Pisi-Pisi Abikokk 2009-08-16 00:47:35 |
Öelge, kas on veel müügil kollases pakendis külmutatud lehttainast? Vaikselt hakkan juba arvama, et ma olen pimedaks jäänud, poes on ainult punases pakendis pärmi-lehtatainast. Aga mulle meeldis see kollases pakendis olnud... või on lihtsalt pakendi värvi muudetud? :S Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Zapxpxau Abikokk 2009-09-27 18:55:30 |
Noh jah, proovisin ära järjekordse Pastéis de Nata retsepti. Juba parem, ei ole tükiline, aga seest on liiga vesine maitse või midagi sellist imelikku :/ Ehk on asi selles, et rõõskkoor oli juba paksuks minemas? Erinevalt enamlevinud versioonidest tuleb seal koogikesi küpsetada 300C juures ja sain ka mõned pruunid karamellilaigud. Sama temperatuuri soovitas ka David Leite. Huvitav miks ei ole õiget retsepti liikvel, Portugali riiklik saladus ehk? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-27 20:23:18 |
Zapxpxau:
No ega Portugaliski need kreemikoogikesed igal pool ühesuguselt ei maitse. Olen proovinud nii Belemi omi (kohapeal, loomulikult) kui ka mitme muu Lissaboni kondiitriäri omi ja olid ikka üsna erinevad. Nii et mingist "riiklikust" saladusest ei saa juttu olla.
Kas proovisid selle David Leite retsepti või selle retsepti järgi? Esimene on New Yorgi retsept, teine Azooridelt pärit retsept. Nii et isegi selline Portugali toidukultuuri ekspert pole saanud kätte Belemi retsepti :O Azooridelt pärit retsepti tainas ei ole kindlasti see, mida "päris" variandid kasutavad.
Portugali kodukokkade Pasteis de Nata kreemis kasutatakse rohkem maisitärklist õige tekstuuri saavutamiseks, lihtsalt riskivabam. Leide on Confeitaria de Belem poekeses nende koogikeste tegemist jälginud, aga kreemiteo juurde teda ei lastud - see olla liiga saladus tema jaoks.
Kasutatud tainas ei ole klassikaline lehttainas, vaid "massa folhada", mis on kihiline, aga ei vaja külma töölauda ega rullimiste vahelist jahutamist. See Leite teine retsept kasutab vist seda?
Noh jah, proovisin ära järjekordse Pastéis de Nata retsepti. Juba parem, ei ole tükiline, aga seest on liiga vesine maitse või midagi sellist imelikku :/ Ehk on asi selles, et rõõskkoor oli juba paksuks minemas? Erinevalt enamlevinud versioonidest tuleb seal koogikesi küpsetada 300C juures ja sain ka mõned pruunid karamellilaigud. Sama temperatuuri soovitas ka David Leite. Huvitav miks ei ole õiget retsepti liikvel, Portugali riiklik saladus ehk? |
|
Zapxpxau Abikokk 2009-09-27 20:47:41 |
Pille:
Jahuga retsept, see esimene. Taina üle ma eriti ei virise, sest tean, et lehttainas pole 100% õige. Peaasi, et kreem saaks selle õige tekstuuri. Kui järgmine kord tainast üle jääb, proovin ehk Syrup & Tang retsepti.
Zapxpxau:
No ega Portugaliski need kreemikoogikesed igal pool ühesuguselt ei maitse. Olen proovinud nii Belemi omi (kohapeal, loomulikult) kui ka mitme muu Lissaboni kondiitriäri omi ja olid ikka üsna erinevad. Nii et mingist "riiklikust" saladusest ei saa juttu olla.
Kas proovisid selle David Leite retsepti või selle retsepti järgi? Esimene on New Yorgi retsept, teine Azooridelt pärit retsept. Nii et isegi selline Portugali toidukultuuri ekspert pole saanud kätte Belemi retsepti :O Azooridelt pärit retsepti tainas ei ole kindlasti see, mida "päris" variandid kasutavad.
Portugali kodukokkade Pasteis de Nata kreemis kasutatakse rohkem maisitärklist õige tekstuuri saavutamiseks, lihtsalt riskivabam. Leide on Confeitaria de Belem poekeses nende koogikeste tegemist jälginud, aga kreemiteo juurde teda ei lastud - see olla liiga saladus tema jaoks.
