Mis taimega tegu?

Zoozi
Abikokk
2009-07-30 14:19:04
Netcat:
See näeb välja nagu minu minibasiilik (sellise nimega ma ta poest potis ostsingi)
Võibolla ongi minibasiilik. Ma ostsin Roheliselt turult Balti jaama juurest, aga täna seda müüjat polnud, kelle käest küsida :)

Zoozi tegemised

Gea
Kokaõpilane
2010-04-21 16:29:54
Mis puu õiega tegemist on? (Ise küsin ise vastan, lihtsalt pean oma vaimustust kuskil jagama. Polnud varem iial märganud sarapuu emasõisi)

Toimetused köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-04-21 16:32:42
Gea:
Mis puu õiega tegemist on? (Ise küsin ise vastan, lihtsalt pean oma vaimustust kuskil jagama. Polnud varem iial märganud sarapuu emasõisi) http://farm3.static.flickr.com/2737/4538039745_9059ed870d_m.jpg
:)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2010-04-22 11:27:29
Gea:
Mis puu õiega tegemist on? (Ise küsin ise vastan, lihtsalt pean oma vaimustust kuskil jagama. Polnud varem iial märganud sarapuu emasõisi) http://farm3.static.flickr.com/2737/4538039745_9059ed870d_m.jpg
Need on jube lahedad, eks. Ma vist ka enne oma praegusesse elukohta kolimist polnud neist väga teadlik, aga kuna meie maja on ümbritsetud vanade sarapuupõõsastega, siis igakevadine rõõmuallikas. Me mehega mõlemad parajad loodusehullud, siis saab ikka kõik pisiasjad/muutused ükshaaval omavahel jagatud. Muidu märkavad inimesed ju eri asju.
Netcat
Abikokk
2010-08-04 17:35:25
Maakodu seina ääres kasvab mingi isehakanud väädiline. Siiani on temast juttu olnud ainult stiilis "ajab võsusid lillepeenrasse, peaks täiesti välja kiskuma raipe". Läksin siis emale appi lillepeenart rookima ja märkasin esmakordselt et väädilisel on peale väätide ja okaste ka marjad. Kahtlustan, et see võib põldmari olla, aga et ma pole põldmarja kunagi elusast peast näinud, siis pole kindel. Kuna osad marjad on välja arenemata ja kolmemummulised siis ema on millegipärast veendunud, et see üks kihvtitaim on. Aidake õiglus jalule seada :)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zapxpxau
Abikokk
2010-08-04 17:42:31
Põldmari on küll selline, mis vohab ja vallutab. Ma teeks panuse, et on põldmari, välimuse järgi.

Zap*

Profa
Abikokk
2010-08-04 18:14:26
Netcat:
Maakodu seina ääres kasvab mingi isehakanud väädiline. Siiani on temast juttu olnud ainult stiilis "ajab võsusid lillepeenrasse, peaks täiesti välja kiskuma raipe". Läksin siis emale appi lillepeenart rookima ja märkasin esmakordselt et väädilisel on peale väätide ja okaste ka marjad. Kahtlustan, et see võib põldmari olla, aga et ma pole põldmarja kunagi elusast peast näinud, siis pole kindel. http://home.uninet.ee/~netcat/fileed/marjad.jpg Kuna osad marjad on välja arenemata ja kolmemummulised siis ema on millegipärast veendunud, et see üks kihvtitaim on. Aidake õiglus jalule seada :)
Põldmari muidugi, ainult et äärmiselt nirude marjadega, korralik täiskasvanud mari on nagu vaarikas. Minul kasvab neid aia taga kõvasti, täiesti arvestatav kook või kissell tuleb nendest. Kui põldmari on valmis, tuleb talle kerge hallikas kirme peale, just nagu oleks mari kergelt tolmune.

Profa köögipool

Netcat
Abikokk
2010-08-04 19:33:35
Hmm, aga mida temaga siis nüüd teha? Põllu peale ümber istutamist ta arvatavasti ei kannata. Kas saab teda kuidagi nii maja seina ääres ahistada, et marjad oleks kosund ja lillepeenar elus. Viljakandvat asja umbrohu pähe välja kiskuda tundub kah patt olevat. Või saab mõne nendest usinalt laiali roomavatest uutest võsudest ümber istutada?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Profa
Abikokk
2010-08-04 19:53:32
Netcat:
Hmm, aga mida temaga siis nüüd teha? Põllu peale ümber istutamist ta arvatavasti ei kannata. Kas saab teda kuidagi nii maja seina ääres ahistada, et marjad oleks kosund ja lillepeenar elus. Viljakandvat asja umbrohu pähe välja kiskuda tundub kah patt olevat. Või saab mõne nendest usinalt laiali roomavatest uutest võsudest ümber istutada?
Pole aimugi, kuna minu kandis on seda taime palju, on teda alati umbrohuks peetud ja aiast eemal hoitud, samas sügiseti korjatakse marju kraavipervedelt ja metsateede servast küll.

Profa köögipool

Pozataja
Abikokk
2010-08-04 23:45:05
Netcat:
aga tee proovi kuskile aiataha istutamisel. ennem peab vist uurima mis maapinda põldmari vajab/tahab ja siis vaata kas aiataga leidub sobivat. põldmari on minumeelest nagu umbrohi (nagu umbes metsviinapuu) mis jääb igalpool ellu ma arvan. meil vanas sõjaväe osas haapsalu lähedal ka kasvas hunnikutes. väga hea mari on. imelik mõelda et mõni näeb põldmarja esimest korda sama imelik on minu puhul see et ma pole kunagi murakat oma silmaga elusalt näinud :P

Pozataja

<< 1 | 2 | 3 >>