Maasikad: aedmaasikad, metsmaasikad, kuumaasikad, muulukad

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-05 14:01:57
Katja:
kohe tekkis uudishimu - miks toidukilega katmine hea on? olen seda toimingut ka varem märganud aga kasutegurist pole veel aru saanud...
No kui paariks tunniks maasikavaht külmkappi panna, siis toidukile 1) aitab vältida teiste lõhnade ligipääsu maasikavahule (no külmikus võivad ju olla lisaks maasikavahule veel singid-pasteedid-heeringad vms) ja 2) aitab vältida maasikavahu kuivamist õhuga kokkupuute teel.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-07-05 15:57:25
käisime täna maasikalaadal (Pille pani kava siin üles), lisaks maasikatele saime suurepärast maasuitsu sinki. miskine Pärnus asuv pisitegija müüs kitsejuustu, ostsin prooviks poole kerakest laagerdunud juustu (nagu pecorino või vana parmesan) ja pool kerakest värsket. hind oli päris karm, kaks pisikest tükki 190 krooni. või äkki on normaalne hind, aga ma harjunud sloveenia kitsejuusutude hindadega.
Frieda
Abikokk
2008-07-06 16:15:53
Minu eilne maasika-kohupiimatort, kus maasikatega pole üldse kokku hoitud. ;)

Söömine on ainus töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-09 20:56:25
Tegin täna sellist inglise suvist magusrooga nagu Eton Mess. Idee ise on ülilihtne: maasikad, vahukoor ja beseeküpsised (retsept siin). Aga maitseb väga-väga hea :P Kaunistuseks värske piparmünt.

Sirliiz
Abikokk
2008-07-10 15:53:24
Pille, see magustoit on küll superlihtne aga kui ahvatlev.....
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-10 17:42:23
Sirliiz:
Pille, see magustoit on küll superlihtne aga kui ahvatlev.....
Aitäh, Sirliiz :rolleyes: PS Lihtsuses peitub võlu jne ...

Frieda
Abikokk
2008-07-14 19:31:27
Eile jõudsin üle pika aja jälle maale. Muidugi oli praktiliselt esimene asi metsa luusima minna. Otsisin kukeseeni, aga leidsin hoopis... metsmaasikaid. Palju metsmaasikaid. Seened ununesid korrapealt, koju tagasi jõudsin peaaegu 2 kilo maasikatega. Kas saab olla veel suuremat delikatessi? :D Üle aastakümnete läks taas tegemisele lapsepõlve parim - metsmaasika-mustikamoos.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-14 23:15:57
Frieda:
Eile jõudsin üle pika aja jälle maale. Muidugi oli praktiliselt esimene asi metsa luusima minna. Otsisin kukeseeni, aga leidsin hoopis... metsmaasikaid. Palju metsmaasikaid. Seened ununesid korrapealt, koju tagasi jõudsin peaaegu 2 kilo maasikatega. Kas saab olla veel suuremat delikatessi? :D Üle aastakümnete läks taas tegemisele lapsepõlve parim - metsmaasika-mustikamoos.
Oi, Sa tegid ära meile :D Mina tegin üle-eelmisel nädalavahetusel sisse 1,2 kg metsmaasikaid (toormoosiks) ja siis üleeile 500 g metsmaasikaid (jälle toormoosiks).. Pean uuesti metsa minema :D :D

Liiz17
Abikokk
2008-07-14 23:35:18
Mina katsetasin täna valge šokolaadi torti koos maasikatega teha. Suurepärane kooslus. Blogis on juttu lähemalt sellest ;)
Frieda
Abikokk
2008-07-15 10:27:18
Pille:
Oi, Sa tegid ära meile :D Mina tegin üle-eelmisel nädalavahetusel sisse 1,2 kg metsmaasikaid (toormoosiks) ja siis üleeile 500 g metsmaasikaid (jälle toormoosiks).. Pean uuesti metsa minema :D :D
Mul on ka nüüd hammas verel ja plaanin uut korjeretke :D :P Metsmaasikatoormoos... pannkoogiga...mmmm.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>