Krista Kokaõpilane 2008-03-22 13:47:14 |
Kui me eelmine kolmapäev sõbrannaga söögikohta otsisime, siis läks asi täitsa keeruliseks. Lõpuks olid meil kaalukausil Dada, UpUp ja Nop - nagu titejutt, ütles sõbranna. Valisime Dada Rotermanni keskuses Koht on naljakas. Ühel mehel (või siis ka naisel ;) ) on olnud 100 ideed ja ta on need ideed kõik ühte kohta pannud ja nii ongi see igalt poolt üle võlli. Näiteks laes ripuvad suured kannud, kulinad küljes või tagurpidi lakke riputatud raudvoodi. Trepiastmed nagu klaveriklahvid ja arve tuuakse sulle nii, et igale emale toob see õndsa naeratuse näole ;) Teenindajad olid kõik vene nimedega, aga nad said ilusti aru küll. Kõige pealt tuli välja valida, kas sa tahad endale ise söögi teha või tellida menüüst. Meie valisime ise. Selleks tuli kõige pealt kirja panna kaste ja selle eest anti sulle väike puukandik ja piiiiikkkkk lett erinevate “söögiviljadega”. Sinu ülesanne oli siis endale üks wokiroog välja valida. Ma nüüd eam ei mäleta, kas seal oli ka midagi puudu, sest minu arust oli valik rohkem kui piisav.... Ma ikka valisin igast asjast natuke, samal ajal kui sõbranna oma kausi suuri krevette täis kuhjas ;). Edasi jätsid oma kausikese sinna kokka ootama ja varsti oligi su wok sinu ees. Maitses väga hea. Ma kuskilt arvustusest lugesin, et kui sulle söök ei maitse, siis on oma viga, sest ise sa need komponendid välja valisid. Kuigi algul tundus see kausike päris väike, siis kõht sai täis, ainult naaaaattuke magustoidu ruumi jäi sinna ja selle me täitsime kah ära. Mina vahtrasiirupis banaanidega ja sõbranna kirsikoogiga. Minu banaanitaldrik oi neljaks jagatud - banaanid, jäätis, maasikatoormoos, puuviljasalatikene. Ma sõin kõik ära ja täna hommikul oli mul ka veel kõht täis :) ". Kui sõbranna ei suutnud otsustada kumba magustoitu võtta, siis ettekandja oli küll kärme soovitama, millega minu arust teenib plusspunkte :) Kui me algul olime seal pea ainukesed külastajad, siis kella kaheksa ajal olid pea kõik lauad täis ja enamik tundus samasugused uudishimulikud esmakülastajad. Kuigi Rotermannis saab maja all parkida, siis kohta nautides ei tasuks kella vaatamist ära unustada, sest parkla pannakse juba kell 8 õhtul kinni :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-22 14:26:15 |
Tundub väga põnev :D Lugesin millalgi seda arvustust Eesti Ekspressis ja tegin juba siis otsuse peagi DaDasse minna.. | |
Lauri Kokaõpilane 2008-03-22 15:58:37 |
Eesti DADA'sse ei ole veel sattunud aga Riia origiaal asub vanalinnas Galerii kaubanduskeskuses ja on igati väärt külastamist! http://et.wikipedia.org/wiki/Dadaism http://www.riga-life.com/shop/shops_details/93-Galerija_Centrs | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-22 16:16:25 |
Lauri:
Lauri, äkki kirjutad sellest Riia Dadast siin veidi pikemalt? Minu elukaaslane käib Riias päris tihti ja alati käib kas Vincentsis või Lidos, nii et talle kuluksid kõik asjalikud Riia vihjed ära :)
Eesti DADA'sse ei ole veel sattunud aga Riia origiaal asub vanalinnas Galerii kaubanduskeskuses ja on igati väärt külastamist! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-26 15:15:43 |
Ei noh. Söögikohti 'langeb' nagu loogu. Alles pandi vaid paar kuud avatud olnud Vasco da Gama kinni, nüüd olla suletud ka alles tänavu avatud DaDa. Ja mina ei jõudnudki sinna :( | |
Kingadraakon Abikokk 2008-06-26 16:29:38 |
ja ongi suletud! nii-nii kahju, väga mõnus kohake oli... | |