Nipitiri Abikokk 2008-03-25 22:13:35 |
Tegelikult oleks selle postituse jaoks vaja hoopis uut alateemat, nt "Vajan abi" vmt. Tahaksin jagada (osalise) ebaõnnestumise kogemust ja teada saada, milles võis viga peituda. Siia teemasse läheb ta ainult seetõttu, et osaliselt ebaõnnestunud söök oli magustoit. Andsin eile järgi kiusatusele proovida üht pealtnäha lihtsat, aga salakavalat retsepti taani sisustusajakirja BO BEDRE märtsikuu toidu-lisast "alt om mad": Banaaniterriin 8 banaani 200 g palmisuhkrut (kasutasin asendusena pehmet pruuni suhkrut) 1 sl kurkumit 1 tl valget pipart 1 tl soola Sulata suhkur soojal pannil kuni moodustub karamell. Lisa kurkum, sool ja pipar. Karamelliseeri segus banaanid ja aseta nad seejärel koos karamelliga terriini- (või keeksi-) vormi, suru tihedalt ja lase seista vähemalt 4 tundi või eelistatult üleöö. Serveeri jogurtiga. Tegin üsna juhise järgi, aga ei tulnud mitte ilus tihe tahke asi nagu ajakirja pildil, vaid .. no ütlen ausalt - käkk. (Ruttan kohe kinnitama, et maitse oli ikkagi ülihea ja naturaalne jogurt sobis juurde suurepäraselt). Eelkõige oli seal liiga palju vedelat karamellisegu, mis väljakummutamisel kastmena laiali valgus. Banaanid ise ei tahtnud ka hästi koos püsida. Ise kahtlustan välimuse ebaõnnestumises mitut tegurit: - juba korduvalt pettumust valmistanud Dr Oetkeri silikoonist keeksivorm, mis just terriinide jmt puhul ei taha hästi oma vormi säilitada, vaid kipub lötakaks vajuma; - vale suhkur? Liiga palju suhkrut? (panin ligi 250, sest oli paki lõpp); - valed töövõtted karamelliseerimise juures - banaanide lisamisel kippus karamell kohati kõvaks minema jne. Mis teie arvate? Kas keegi tahaks järgi proovida? | |
Spidur Abikokk 2008-03-26 06:58:19 |
karamellibanaane tehakse vist enam vähem sama moodi. ma pole paljudes asjades kuigi osav, seepärast ise ei julge kunagi minu jaoks tiba kahtlasi retsepte terve kogusega teha, a la võta kilo suhkrut, kilo mangosid....katsetan väiksema kogusega, siis jääb pigem moraalne kahju. kui terriin maitses hästi siis lõpp ju oli tegelikult õnnelik. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-26 07:45:29 |
Nipitiri:
:D Ei oska öelda, kas see liigne suhkrukogus nüüd Su terriini välimuse sassi ajas, aga mina olen seda viga mitu korda teinud, et tühjendan paki lõpu ära. Enamasti pole hullu, aga too 100 grammi Extra Mature Stilton sinihallitusjuustu, mis ma ühe hakklihavormi sisse lisaks lisasin, oli küll liiast. Isegi koerad ei söönud :D
Mina võin küll seda banaaniterriini katsetada, aga kahjuks alles peale 7. aprilli, kuna täna ei jõua ja homme sõidame reisile. Mul on isegi jaggery-palmisuhkrut kodus, nii et saan õige asjaga proovida.
- vale suhkur? Liiga palju suhkrut? (panin ligi 250, sest oli paki lõpp); |
|
Merilin Abikokk 2008-03-29 13:52:02 |
Ma nimetan neid vägivaldselt siiski karamellibanaanideks, sest ei näe oma pimeduses seoseid terriiniga, aga... proovisin ja maitses imehea.
Kui kasutada kristallsuhkrut, siis see lihtsalt peab kõvaks minema. Vähemalt mul küll läks, aga probleem oli hoopis selles, et see karamell ei tahtnud pannil kuidagi banaanide külge hakata, mistõttu järgmisel korral kasutan kindlasti banaaniviile. Kui tervetele banaanidele üle jäänud karamell pärast lihtsalt peale kallata, siis on valmis magusrooga peaaegu võimatu viiluna lõigata. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Nipitiri Abikokk 2008-03-31 00:31:20 |
Oi kui tore, et viitsisid proovida :-) Ega mulgi see karamell väga kinni ei tahnud jääda, aga küpsetasin banaane pannil kindlasti kauem kui sina (vähemalt pildi järgi otsustades). Tegelikult tagantjärgi tundub mulle, et need banaanid, mis ilusti tervetena riita said laotud, jäid enam-vähem õigesse vormi - erinevalt neist, mis vormi mahtumise nimel katki lõikasin. Aga üleliigse vedeliku probleemi see ei lahenda. Niisiis, tundub, et süüdlaseks oli ikkagi vale suhkur? | |
Merilin Abikokk 2008-03-31 06:20:49 |
Ma kuumutasin kummaltki poolt 3-4 minutit, aga kuna karamell külge ei hakanud, siis küpseski ainult panni-karamelliga kokkupuutes olnud triip ja küljed jäid valged...
Kaane all küpsetamine äkki oleks aidanud? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|