Kasutatud tainas ei ole klassikaline lehttainas, vaid "massa folhada", mis on kihiline, aga ei vaja külma töölauda ega rullimiste vahelist jahutamist. See Leite teine retsept kasutab vist seda?Noh jah, proovisin ära järjekordse Pastéis de Nata retsepti. Juba parem, ei ole tükiline, aga seest on liiga vesine maitse või midagi sellist imelikku :/ Ehk on asi selles, et rõõskkoor oli juba paksuks minemas? Erinevalt enamlevinud versioonidest tuleb seal koogikesi küpsetada 300C juures ja sain ka mõned pruunid karamellilaigud. Sama temperatuuri soovitas ka David Leite. Huvitav miks ei ole õiget retsepti liikvel, Portugali riiklik saladus ehk? |
|
Enely Abikokk 2010-05-06 23:14:50 |
Lugesin, et enamus on läinud lehttaina isetegemise teed-väga tublid(Y), aga olen laisk ja ostsin pärmi lehttainast poest-aga nüüd oleks vaja üks kook meisterada sellega. Põhi on pärmi-lehttainas, peale lähevad õunad ja vanillipuding(mingi rimi retsept, äkki on keegi teinud ja oskab muljetada?). Aga kas selleks, et mul põhi ilusti ära küpseks (mis mul tavaliselt lehhtainaga ei õnnestu miski pärast), peaks äkki põhja eelküpsetama, enne kui õunad ja asjad peale panna? Või peaks panema koogi(ilma põhja küpsetamata ja koos kattega) ahju alumisse ossa? Ps! mul ei ole pöördõhuga ahi. Ja kas pärmi-lehttainast võib üldse väga õhukeseks rullida, või on parem kui seda eriti ei rulli(kuidas ta paremini kerkib?). Segane, aga äkki oskab keegi aidata?:) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Mari-Liis Abikokk 2010-05-07 00:07:00 |
Enely:
Kas su retsept ei ütle selle kohta midagi? Mina olen eelküpsetanud tavaliselt. Kahvliga augud sisse, 15 minutit 200 kraadi. Siis täidis/kate peale ja tagasi ahju :)
Aga kas selleks, et mul põhi ilusti ära küpseks (mis mul tavaliselt lehhtainaga ei õnnestu miski pärast), peaks äkki põhja eelküpsetama, enne kui õunad ja asjad peale panna? |
|
Enely Abikokk 2010-05-07 00:23:34 |
Paraku ei ütle jah retsept midagi selle kohta, aga kas lehttaina kohta käib ka see asi, et pintseldada põhja munaga enne kui ahju panna, et siis pärast katte peale panemisel(kui kate on mahlane) ei liguneks põhi läbi, või piisab ainult küpsetamisest? Ja üleüldse, kas lehttainaste puhul on üldse oluline kas on pöördõhuga ahi või tavaline?:) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Tiramiiiisu Kokaõpilane 2010-05-07 09:54:08 |
Enely:
Rulli ikka, mina olen alati rullinud. Siis jääb tainas normaalse suurusega ja kerkib ka ilusti küpsemise ajal. Mina pole pärmi-lehttaigna põhjaga kooke eelküpsetanud, kuna peale rullimist ja õigel temperatuuril on need alati ilusti õhuliseks ja krõbedaks küpsenud, olenemata kattest või täidisest. Lugesin, et enamus on läinud lehttaina isetegemise teed-väga tublid(Y), aga olen laisk ja ostsin pärmi lehttainast poest-aga nüüd oleks vaja üks kook meisterada sellega. Põhi on pärmi-lehttainas, peale lähevad õunad ja vanillipuding(mingi rimi retsept, äkki on keegi teinud ja oskab muljetada?). Aga kas selleks, et mul põhi ilusti ära küpseks (mis mul tavaliselt lehhtainaga ei õnnestu miski pärast), peaks äkki põhja eelküpsetama, enne kui õunad ja asjad peale panna? Või peaks panema koogi(ilma põhja küpsetamata ja koos kattega) ahju alumisse ossa? Ps! mul ei ole pöördõhuga ahi. Ja kas pärmi-lehttainast võib üldse väga õhukeseks rullida, või on parem kui seda eriti ei rulli(kuidas ta paremini kerkib?). Segane, aga äkki oskab keegi aidata?:) |
|
Enely Abikokk 2010-05-07 10:45:02 |
aga kas asetate koogi ahju alla ossa, et põhi küpsema hakkaks? Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Tziiki Abikokk 2010-05-07 11:03:13 |
Enely:
kui mul veel gaasiahi oli, mis ebaühtlaselt küpsetad, siis mina tegin lehttaignaga alati põhjale eelküpsetust-ainult, et sellisel juhul peab peale minev kraam (Sinu puhul õunad) olema üsna kiirelt valmivad, et põhi ära ei kõrbeks...õuntel aitab hästi õhukeseks viilutamine. Ma usun et ahju allaossa panek pole lahendus, kuna enamasti jääb ju tooreks koogi see osa, mis puutub vahetult kokku kattega. Ja koogi tegemisel mina ei rullinud üldse pärmi-lehttaigent, et tuleks kõrgem kook. Lugesin, et enamus on läinud lehttaina isetegemise teed-väga tublid(Y), aga olen laisk ja ostsin pärmi lehttainast poest-aga nüüd oleks vaja üks kook meisterada sellega. Põhi on pärmi-lehttainas, peale lähevad õunad ja vanillipuding(mingi rimi retsept, äkki on keegi teinud ja oskab muljetada?). Aga kas selleks, et mul põhi ilusti ära küpseks (mis mul tavaliselt lehhtainaga ei õnnestu miski pärast), peaks äkki põhja eelküpsetama, enne kui õunad ja asjad peale panna? Või peaks panema koogi(ilma põhja küpsetamata ja koos kattega) ahju alumisse ossa? Ps! mul ei ole pöördõhuga ahi. Ja kas pärmi-lehttainast võib üldse väga õhukeseks rullida, või on parem kui seda eriti ei rulli(kuidas ta paremini kerkib?). Segane, aga äkki oskab keegi aidata?:) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |