Sotlane Kokaõpilane 2008-10-14 16:45:35 |
Loen ja imestan - kirjapildis tundub hea restoran olema. Käisin seal varakevadel 4 -se seltskonnaga ja pettumus oli suur. Peale meie oli õhtusel ajal veel üks laudkond ja kelner teavitas, et peakokk isiklikult tööl - kui soovisime teda tervitada ja ka kätt suruda, siis see ei õnnestunud. Hanemaksaravioolid olid täiesti keskpärased, praed isikupäratud - kus on see kiidetud peakokk? Peedicarpaccio oli suurepärane, aga tundus külmkapist võetud. Kelner soovitas tungivalt ühe kallimatest punaveinidest, kuid kuna olid väga lugupeetud külalised, nõustusin valikuga - see ei sobinud üldsegi nende valitud roogadega - päeva ülevaatemenüüga. Enamus veinist jäi järgi. Kuidagi kurb oli välja käia eestlase keskmine tugev palk ja olla pettunud. Olen käinud enamikes eesti parimates restoranides, euroopa tipprestoranides - kuid midagi sarnast ei ole juhtunud. Ei soovita seda restorani, lisaks toimus ka veel topeltmakse krediitkaardiga. Vabandada ei suvatsetud. | |
Kristjan Abikokk 2008-10-15 09:35:23 |
Sotlane:
Kirjeldus tunudub uskumatuna, sest ca kümne aasta jooksul pole mul Stenhusis kordagi midagi nii kohutavat juhtunud. Kui oleks, siis vist enam ei läheks ka.
Eestis pole vist ühtegi restorani, kust tullakse stabiilselt heade elamustega. Stenhus ei ole odav koht ja sealt pettumus saada on kindlasti eriti valus. Seepärast ei julgegi restoranisoovitusi Eestis anda, kunagi ei tea, millal muidu heas kohas mõni jama kokku keeratakse ning pärast tunne end süüdlasena. Eriti kui koht on kallis.
Lemmikrestorani kohta annan tavaliselt turvalise vastuse: L'Artiste... Enamus veinist jäi järgi. Kuidagi kurb oli välja käia eestlase keskmine tugev palk ja olla pettunud. Olen käinud enamikes eesti parimates restoranides, euroopa tipprestoranides - kuid midagi sarnast ei ole juhtunud. Ei soovita seda restorani, lisaks toimus ka veel topeltmakse krediitkaardiga. Vabandada ei suvatsetud. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-20 17:18:38 |
Ma pole ikka veel jõudnud oma (taas igati headest) muljetest rääkida, aga laupäevases EPLis kirjutas Stenhusist Köögi Komando: Vanal heal sõbral külas. Mulle meeldis teatud põhjustel eriti lausekatke "Restorani väärikast üleolekust räägib ka menüü, mis ei ole üleliia pikk ega prantsuspärase gurmee-terminoloogiaga edvistav (nagu juhtub nii mõnegi märksa nõrgema, kuid püüdlikuma söögikohaga)." :P Lustakas on üks artikli veebikommentaar, mis ei usu, et sõnad 'naeris' ja 'nauding' võivad samas kontekstis kõlada.. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-28 14:18:50 |
Kuigi Sotlane lahkus Stenhusist negatiivsete muljetega, siis mina olen endiselt suur fänn (ja olin seda enne, kui seal kokapraktikal käisin, nii et ei ole kallutatud :)). Viimati käisin seal eelmisel reedel, kui ühel integratsioonikonverentsil esinemise eest välja kutsuti. Olime kümnekesi ja meile oli laud kaetud ülemise korruse saali. Ma ei teadnudki, et seal üleval süüa saab, nii et see tuli meeldiva üllatusena. Mõnusalt privaatne saal oli. Menüü järgmine: [b]Amuse bouche: kammkarbi tartar Eelroog: Kulduim-tuunikala arbuusi, anšoovisekastme ja kivaano 'kaaviariga' Kala: Küpsetatud lestafilee Ossetra kaaviari, murulauguglasuuri, sibula confit' ja röstitud köögiviljadega Liha: Krõbe pardirind ja pardimaks hautatud hapukapsa ja sibula, kõrvitsakreemi, lagritsakastme ja köögiviljadega Dessert: Maasika-tomati gazpacho basiilikujäätise ja maasikasalatiga.[/b] Veinideks olid tol õhtul Bourgogne Aligote Chanson Pere & Fils AC 2006 (valge) ja Cote de Nuits-Villages Antonin Roder AC 2006 (punane), aga neid ma ei degusteerinud. Taas ei oska ühtegi paha sõna öelda ei teeninduse (põhikelneriks Sven, vajadusel ka Rainer) ega toidu kohta (peakokka tol õhtul ei olnud, aga vastutav kokk Madis on samuti kogenud tegija). Portsjonid olid kõik meeldivalt parajad, lahkusin mõnusalt täis, ent mitte täistuubitud kõhuga :D Maasika gazpacho on menüüs juba vana tegija ja seda endises headuses. Kolm tuunikalaviilu olid imepehmed, lestafilee kenasti maitsestatud ja see murulauguglasuur seal peal huvitavaks tekstuurikontrastiks. Pardirind oli väga pehme ja jõulise maitsega, lisandid veidi jõulused (aga õues sadas lund, nii et seetõttu igati sobiv). Iga kell läheks tagasi, kui keegi kutsuks :) | |
Berit Abikokk 2008-12-07 15:13:33 |
Mul on pikka aega olnud mõte sünnipäeva Stenhusi tähistama minna. Tahaks nagu natuke rohkem informatsiooni selle kohta (nt kasvõi selle kohta, et kui vara seda broneerida tuleb, hinnad jms) aga just avastasin, et selline asi nagu kodulehekülg restoranil puudub. Nüüd murran pead, mida edasi teha. Äkki oskaks keegi aidata? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-07 16:07:43 |
Berit:
Berit, kõige lihtsam on restorani helistada või meil saata ja uurida välja, kas Sinu soovitud kuupäev on vaba. Suurema rühmaga on soovitatav (ühtlasi ka lihtsam ja odavam) tellida rühmamenüü. Näidised-valikud saadetakse Sulle meilile, sealt valid ja lepid restoraniga kokku. Detsembris võib seal päris kiire olla, nii et tasub varakult broneerida (oleneb muidugi ka laua suurusest)..
Hinnaklass on muidugi üsna kõrge.
Mul on pikka aega olnud mõte sünnipäeva Stenhusi tähistama minna. Tahaks nagu natuke rohkem informatsiooni selle kohta (nt kasvõi selle kohta, et kui vara seda broneerida tuleb, hinnad jms) aga just avastasin, et selline asi nagu kodulehekülg restoranil puudub. Nüüd murran pead, mida edasi teha. Äkki oskaks keegi aidata? |
|
Berit Abikokk 2008-12-07 17:27:16 |
Plaanis on minna vanematega, ehk siis kolmekesi. Aga kuna me see nädalavahetus nii või naa Tallinna läheme, siis käime sealt ka läbi. Kuigi se meilimise mõte on ka täiesti asjalik, nii et aitäh soovitamast :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-18 09:37:01 |
No mina ei tea - mul ei õnnestu Stenhusis halba elamust saada :) (See siis vastuseks Sotlase kurjale arvustusele). Eile õhtul tähistas Kristjani töökollektiiv koos kaaslastega lähenevaid jõule. Restoran oli üsna rahvarohke - kõik esimese saali lauad olid täis ja tagumises saalis kaks suurt seltskonda (meie üheksane ja üks kaheksane rootslaste laud) ja kaks väikest laudkonda (üks paarike ja üks vanem mees). Meeleolukas ja jõulune - laudadel olid punased küünlad ja väikesed jõulutähed.. Kui üle-eelmisel korral (millest ma kirjutanud pole) oli restoranis õhtust söömas ka presidendipaar, siis sel korral jäi silma üks tuntud Lõuna-Eesti õllevabrikant :) Kohe lõbus mõistatada, et kes täna ka sööma tulnud :D :D Nautisime neljakäigulist menüüd koos sobivate veinidega. Alustuseks oli cremant ja peakoka tervituseks kohvitassidest serveeritud väga põnev soe sült hapukoorevahuga. Selline pehme lihapudrulaadne asi oli seal all (no nagu sült, vaid leemeta) ja vaht peal. Hästi mõnus ja eestilik. Avaroaks oli meil kulduim-tuunikala arbuusi, anšoovisekastme ja ogameloni e. kivaano ‘kaaviariga’. Imepehmed kergelt marineeritud tuunikalalõigud (põhimõtteliselt siis toores kala e. sashimi), mis sulavad suus. Kui paar nädalat tagasi peale konverentsi seal sõin (vt siia), siis sõime ka seda ning mul oli heameel, et see endiselt menüüs oli. Järgnes roog, mida ma menüüs pole seni silmanud - kataifi-tainasse mässitud röstitud kammkarp porgandinuudlite ja porgandileemega. Taas väga huvitav. Kammkarp oli mõnusalt pehme, seda