Rabarberi-rabarbri kasvatamine

Seenekas
Abikokk
2009-05-25 20:41:25
Täna müüdi Nõmme turul täiesti arvestatavaid suuri rabarberitaimi (suur juur ja punt) 50.- kr. Tundusid korralikud ja hind normaalne.
Seenekas
Abikokk
2009-06-20 20:18:43
Minu rabarberiseemned on nüüd kenasti kasvama läinud, aga ega see, mis potist paistab, rabarbrit küll ei meenuta. Naljakad õrnakesed ja sileda lehega kergelt roosakad varrekesed. Kasvatan sügiseni potis, siis istutan. Püüan ka ühe vana rabarbripuhma uuele elule äratada. Selleks lasin kaevata u. 70 cm sügavuse augu, alla läks hobusepabulaid ja peale teen kompostist, turbast ja mullast segu. Kuna rabarber tahab palju vett, siis valisin veidi niiskema kasvukoha, kui praegune.
Zapxpxau
Abikokk
2009-06-20 20:53:13
Ma pistsin ka oma Glaskins Perpetual seemned kasvuhoonesse potti. No neid seemneid oli seal pakis ikka päris palju ja mul tervelt 2 pakki.

Zap*

Netcat
Abikokk
2009-07-06 16:08:12
Keegi võiks nüüd rääkida, mida selle rabarbriga vahepeal teha, mis kuuldagi ei taha, et teda peale jaanipäeva enam süüa ei või ja aina mühinal edasi kasvab.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Seenekas
Abikokk
2009-07-06 17:14:47
Mõnel siin vastupidised mured, no ei kavatsegi korralikult kasvada. Asjast rääkides, mina teeksin mahla.
Seenekas
Abikokk
2009-08-25 14:25:34
Istutasin oma seemnetest kasvatatud rabarbritaimed maha. Näevad ikka veel naljakad välja ja mitte väga rabarbri moodi. Lohutusteks on, et Horteses muudi samasuguseid seemnest kasvatatud taimi sixpakina (nii väitis juuresolev kiri, huvitav kes sellise tobeduse peale tuli), kuigi selles komplektis oli tegelikut kaheksa taime. Hind oli enam-vähem. Aga vanad taimed on meil küll väljasuremise äärel, lehed kõik ära kuivanud, eks proovin välja kaevata ja juurikatest asja saada, kui needki pole nässu läinud.
Netcat
Abikokk
2009-08-26 12:46:53
Ma olen iga aasta hämmingus mida sügisese rabarbriga teha. Suured jämedad varred on. Pean ootama, kuni need ise ära närtsivad, või ära murdma ja viskama või mida oleks õigem teha?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tullia
Abikokk
2009-08-26 13:12:28
Netcat:
Ma olen iga aasta hämmingus mida sügisese rabarbriga teha. Suured jämedad varred on. Pean ootama, kuni need ise ära närtsivad, või ära murdma ja viskama või mida oleks õigem teha?
Mul on sama küsimus. Nädalavahetusel eemaldasin juba ühe korraliku portsu varsi, sest olid nii suured, et varjutasid juba muud aiakraami.

Tullia jutukesed

Seenekas
Abikokk
2009-08-26 19:40:22
Palun mulle selliste tublide rabarbetite juurikat, ma olen masenduses ja kade ja üldse...:( Mu kaks aastat rabarberiturgutamist on andnud kusagilt sellise info, et kevadised esimesed paar vart oleks soovitav jätta sügiseni, kahjuks ei leia, kus mul see kirjas on... Ülejäänuid võib vist ära korjata, aga meil on tänavu teod selle nii mul kui naabritel väga sujuvalt ise ära korraldanud.
Pisi-Pisi
Abikokk
2009-08-26 19:46:14
Netcat:
Ei tea, meie ei tee nendega midagi. Kui ise ära kuivavad, siis kuivavad. Nad on meil üldse sellisel vabapidamisel, kevadel käime ainult raksus :D

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>