Profa Abikokk 2012-04-20 10:26:17 |
Karnivoor:
On peaaegu sellist. Maggi toode Salsa Texicana.
Ükspäev nägin poes nelinurkseid ruudukujulisi iiriseid ja kohe tulid mõnusad nõuka-aegsed plommikiskujad meelde. Kahjuks osutusid antud isendid mingiteks pehmeteks mömmideks... Ja sellist ketšupit nagu kunagi oli (ketšup ja viinerid noh), pole ka kuskilt leidnud :) |
|
Netcat Abikokk 2012-04-20 11:08:56 |
Profa:
Salsa Texicana on tore asi, aga kunagist Bulgaaria ketšupit see nüüd küll ei meenuta. Mõnedes poodides on praegugi Venemaalt ja Ida-Euroopast pärit ketšupeid, võibolla pigem mõni neist. Karnivoor:
On peaaegu sellist. Maggi toode Salsa Texicana.Ükspäev nägin poes nelinurkseid ruudukujulisi iiriseid ja kohe tulid mõnusad nõuka-aegsed plommikiskujad meelde. Kahjuks osutusid antud isendid mingiteks pehmeteks mömmideks... Ja sellist ketšupit nagu kunagi oli (ketšup ja viinerid noh), pole ka kuskilt leidnud :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2012-04-20 11:22:51 |
Trlp:
Ma olen eluaeg Leiburi ja selle "heinamaa" lähedal elanud ja ka sooja leiba toomas käinud, ja praegugi on mõnus õhtuti koju tulles nuusutada vahel terves piirkonnas levivat küpse leiva lõhna. See oli ka üks vähestest kohtadest, kust sai värsket pikka saia, kui seda tegema hakati. Aga laipadest Mustamäe ja Õismäe vahelises preerias ei olnud me keegi midagi kuulnud, see kant oli minu lemmikkoht algklassides mängimiseks ja hiljem koeraga jalutamiseks.
Kõige ekstreemsem kogemus, mida selle piirkonnaga seoses mäletan, on pigem 1990-91 majandusblokaadi aegsed mitu tundi kestnud leivasabad sellesama tehasepoe juures, kus sai koos terve perega seistud, talongid pihus. Mina mäletan sooja Leiburi leiba. Me elasime Õismäel ja ma arvan, et see oli esimene või teine klass, kui me avastasine pinginaabriga, et üle mitme heinamaa minnes jõuab Leiburi tehase juurde, kust saab sooja leiba osta. Soe leib tuli panna pusa alla, siis püsis seni soe kuni otsa sai. Ikka iga nädal käisime korra ära, kui ma õigesti mäletan. Mu isa sai kunagi palju hiljem peaaegu rabanduse, kui ma talle rääkisin, kuidas me leiba toomas käisime. Sellelt Mustamäe ja Õismäe vaheliselt heinamaalt leiti nõuka-aja lõpus päris sageli laipu...me, lapsed seda toona muidugi ei teadnud. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Karima Abikokk 2012-04-20 11:40:40 |
meie kaisime seal heinamaal peitust mangimas :D ja see leiburi leival6hn oli nii hea :) kui lasteaias mangisime oues sai seda tihti nuusutatud vahel ka kui koolis aknad lahti olid tuli see lohn klassi :) mingi kiiks oli meil ka alati kui sinna leiburi poodi laksime siis sinna raudteele oli vaja kive panna :S siiani ei tea miks me sed ategime P6ltsamaa marmelaad oli hea,kirde sai oli palju parem kui nyyd,k6rsikud,kali, ning ka see sinistes masinates myydav apelsiini maitseline siirupivesi.Neid masinaid oli iga suurema poe juures mega hea oli ka munaj??tis ning ohh neid lahtiselt myydavaid plombiiri j??tise myygi kohti maletan yks oli Hipodroomi mustamae ristmiku juures sealt sai alati ostetud kui vanaema juures olime ja 6ismael oli J?rveotsa poe nurgas. Vanaema sai alati Venemaalt hasti pikki keeruga ja keeruta makarone. Tegelikult oli palju haid asju vanasti hetkel ei tulegi koik meelde | |
Karima Abikokk 2012-04-20 11:53:09 |
a see klaaspurgis hobedase korgiga hapukoor ja lillakorgiga hapupiim oli hea ning kevadevorst oli lemmik | |
b00k Kokaõpilane 2012-12-31 13:32:02 |
pöltsamaa tuubimarmelaad | |
Sasha Abikokk 2013-01-03 00:22:47 |
Miks ma varem seda teemat ei ole lugenud? Jeerum, te räägite siin mu lapsepõlve heinamaast! Täpselt samad mälestused - niisama sai mängitud, raudtee äärest põldmarju korjatud ja koeraga jalutatud. Ja muidugi Leiburist seda sooja leiba toodud :-) Karujäätist tahaks. 28 kopikat. Puhta maitsega torte ja kooke. Neid õigeid maisikepikesi. "Kadrioru" iiriseid, neid rohelises paberis. Metspähklitega sherbetti. Kalja muidugi ka. Lapsed olid kõik mannergutega sabas. Kaljavaatides vohas ilmselt sada bakterit ja gaseeritud vee automaadi klaasi küljes tuhat pisikut, aga haigeks ei jäänud keegi. Ilus aeg oli. | |
Tziiki Abikokk 2013-02-27 16:12:54 |
sidruniplombiir, isal oli alati kilekotiga suur käntsakas sügavkülmas.
vaadikalja mäletan ka. Isaga linnas käies sai ikka Tartus Tartu poest koonuse seest viinamarja mahla ostetud :) ja siis viinamarja kompott-ei tea kust need päris olid, aga 3 liitrises purgis olid viinamarjad tervete kobaratena ehk koos vartega...ma võisin sellest end kasvõi lõhki süüa :) ja kohupiimakorbid olid siis mu lemmikud...praegu on need kuidagi kesisemad... As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Silx Abikokk 2013-02-27 16:54:30 |
Mulle tuli ka nüüd sidruniplombiir meelde. Ohjesver kui hää. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Silx Abikokk 2013-02-27 17:01:56 |
Kusjuures hakkasin nüüd mõtlema, et tegelikult igatsen ka selle aja lihtsaid koduseid toitu.. Praeguse aja igasugu muude maade toidud kipuvad väsitama. Tavaline pudelikana ahju, ahjukartulid, munasoust kurgi-tomati-hapukooresalatiga, praeliha, kotletid, mmm ühepajatoit, lihtne hapupiimakook ja ahjupannkook punaste sõstardega ja kohupiimavormid. Lihtsad supid. Kõike mida ema ja vanaema suutsid olemasolevast väljavõluda.. Kõik oli hea. Muidugi saab neid sööke praegugi tehtud, aga lapsepõlves oli ikkagi palju parem :)
Võib-olla olen lihtsalt väsinud hetkel.. aga tahaks olla tagasi suvekodus laua taga, vaadata aknast, kuidas suvevihm sabistab ja süüa naabrieide käest toodud värsketest talumunadest tehtud munakastet praetud pekiga, nosida kõrvale oma aiamaa värskeid kartuleid ja kasvuhoonest toodud tomati-kurgi hapukooresalatit. Külm piim kõrvale. Lihtne ja kodune ja hea. Ja sinna juurde vanaema hapupiimkook (no ikka ehtsast hapupiimast) rosinatega. Oh VOHH!
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |