Fre Abikokk 2008-07-08 18:42:50 |
Kuna ilmas on igasugu asju välja mõeldud ja nii mõnestki saab teada selle foorumi vahendusel, siis mõtlesin uurida, et kas on olemas nö. ühekordsed koogivormid. Nuputan tihti et kuidas võtta küpsetisi külla kaasa. Olen nimelt suur unustaja ja oma koogivormiga teise Eesti otsa sõita ei julge - nagunii unustan maha. Olen välja töötanud igasuguseid hädalahendusi - näiteks madalad pappkarbid kus mingi muu kraam sees olnud, paksem papp, millel foolium ümber jne. Esimene lahendus on tavaliselt transpordikindel (midagi ei libise ntx maha) aga elegantsi osas on puudujääke. Teine lahendus näeb mõnevõrra ontlikum välja, aga ntx mingi taretisetaolise kattega koogiga nii teise Eesti otsa ei sõida - paneb lihtsalt plehku vahepeal. Loomulikult on teretulnud ka muud nõuanded ja ideed teemal "reisiv kook". | |
Tikkk Kokaõpilane 2008-08-04 20:11:05 |
Ma olen näinud ühekordseid fooliumist koogivorme, ma ei mäleta ainult, mis suuruses. On nii tartaletivorme kui suuremaid, kuid minu arvates need suuremad ikka päris 24 v 26 cm diameetriga polnud. Aga ma ei mäleta väga täpselt. Endale meeldib mulle kohe hirmsasti Selveris nähtud 30 cm diameetriga topeltpõhja ja kõrge kaanega koogialus. Topeltpõhja vahele käivad sügavkülmas hoitavad patareid. Geniaalne minu arvates :D Ja kaas oli piisavalt kõrge ka kõrgemate tortide/kookide puhuks. Hind oli ca 300 ja ma ei raatsinud osta, kodus ruumi kah niigi vähe ja kui palju ma suvel kuumaga ikka kooke transpordin, et seda külma põhja vaja oleks... (On jah viinamarjad natuke hapud :P) Ise teen tavaliselt koogi külla kaasa ja viin kas koogivormi sees v siis kandikul ja autoga. A nii saab ainult lühemate vahemaade puhul teha. | |
Qsti Abikokk 2008-08-04 21:01:06 |
Fre:
Milline äratundmisrõõm :D
Papp all-tsellofaan ümber (kõrgelt koos, et kooki-troti ei rikuks) on mul ka kasutusel variant.
Kookidega on muidugi lihtsam aga tortidega on kõige mugavam ikka see kaane ja sangaga transpordikarp. Aga tõesti, see mälu asi on siinkohal suureks miinuseks.
Neid ümmargusi fooliumvorme on siin saada päris suuri ja teil seal on vähemalt neid grillimiseks mõeldud vorme ka päris norm valik, ümmargust kooki-torti küll ei saa...aga kas on ka tarvis?
Siin veel saada kenad mustrilised kartongist küpsetusvormid aga need päris krõbeda hinnaga.
Olen välja töötanud igasuguseid hädalahendusi - näiteks madalad pappkarbid kus mingi muu kraam sees olnud, paksem papp, millel foolium ümber jne. |
|
Gegegerda Abikokk 2008-08-05 10:10:04 |
Mina teen tihti igasugu küpsetisi ja torte külla kaasa. Kookidega on tõesti lihtsam, aga tortidega peab igakord karbiideid välja nuputama. Alles eelmine laupäev pidime kahe võileivatordiga maale sõitma. Tordid olid kandikute peal ja kaetud fooliumiga. Üks tort anti emale sülle ja teine mulle. Mina tegin aga auto tagaistme seest väljatõmmatava käetoe lahti ja toetasin torti sinna peale (ühe käega pidi ikka kinni hoidma).
Ükskord oli aga pikem tee ees ja siis tegin pavlova oma alusele ja selle alusega koos tõstsime tordi tavalise pappkasti sisse. Nii sai tort kenasti pagaasnikusse (ei ole õigekirjas kindel) tõstetud ja turvaliselt külla toimetatud. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Katja Abikokk 2008-08-05 23:22:22 |
mul on kookide transpordiks suur TW koogikarp. näeb välja nagu kübarakohver ja nii piisavalt kõrge, et ka kihilised tordid ilusasti ära mahuvad aga hiljuti avastasin enda jaoks need mustrilised keeksivormid - riiulis südame ja tähekese-kujulised. sain vormid kingiks seega ei oska hinna osas kaasa rääkida. | |