Tiina Abikokk 2012-01-12 23:37:28 |
Nipitiri:
Tänan jagamast. Selveris on sel nädalavahetusel Norra lõhe soodushinnaga. Proovin homme järgi :) See foorumiteema tundub välja surnud, aga vist on siiski õige koht postitamaks tänast toiduelamust. Ema leidis selle retsepti LHV panga mingist foorumist või blogist :) ja proovis järgi, tulemus on üllatavalt maitsev ja lihtsamast lihtsam: terve (roogitud) lõhe pannakse ahju 100 C juurde ja küpsetatakse 2 tundi. Ei mingeid maitseaineid ega soola! (Valmis kalale saab igaüks ise maitse järgi soola-pipart raputada). Julgustan järgi proovima, üllatavalt maitsev ja mahlane sai. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-15 10:08:29 |
Viis kuumsuitsulõhe või -forelli imemaitsvaks serveerimiseks - pakkuge kõrvale seda põhjamaades poppi kalamarjakastet. Hinna tõttu pigem muidugi pidulikuma söömaaja roog, aga tõesti maitsev: Mul oli Pepe Kala terve kuumsuitsuforell ja sama firma soolatud forellimari. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-25 13:08:21 |
Oliivipuu:
Oliivipuu, millisest marinaadist jutt käib? Kas terve kala või tükkidena? Mina teen lõhele-forellile seda soja-mee-ingveri-küüslaugumarinaadi (retsept on ka Nami-Nami kokaraamatus), aga kilekotti pole ma kala pannud.
Kui on soov forelli - lõhet enne ahjus küpsetamist marineerida - hoida kilekotis, kus sees on sojakastmest valmistatud marinaad, siis kas keegi teab selle marinaadi retsepti, mida kasutada ja kui kaua hoida seda selle kotiga külmkapis. Ette tänades teid! |
|
Oliivipuu Abikokk 2012-01-25 14:38:10 |
Suur tänu proua Pille! Nimelt juhtusin ma nägema hr.J.Oliveri saadet hetkel, kui ta võttis pooliku fileeritud lõhe-forelli ja asetas kilekotti, kuhu oli eelnevalt kallanud tumeda marinaadi. Ainus, mida veel kuulsin, oli see, et sojakastet on kasutatud soola asemel. Siis pigistas ta selle kilekoti õhust võimalikult tühjaks ja sidus kilekoti suu kinni. Siis ta kruttis seda kotti ja mudis seda, et kala selle marinaadiga võimalikult palju kokku puutuks.Kuid marinaadi ei olnud väga palju. Ehk 150-200 mg. Seejärel pani ta selle koti külmkappi seisma. Kaua ta seal hoidis, ei olnud mul võimalus seda jälgida, kuid siis ta võttis selle kala mõne aja pärast välja, veidi grillis naha poolelt ja siis asetas selle grillalusega (ma täpselt selle aluse nimetust ei tea, aga tundus malmi moodi olema) ahju ka veel küpsema. Vabandan ebakorrektse sõnastuse pärast, kuid olen tänulik teie vastusele ja lisatud retseptile, ehk oligi see. Kui kaua umbes seal kotis siis hoida külmkapis? Tervist ja armastust teile kõigile soovides. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-25 14:44:28 |
Oliivipuu:
Oliivipuu, leidsin veebist sellise Jamie retsepti, lisan siia vaid selle kala puudutava osa.
Marinated Salmon with Sweet Potatoes and Red Pepper Salsa
Jamie Oliver
2002
4 servings
Try to leave the salmon in the marinade for as long as you can to get those great flavours. It's great on the barbecue.
For the marinade:
2 thumb-sized piece of ginger, peeled and finely grated
1 lemon and 2 limes, zested
1 bottle soy sauce
A dash mirin
1 medium salmon fillet, about 2 1/2 pounds (1.1 kilograms), descaled and pinboned with the skin left on
To make the marinade you need to mix together the ginger, lemon and lime zest, soy sauce, and mirin. Pour this into a large plastic sandwich bag, place the salmon fillet into the bag, scrunch it all together and then tie a knot in the top. Place in the refrigerator to chill for 1 1/2 hours
After a couple of hours remove the salmon from the marinade. Get a griddle pan hot then place the salmon skin side down on it for a couple of minutes. Then finish off in the oven OR bake for 10 minutes in the griddle.
Suur tänu proua Pille! Nimelt juhtusin ma nägema hr.J.Oliveri saadet hetkel, kui ta võttis pooliku fileeritud lõhe-forelli ja asetas kilekotti, kuhu oli eelnevalt kallanud tumeda marinaadi. Ainus, mida veel kuulsin, oli see, et sojakastet on kasutatud soola asemel. Siis pigistas ta selle kilekoti õhust võimalikult tühjaks ja sidus kilekoti suu kinni. Siis ta kruttis seda kotti ja mudis seda, et kala selle marinaadiga võimalikult palju kokku puutuks.Kuid marinaadi ei olnud väga palju. Ehk 150-200 mg. Seejärel pani ta selle koti külmkappi seisma. Kaua ta seal hoidis, ei olnud mul võimalus seda jälgida, kuid siis ta võttis selle kala mõne aja pärast välja, veidi grillis naha poolelt ja siis asetas selle grillalusega (ma täpselt selle aluse nimetust ei tea, aga tundus malmi moodi olema) ahju ka veel küpsema. Vabandan ebakorrektse sõnastuse pärast, kuid olen tänulik teie vastusele ja lisatud retseptile, ehk oligi see. Kui kaua umbes seal kotis siis hoida külmkapis? Tervist ja armastust teile kõigile soovides. |
|
Karolin Abikokk 2012-01-25 14:46:02 |
Tegin eile lõhe-brokolipirukat. Mõnusalt mahlane ja üldse ülihea minu arust, eriti soojalt, aga samas ka külmlt oli väga hea; pole väga kalast pirukaid teinudki. Paar koledamat telefoniga tehtud klõpsu ka. (fotoka akulaadija kadunud). | |
Oliivipuu Abikokk 2012-01-25 17:02:54 |
Austatud pr.Pille! Suuuuuuuuuuuuuuuuur tänu teile! Mina ise ei oleks suutnud seda üles otsida! Olen väga tänulik! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-26 14:31:35 |
Oliivipuu:
Pole tänu väärt, Oliivipuu!
Lõhest ja forellist saab väga mõnusaid kalapulki teha:
Austatud pr.Pille! Suuuuuuuuuuuuuuuuur tänu teile! Mina ise ei oleks suutnud seda üles otsida! Olen väga tänulik! |
|
Spiidi Abikokk 2012-02-03 14:15:50 |
Kui kaua isetehtud graafilõhe/forell külmkapis säilib? Kas nädala jagu hoida on juba liiga pikalt? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-03 09:21:07 |
Silja:
Üle ööpäeva ei ole soovitatav värsket kalafileed külmkapis hoida (maksimaalselt 48 tundi). Kindlasti tuleks keerata kilesse (ja siis veel nt fooliumisse) ja hoida külmiku jahedamas osas (tavaliselt allpool).
Kuidas on kõige parem värsket lõhefileed säilitada u 24-30h. Lihtsalt külmas ja kilekotis ei juhtu midagi? Õhuaugu teen ikka sisse... Pean ostma päev varem sünnipäevaks suure koguse fileed ja ei tahaks, et see kuidagi kehvem oleks äsjaostetust (no vahest saab osta ju ka päris lödi kala :P) Ma pole kunagi kala kapis hoidnud- olen alati kohe ära teinud- sellest ka lihtne ja rumal küsimus. Tekkis täiesti huvi, et kuidas nad kala poles säilitavad. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |