Kairi Kokaõpilane 2008-07-22 23:51:55 |
Kallis nami-namilased! Minul on selline probleem: Ma armastan tohutult vaaritada ja küpsetada aga mul on nii mõnedki tegurid piiravad minu tegemisi, nimelt.... Sooviksin teie ideid sellisele sünnipäevapeole kus peo korraldajal, st kokal on allergia: 1. šokolaadi (sh kakaopulber ja -või) 2. KÕIKIDE tsitrusviljade (ok natsa laimi on lubatud), sh sidrunhappe vastu. 3. kategooriliselt keelatud on kardemon Sünnipäevalapsel on keskmise raskusastmega laktoosi talumatus. St võib kasutada igasugu piimavärki juhul kui MINA olen tubli ja leian kõik laktoosivabad tooted Cambridge kaubandusvõrgust ;) Viimane tingimus on suht kergelt täidetav niisiis paluksin keskenduda pigem koka probleemidele ja mulle uusi ideid soovitada :D Kairi x | |
Katja Abikokk 2008-07-23 00:33:08 |
mina pakuksin välja siin juba kord koostegemise teemaks olnud pavlova tordi. lisaks muule veel gluteenivaba :) kreemiks miskit laktoosivaba ehk ikka leiab - lacto-free jogurti vms.. kui kohe serveerimisel ära süüa, võib ntks sorbetiga teha.. suvine aeg - värskeid marju kurgu-mulguni :) | |
Blondie Abikokk 2008-07-23 08:45:55 |
Miks mitte näiteks mõni suvine jogurtitort - õunte või marjadega... laktoosivaba jogurt peaks ju tarretatav küll olema. Minu meelest suurim probleem allergikutele koogi valmistamisega on gluteenitalumatus, kuna gluteenivaba jahu on imeliku maitsega ja pealegi ei taha millegipärast kerkida (ilmselt olen ise rumal ja teen midagi valesti), kõik muu on ületatav :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-30 13:26:51 |
Allapalla 30.11.2008:
Tõstsin Allapalla küsimuse siia. Mida soovitate??
Siin on kuus tordiretsepti, kus küpsistest põhi ja želatiiniga tarretatud kate.
Ja väga palju toredaid lastepäraseid tordiideid on muidugi lastepäraste sünnipäevatortide teemas.
Paluks head ja lihtsat torti või kooki želatiiniga Ühesõnaga mida ei pea küpsetama, vaid peab hoidma külmkapis. Põhi võiks koosneda küpsistest. Järgmine nädal tulekul lapse sünnipäev ja tahaks midagi teha. Küpsisetorti ei taha. Tänan |
|
Qsti Abikokk 2008-11-30 13:39:39 |
Allapalla 30.11.2008:
Glögi-juustutort on hea ja praegu "in season" :D
Hea ja lihtne teha on ka kohupiimatort (praegusel aastaajal küll vähe teistsuguse kaunistusega..)
Või siis põhi šokoaadiküpsistest (Selga) ja täidiseks mustsõstrakreem (või mustsõstra-maasika-vaarikasegu kui ms. üksi liiga "kange" tundub). Mind ennast see mõte juba mõnda aega kummitab. Paluks head ja lihtsat torti või kooki želatiiniga Ühesõnaga mida ei pea küpsetama, vaid peab hoidma külmkapis. Põhi võiks koosneda küpsistest. Järgmine nädal tulekul lapse sünnipäev ja tahaks midagi teha. Küpsisetorti ei taha. Tänan |
|
Allapalla Kokaõpilane 2008-11-30 13:42:16 |
Tänan Pille & Qsti :)
Qsti:
Kas külmutatud marju võib kasutada? Praegu nagu pole muid võtta. Kui ongi siis hirmkallid. Kas nad siis üles sulatada või panna külmununa sinna segusse?
Enamus torte on tehtud šokolaadiküpsistest (põhi). Kas võib kasutada ka tavalisi küpsiseid? Hea ja lihtne teha on ka kohupiimatort (praegusel aastaajal küll vähe teistsuguse kaunistusega..) Või siis põhi šokoaadiküpsistest (Selga) ja täidiseks mustsõstrakreem (või mustsõstra-maasika-vaarikasegu kui ms. üksi liiga "kange" tundub). Mind ennast see mõte juba mõnda aega kummitab. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-30 14:19:29 |
Allapalla:
Võid küll. Maitse võib muutuda, aga kõiksugu küpsisepõhjade tegemiseks võib kasutada Digestive-küpsiseid, kaeraküpsiseid, šokolaadi- või tavalisi küpsiseid ja praegusel ajal isegi piparkooke.
Enamus torte on tehtud šokolaadiküpsistest (põhi). Kas võib kasutada ka tavalisi küpsiseid? |
|