Metsvaarikas Abikokk 2008-07-16 16:33:00 |
Eva:
Paraku kõrge kolesterooliga inimesena, olen ka hakanud kõike rammusat ebatervislikuks pidama. Samas rasvavabasid tooteid ei leidu ka minu külmkapist. Mina 100% Thredaliaga nõus - sageli peetakse rammusat asjatult ebatervislikuks ja kõik need "rasvavabad" tooted, mida tervislike pähe serveeritakse, on minu meelest just suhteliselt ebatervislik kraam. |
|
Nämmu Abikokk 2008-07-16 17:58:24 |
Tervislikud on vast erinevad toorsalatid ja kerged püreesupid. Punast kala tarbin ka tihti, eriti supi sees. Eks ma ikka püüan vaadata mida suhu pistan. Aurutatud brokoli, merikapsas ja erinevad sojatooted on mu toidulaual sagedased. Need peaks küll kasulikud olema.
Igasugu rasvavabu tooteid ka enam ei tarbi. Aga rammusast seapraest ei ütle kunagi ära.:D
Ebatervislik- ka igasugu koogid, küpsised ja muud maiustused. Kaie |
|
Merilin Abikokk 2008-07-16 18:44:36 |
Metsvaarikas:
Inimese kolesterooliga seotud ainevahetus on üsna segane-keeruline ja sõltub paljudest teguritest. Minu teada pole suudetud adekvaatselt näidata, et kolesteroolist hoidumine selle taset oluliselt alandaks. Rääkimata erinevatest kolesteroolitüüpidest. Kui sisse ei söö, siis toodab keha paanikas ise (tegelikult on ju tegu hädatarvilike ühenditega). Olen seda teemat kunagi blogis ka põgusalt puudutanud.
Aga loomulikult ei ole ma arst ja korjan seda infot, mis külge hakkab. Eva:
Paraku kõrge kolesterooliga inimesena, olen ka hakanud kõike rammusat ebatervislikuks pidama. Samas rasvavabasid tooteid ei leidu ka minu külmkapist.Mina 100% Thredaliaga nõus - sageli peetakse rammusat asjatult ebatervislikuks ja kõik need "rasvavabad" tooted, mida tervislike pähe serveeritakse, on minu meelest just suhteliselt ebatervislik kraam. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Tullia Abikokk 2008-07-17 00:08:30 |
Mulle meeldivad tervislikest asjadest ühepajatoit lihaga, praegusel aastaajal lillkapsas võiga, maitsestamata jogurt toormoosodega. Ebatervislikest asjadest rääkidest, siis satub mu kõhtu liialt sageli küpsetiste näol nisujahu, suhkrut ja rasvainet. | |
Profa Abikokk 2008-07-17 09:02:22 |
Ebatervislikke asju on vähe, kui just säilitusained maha arvata. Ebatervislikuks muutuvad asjad siis, kui nende kogusega liialdatakse. Ma ei tarvita peaaegu kunagu suhkruvabasid, mille iganes vabasid, "light" tooteid, vms. Söön üldiselt tervislikult, samas ei puudu menüüst ka rammusad toidud, lihtsalt kogus on mõistlik, samuti rahulolu heast söögist, stressivaba söömine - see on ju ka tervislik toitumine :) | |
Dash Kokaõpilane 2008-07-17 14:34:08 |
Mina ka rammusamaid sööke kohe ebatervislike alla ei liigitaks. Kõik juurikatoidud on kindlasti tavamõistes tervislikud, teen ka ülalmainitud lihata peedisuppi ja tomatisuppi armastan ka hullupööra. Ebatervislikku sööki just ise ei vaarita, pigem on selleks kõikvõimalikud näksid, mida mulle hirmsasti süüa meeldib. Koogitegu on nüüd ka minu köögis harvem nähtus. | |
Berit Abikokk 2008-07-17 21:28:19 |
Tervislikkuse poolt ei oska öelda, mõõdukas koguses on kõik toidud mul enam-vähem tervislikud, salatid jm selline ka. Ebatervislikuks teevad minu toidulaua aeg-ajalt hullud kondenspiima, šokolaadi ja eriti jäätise hood (ja korraga ei taha mitte vähe vaid paaalju ;)), ainus asi, et eriti magusalt maitsevad need justnimelt vastu ööd mõne hea filmi saatel.. | |
Spidur Abikokk 2008-07-18 20:12:42 |
minu jaoks pole ka tervislik -light ja ebatervislik rasvane. pigem vaatan, mis on tooraine ja kuidas ja kui palju seda töödeldakse. keedetud, üleküpsetatud ja taaskord üles soojendatud köögiviljatoit ei ole minu meelest kuigi tervislik. tervislik toit on minu jaoks kindlasti midagi värsket ja vähe töödeldud või äsja valminud. ebatervislik toit on minu meelest pontšikud, friteeritud kanatiivad, kreemikoogid taimse kreemiga, lehttainas... | |
Edith Abikokk 2008-08-07 00:58:07 |
tervislik apsoluutne lemmik on heeringas. ebatervislikuse elemendi lisab see et tavaliselt see õli kastmes ja koos leivaga.
teine tervislik asi on apelsiinid mida olen võimeline sööma kilosid järjest.
ebatervislik kõikvõimalikud juustud ja pasta (eriti lõhe-koore kastmes). Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Sussukas Abikokk 2008-08-07 08:30:31 |
Tervislike toitude alla lähevad meil hautatud juurikad salatiga. (Ehk tegelt salat juurikatega) Ebatervislikke- topeltports prantsuse šokolaadikooki, mis mõne tunniga otsa saab :D Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |