Vike Abikokk 2008-05-01 14:54:32 |
Eile õhtul käisime elukaaslasega Volgas õhtust söömas. Juba esimene mulje restorani interjöörist oli meeldiv, kuigi isiklikult eelistan veidi intiimsemat olemist. Meeldiva üllatusena tuli seal teenindus. Meiega käituti väga hoolitsevalt, mitte ühelgi hetkel ei tundnud, et oleks pidanud teenindaja järgi ootama. See oli täpselt just see, mis teinekord jääb puudu lahedast elamusest, seekord tundsin end küll selle maja erilise külalisena. Ka pakkus restoran teretulemast-snäki - mustsõstra- juustuvahu väikesel soolasel korvikesel. Söökidest - minule eelroaks vasikamaks mustsõstrakastmega, teispoolel lõhe. Minu eelroog väga hõrk, elukaaslase oma veid tavaline. Pearoaks sõin talle välisfileed. Pistaatsiakate ei andnud sellele küll midagi peale värvi juurde, kuid see eest oli liha ülihea ning suur üllatus röstitud kirsstomatid, millel oli mõnus "saunasuitsumaitse" (muudviisi ei oska kirjeldada). Elukaaslase pardifilee oli väiksem kui minu tall, aga kaste oli kenasti tugevamaitseline. Magustoiduks mul Creme Brule (seda kõrvetatud osa oleks võinud ehk rohkemgi olla, elukaaslasel jäätistevalik, millest kõige parem vast mustsõstrajäätis. See mustsõstra olemasolu mitme roa juures oli väga lahe komponent, naersin, et nad peaksid ennast mustsõstrarestoraniks ümber nimetama. Nii, et kes vähegi sinna satub - minge proovige! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-26 15:29:14 |
Toidukriitik Heidi Vihma arvustus ajalehes Äripäev: Vana hea Volga (27.6.2008): | |
Frieda Abikokk 2008-08-27 09:40:40 |
Olen Volgas käinud 2 korda ja kuigi otseselt midagi halba öelda ei saa, ei kutsunud kumbki kord ka erilist vau!-reaktsiooni esile. Interjööri ja õhkkonna poolest on see Tartus üks nö. viisakamaid kohti, nii et näiteks mõnikord peale ooperit kaaslasega muljete vahetamiseks valiksin selle küll. Muidu pigem mitte. Tervitussuupiste oli meeldiv üllatus, jookide valamisel tekkis aga samasuguseid probleeme, millest võib lugeda Äripäeva arvustusest - suutmatus jagada pudelitäis klaaside vahel võrdselt. Samuti võttis ettekandjaneiu peale mineraalvee klaasidesse valamist poolikud veepudelid enda kätte hoiule, st asetas kandikuga aknalauale ja unustas siis sinna. Toidud tunnistaksin siiski maitsvaks (pardifilee oli küll vintskevõitu), eriti magusroad. Kui selgus, et magustoitu, mida osa meie seltskonnast soovis, ei saa, pakuti kompensatsiooniks kohvi maja kulul. Ja kohv oli kvaliteetne. Ent see kõik oli juba peaaegu aasta tagasi. Hiljuti aga vahetus restorani juhataja, kes lubas hakata muutusi ellu viima, nii et nüüd tuleks minna vaatama, milles need seisnevad. | |
Blondie Abikokk 2008-11-03 14:09:17 |
Käisin reedel esimest korda seal. Saabusime päris suure seltskonnaga broneeritud lauda. Kuna oli plaanis tantsuõhtu, siis praadidele ei rõhunud ja olime ette tellinud suupistevaliku, mis küll kahjuks osutus suhteliselt igavaks (kitsejuust, puuviljad, kuivikud ja erinevad vorstid mõnede köögiviljadega), kuid selle eest veini ja teeninduse koha pealt küll nuriseda ei saa. Mulle meeldis väga elav muusika, mille järgi mõnus jalga keerutadada ja kuigi kartsin, et antud kohas võivad ettekandjad üsna tüütult ülehoolitsevad olla, õnnestus neil kuidagi väga peenelt laveerida piisava tähelepanu ja tüütuks muutumise piiril :D Igal juhul soovitaks teistegi vaatama minna, kasvõi juba tantsusaali vitraažlae ja Peet Areni maalide pärast. | |
Nipitiri Abikokk 2008-12-17 17:54:04 |
Käisin täna esmakordselt - pole lihtsalt varem sattunud. Interjöör jättis väga meeldiva mulje, toit oli keskpärane (eelrooga kiidaksin, pearoog oli keskmiselt maitsev, magustoit pettumus, kohv kehv). Teenindus oli aga üle mõistuse aeglane. Olgugi et seltskond oli suur, kuid menüü ette tellitud ja kõigil samasugune, seega ei oska küll kuidagi põhjendada, miks eelroa ja pearoa peale kulus kokku 2 (!) tundi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-31 12:14:33 |
Volgast saab vene restoran Septembri alguses avab alles hiljaaegu taasavatud Tartu restoran Volga uuesti oma uksed. Seekordse avamise taga on ettevõtja Olga Aasav, kelle sõnul muutub restorani menüü mitmekesisemaks ning hinnad paindlikumaks. Alates 15. augustist majandab Tartu vanalinnas asuvat Athena konverentsi- ja kultuurikeskust osaühing Helio VII. Osaühingu omanik Olga Aasav sõnas, et firma soovib tuua esinduslikku hoonesse rohkem elu. Restorani Volga uus põhimenüü ühendab traditsioonilise ja kaasaegse vene köögi, kuid toidukaardis on esindatud ka euroopaliku köögi road. Hoone esimesel korrusel seab end sisse buffee ja kohvibaar. Luksuslikuma interjööriga teisel korrusel saab nautida ´a la carte menüüd. Samuti on kavas sisse viia tudengite buffeekaardid, millega saab iga seitsmenda eine tasuta. «Kindlasti taastame Volga restorani maine õhtuse ajaveetmiskohana, kus nädalalõppudel saab elava muusika saatel jalga keerutada,» lubas Aasav. Allikas: Postimees.ee | |
Cashmir Abikokk 2009-12-29 04:45:10 |
Nii.. nüüd on siis ka uuenenud Volgas käidud. Käisin seal paar korda ka kevadel söömas, s.t siis, kui see veel eelmiste omanike käe all tegutses ja tol ajal olid emotsioonid üsna ülevoolavad, nii toidu kui teenindusega vedas kõvasti. See kord nii hästi ei vedanud, võib-olla sattusime halval ajal, sest juba valmistuti mingiks õhtuseks suuremaks ürituseks, ja meie teenindaja oli ilmselt väga värskelt tööle asunud. Proovisin lõhevardaga jõulusalatit, borši ja piparkoogipuruga kamavahtu, lõunakaaslane võttis seakarbonaadi. Elamust ei tulnud, toit oli hea, aga ei midagi sellist, mida pärast õrnade tunnetega meenutada. Siiski, interjöör on neil endiselt stiilne, nii et vähemalt kena koht istumiseks. | |
Toidumaitsja Kokaõpilane 2010-01-04 12:43:51 |
Tõesti..interjöör on stiilne, toidud seeeest suht tavalised, head maitsvad aga mitte hõrgud... aga rahakotti ei tekita sellist auku nagu varem :P | |
Profa Abikokk 2010-07-06 01:20:47 |
Eelmisel nädalal Volgas käik oli paras loodusõnnetus. Lauad olid kinni pandud ja ka söök tellitud, niiet 25 inimest ei saanud üllatusena tulla. Sellest hoolimata saabusid igaühe endale tellitud joogid (õlu, vein), lauda tund aega pärast tellimist. Mitte jutujätkuks tund, vaid kella pealt vaadates - ei rohkem ega vähem kui 60 minutit esimeste jookide kättesaamiseni. Jäävesi oli ennem laual, päris ära ei kuivanud, aga lugu oli ikka piisavalt piinlik, ennem sai veel külalistele räägitud et tegu on hea kohaga. Siis millalgi tuli eelroog, mittemidagiütlev salat ja siis täiesti söödav praad, aga selleks ajaks olin ma nii nördinud, et see enam ei päästnud. Peale meie oli veel üks laudkond. Valge vein oli soe, kuigi sai eraldi küsitud kas ikka on külm, viin oli samuti soe. Kogu lugupidamise juures - tund aega oodata et saada sooja valget veini - see ei lähe kohe mitte. Kusjuures, keegi ei ütelnud milles asi, lihtsalt istusime ja üritasime head nägu teha. Oleks mõni vettpidav põhjus üteldud, ehk teeks millalgi uue katse, aga hetkeseisuga väge sinna ei kipu. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-01 15:22:29 |
Volga jätkab uuel aastal linnuliharestoranina. | |