Sirliiz Abikokk 2009-06-07 22:50:17 |
Leidsin vist oma lemmiku rabarberikookide seast - Rabarberi-martsipanikook maasikatega. Retsept Anni Arrolt ja pikemalt blogis. | |
Stardust Abikokk 2009-06-08 11:25:36 |
Mina olen sel hooajal rabarberit kolmel korral kasutanud. Rabarberi-juustukook. Pikemalt räägin ehk juustukookide teemas. Teiseks proovisin biskviitkattega rabarberikooki liivataignapõhjal. Ma ei ole klassikaliste kookide austaja, ent see oli küll päris hea kook. Täpselt parajalt hapumagus (panin 1 detsiliitri suhkrut), parajalt mahlane. Kujutan ette, et see kook võib teiste viljadega ka hea olla, proovin kunagi kindlasti veel. Retseptiga, tõsi, ma rahul ei olnud. Mulle ei meeldi, kui retseptis kasutatakse läbisegi nii mahu- kui ka kaaluühikuid. Põhja läheb 100 grammi suhkrut, ent täidisesse 1 detsiliiter? Ebamugav. Eelistan muidugi kaaluühikuid. Teiseks, kuna ma pole mitte iialgi varem biskviittainast teinud, siis tekkis küsimus, et kas tõesti lähevad terved munad vahtu? Või on see, et valge ja kollane eraldi vahustatakse niivõrd elementaarne, et pole vaja mainida? Rabarberimuffineid tegin ka. Retseptita tainas, sisse viskasin hunniku rabarbereid ja kaneeli. Sai väga hea. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-08 15:39:24 |
Stardust:
Võtsin kriitikat kuulda ja tegin retseptis paranduse - nüüd on ka täidises antud suhkrukogus grammides (ja sulgudes detsiliitrites). Ma viimasel ajal kasutan ka pigem kaalu-, kui mahuühikuid, aga aeg-ajalt tuleb apsakaid sisse.
Teiseks proovisin biskviitkattega rabarberikooki liivataignapõhjal. Ma ei ole klassikaliste kookide austaja, ent see oli küll päris hea kook. Täpselt parajalt hapumagus (panin 1 detsiliitri suhkrut), parajalt mahlane. Kujutan ette, et see kook võib teiste viljadega ka hea olla, proovin kunagi kindlasti veel. Retseptiga, tõsi, ma rahul ei olnud. Mulle ei meeldi, kui retseptis kasutatakse läbisegi nii mahu- kui ka kaaluühikuid. Põhja läheb 100 grammi suhkrut, ent täidisesse 1 detsiliiter? Ebamugav. Eelistan muidugi kaaluühikuid. Stardust:
Oleneb, kuidas vahustad. Kui Sul on korralik mikser, siis pole eraldi vahustada vaja. Mina panen terved munad mikserisse ja vahustan helekollaseks-paksuks-kohevaks vahuks ja koogid kerkivad, mis mühinal. Nõrgema mikseri või kondimootori puhul oleks vist tõesti kindlam munavalged ja -kollased esmalt eraldi vahustada. Tegin retsepti juurde ka sellekohase täpsustuse..
Teiseks, kuna ma pole mitte iialgi varem biskviittainast teinud, siis tekkis küsimus, et kas tõesti lähevad terved munad vahtu? Või on see, et valge ja kollane eraldi vahustatakse niivõrd elementaarne, et pole vaja mainida? |
|
Stardust Abikokk 2009-06-08 19:14:33 |
Aitäh paranduste ja selgituste eest. Mul oli tol hetkel paraku tõesti ainult kondimootor kasutada, nii et tuli munakollane- ja valge eraldi vahtu lüüa. Teised väitsid raudkindlalt, et igaljuhul saab mune ainult eraldi vahtu lüüa ja retseptis on see täpsustamata jäetud. Mina ise uskusin, et küllap ongi retseptis mõeldud, et munad lüüakse piisavalt võimeka aparaadiga vahule. Nüüd on vähemalt kõik selge. | |
Kirsike Abikokk 2009-06-09 09:46:21 |
Sirliiz:
Tekitasid huvi ja tegin ka :)
No muljed on mitmetised ;) hea magus oli küll ja hapukas kah, aga minu maitse jaoks oli seal kõige seda head ja paremat liiga palju koos. Troonile jääb seekord hõrk rabarbrikook hapukoorega.
Leidsin vist oma lemmiku rabarberikookide seast - Rabarberi-martsipanikook maasikatega. Retsept Anni Arrolt ja pikemalt blogis. http://farm4.static.flickr.com/3347/3603978355_bd4568df6c_m.jpg |
|
Marit Abikokk 2009-06-09 19:32:20 |
Tegime selle retsepti järgi rabarbritaskuid, kuigi martsipani asendasime halvaaga, väga hea maitsekooslus sai, parajalt magus, parajalt hapukas, mõnusad!!! | |
Profa Abikokk 2009-06-10 09:27:22 |
Kissell tehtud. Järgmiseks on plaanis tarte tatin. Minul algas rabarberihooaeg hiljem, kuna need varred otsustasid lihtsalt üliaeglaselt kasvada sel aastal. | |
Zapxpxau Abikokk 2009-06-11 13:48:47 |
Tegin hiljuti beseekattega rabarberipotsikuid. Need rabarberitükid on ise juba liiga maitsvad, sõin otse potist! Võiks vabalt ka lihtsalt ilma beseeta kas panna cotta või brüleekreemi juurde serveerida. | |
Frieda Abikokk 2009-06-12 22:08:32 |
Rabarberi-halvaamuffinid said igati head, aga mulle tundub ka, et ma vist hakkan tänavust rabarberihooaega lõpetama. | |
Marit Abikokk 2009-06-18 19:56:36 |
Raamatust Rabarberikoogid ja-magustoidud sai tehtud rabarberi-pählikooki, väga maitsev ja rikkalik katte, pluss mõnus kõrge ja kohev kook, säilib mitu päeva hea! | |
<< < 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 > >> |