Laktoosivabad toidud

Pinnu
Abikokk
2012-06-29 10:30:51
Võibolla rumal küsimus, aga kas on võimalik mingi alternatiiv vahukoorele või kohupiimakreemile, mida tavaliselt tordi peale pannakse? Probleem nimelt selles, et laps ei saa süüa midagi peale keefiri ja hapupiima (kõik teised piimatooted välistatud). Samuti on menüüst väljas muna, kõik pähklid (seega ka martsipan koogikattena), samuti soja. Oleks varsti vaja sünnipäevatorti teha aga ideedest jääb puudu. Kas on ehk olemas mingi sarnane toode, nagu kaerakoor, aga vahustatav?
Zapxpxau
Abikokk
2012-06-29 13:41:46
Müüakse vist mingeid lisaaineid täis asendajaid, olen näinud, aga hetkel täpsemalt ei meenu, aga küsiksin, kas kookoskoort ei soovi kasutada? Tekstuur ja tihedus on sobivad, ise küll segasin 50/50 vahukoorega ja lisasin natuke želatiini, aga kookoskoor on piisavalt paks ka niisama kreemi asemel kasutamiseks.

Zap*

Pinnu
Abikokk
2012-06-29 18:33:37
Kookoskoore kohta ma ei oska midagi kosta. Mul ei ole selle kohta midagi räägitud, et kas tohib või mitte. Äkki tõesti võiks seda proovida, mis seal nii allergeenset ikka olla saab, kuigi nimi on kookospähkel ja pähklid meil keelatud. Aitäh hea soovituse eest. Neid totaalseid keemiavahtusid ma ei soovi jah kasutada. Aga ehk teab keegi mingit laktoosi- ja munavaba glasuuri või vaaba retsepti, mida koogile kaunistuseks peale teha?
Zapxpxau
Abikokk
2012-06-30 21:28:32
Kookospähkel ei ole botaanilises mõttes hoopiski pähkel, tegu kookospalmi viljaga, luuviljaline. Laktoosi- ja munavabad glasuurid tunduvad põhinevat enamasti ühel komponendil - tahkestatud taimne rasv. Selliseid retsepte on internet täis, aga midagi muud asjalikku raske leida. Šifoonpudeliga saaks ehk midagi rohkemat ette võtta, želatiini või teise paksendaja abil on sellega võimalik paremaid tulemusi saada, mahladest vahtusid tehes jms.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-06-30 23:39:09
Pinnu, vaata siia teemasse, seal on laktoosivabu glasuure ja tordikreeme soovitatud: http://nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/2027?page=1 Kui Eestisse tagasi jõuan, siis saan siia teemasse vastused ümber tøsta.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2012-07-01 15:57:05
Lugesin selle teema läbi ja ikkagi jääb järgi vaid kookoskoor, šokolaadivõõp ja margariinikreem. Kui on viitsimist mällata, siis võib proovida keefirist želatiini abil vahtu teha, jäävannil vahustades, aga see võtab tükk aega ikka.

Zap*

Pinnu
Abikokk
2012-08-02 02:24:46
Probleem sai lahendatud Raplas toidupoes, kus leidus Kaerakoorel baseeruv vahustatav vaniljekaste. Maitse ja koostis suhteliselt hea ja läks vahtu nagu vahukoor (veidi karamellinemaitse, mõnus). Seega probleem selleks korraks lahendatud. Ja teiseks katsetasin kitsepiimast toorjuustu ja kookospiima (koort meil ei müüda) kreemi. Kuna toorjuust oli veits soolane, siis jäi ta veiid soolakas, kuid mulle meeldis ja laps sõi ka isukalt koos maasikatega. :) Keefiri vahustamine jääb seekord proovimata.
Silx
Abikokk
2012-08-02 11:33:37
Ma olen ise paar korda toda niinimetatet keemiat proovinud raisio vahustatav koor või vaniljekaste.. Pole hullu midagi kui kord aastas sünnipäevakoogile panna ning maitsel pole ka miskit viga.. või noh.. laktoosivaba asja kohta käib küll. :) Teine variant on muidugi kuidagi ära kasutada tere laktoosivaba jogurteid. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

<< 1 | 2 >