ümbritsev kataifi õhuline ja krõbe, leem vürtsikas ja tummine. Põhiroaks oli Krõbe pardirind ja pardimaks hautatud hapukapsa ja sibula, kõrvitsakreemi, lagritsakastme ja köögiviljadega. Suur portsjon - umbes 8 pehmet pardiviilu, servast mõnusalt krõbedad. Magustoiduga meil vedas, saime hoopis väikese valiku, kus olid esindatud piparkoogitiramisu, soe mustikakompott sidruni-vahukommi ja vaniljevahuga ja granadillimarmelaad. Seda piparkoogitiramisut olen varem korduvalt saanud (mullu detsembris peamiselt) ja sooja mustikakompotti sain samuti teist korda. Aga sööks veelgi - see huvitav sooja kompoti-hapuka vahukommi-õhulise vanillikreemi kooslus on vägagi meele järgi.. Lõpetuseks kohvid-teed-kalvadosid. Taas lahkusime hea tuju ja täis kõhuga. Minu eileõhtust söömingut varjutas küll üha süvenev nohu, aga seda restorani süüks panna ei saa :) Laudkonna eest hoolitses Oliver, keda abistasid Robert ja Rainer. Kõik oli kena ja viisakas, ei oska midagi ette heita, ainult kiita. Mulle toodi nohuse nina puhul veel suur klaasitäis tervistavat grebimahla ja seda kelneri enda algatusel :P Ja peakokk Tõnis Siigur oli ka ilusti kohal - käis vahetult enne desserti me laudkonda tervitamas. Jagas natuke oma hõrgu pehme-krõbeda pardirinna valmistamise saladusi ja siis läks kööki tagasi :D | |
Berit Abikokk 2009-01-11 00:15:57 |
Jõudsin natuke aega tagasi Stenhusist koju (Pärnusse). No täitsa lõpp. Siiani ülimas meeleolus :D. Käisimegi mina, ema, isa minu 18. sünnipäeva (mis oli natuke vähem kui 2 nädalat tagasi :P) tähistamas. Ma olen seda oioi kui kaua oodanud ja nüüd lõpuks siis jõudiski kätte! Oeh, ikka väga vägev oli. :D Võtsime minu algatusel kõik neljakäigulised üllatusmenüüd. Siit siis seekordne menüü: Koka tervituseks oli meile serveeritud seened juustukastmes- väga maitsev ja kaunilt serveeritud. Esimeseks käiguks olid ravioolid kitsejuustuga teravas tomatikastmes kapparite, krisstomatite ja sibulatega- see oli üks minu õhtu lemmikutest, kitsejuustu olen ma äärmiselt harva saanud ja see kõik kokku maitses oivaliselt. Teiseks käiguks oli küpsetatud hanemaks, böffi-laadne liha koos hakitud seente ja sibulatega, huvitavad kartulid koorega ja miniapelsinikaste peterselliga lisaks- see oli minu teine absoluutne lemmik. Hanemaksa sõin esimest korda ja selle iseloomustamiseks ainuõige sõna on hõrk! Sellest on ka pilt: Kolmandaks käiguks oli väga vähese küpsemisajaga loomaliha, millel garneeringuks pähkli-soolaliha krõbinad, sparglite, kartulipüree hanemaksa tükikesega imemaitsvas kastmes- see maitses isale, kes on suur lihasõber, enim. See oli tõsine pearoog, minu jaoks oli lihatükk isegi suur :D Neljandaks käiguks ehk magusroaks oli jäätisevalik: mustika-, kumkvaadi- ja astelpajujäätised- minule maitses magusa-mahedamaitseline mustikajäätis enim, emale hapukas astelpajujäätis ja isale mõrkjam kumkvaadijäätis. Kohvi kõrvale (mis serveeriti ääretult ilusas serviisis) sõime küpsiseid, trühvleid- kiidan suuresti viimaseid! Üks udune pilt ka sellest Ja kiituse saavad ka väga maitsvad leivad-saiad, mis viisid keele alla! Lisaks veel teenindus, millesarnast veel varem kohanud ei ole :). Elamus, mida seedida veel päris pikka aega! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-17 13:50:01 |
Lihtsalt infoks, et veebruaris-märtsis on Stenhusis lisaks tavapärastele menüüdele veel neli spetsiaalset 500-kroonist kompleksmenüüd. Eesmärgiks tutvustada Stenhusi kokkade kokakunsti ka neile külastajatele, kellele restorani tavaline hinnatase natuke kõrgeks jääb. Valida siis nelja spetsiaalse menüü vahel, lisanduvad joogid. Kasutage võimalust :P | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |