiinivaba dieedi korral.

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-14 20:45:14
Tinx30:
sain kui puuga pähe kuuldes seda. ei oska enam midagi süüa teha lapsele. ehk oleks keegi südamlik inimene, kes jagaks lahkelt nõu ja retsepte ja oma kogemust!
Tinx, loodan et siinsest teemast on abi - siin on päris palju sobivaid ideid nende jaoks, kest gluteeni ja piimavalku kasutada ei saa.

Silx
Abikokk
2011-09-21 16:24:37
Nih.. Gluteenivabad õhukesed vahvlid GLuteenivabad õhukesed pannkoogid

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Silx
Abikokk
2011-11-01 09:32:52
="http://gastronautika.wordpress.com/2011/11/01/vahukoore-maasikatort-gluteenivaba/"]Väga hea gluteenivaba biskviittainas. Millest sai sellise väga hea tordi, samuti olen sama retsepti järgi teinud rullbiskviiti ja õunakooke. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Silx
Abikokk
2011-11-07 08:32:49
Ja siis lubatud gluteenivaba võikusaia retsept.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>