KS Kokaõpilane 2008-03-17 11:50:58 |
Kokanduskursused neile, kes isetegemisest rõõmu tunnevad OÜ Hobistuudio korraldab kokanduskursusi, kus lähtutakse ideest, et ainult harjutamine teeb meistriks. Nende kokanduskursustel toimub õppimine väikestes gruppides ja valitud menüü ei valmi mitte peakoka, vaid kursusel osaleja enda käe läbi. ”Ainult nii õppides saavad selgeks need nipid, mis teevad tavalisest kokast meisterkoka” on Hobistuudio esindajad veendunud. Hobistuudio kursustel ei pea inimene muretsema oma väheste oskuste üle, sest kokaõpilase käeharjutusi juhendab oma ala asjatundja. Tema käest saab kohe vastuse kõikidele töö käigus tekkivatele küsimustele. Kogu üritus päädib ühise söömaajaga, kus tutvustatakse valitud menüü juurde sobivaid veine. Järgmine kursus toimub juba 27. märtsil Rocca al Mare koolis. Loe lähemalt www.hobistuudio.ee | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-24 17:21:54 |
Lihtsalt infoks, et sel neljapäeval (27.3.2008) toimuv kokanduskursus on Hobistuudiol juba välja müüdud. Sel nädalal valmistab In Studio Vinum restorani peakokk Allar Oeselg koos kursuslastega veiseliha tournedos't, kartuligratääni, metsaseenekastet ning panna cotta't palsamäädika ja marjadega. Järgmine kursus on 10. aprillil, aga sellest räägib juba KS lähemalt :D Ja ärge siis unustage, et teil on kõigil võimalus saada 10% hinnasoodustus (ärge unustage registreerumisel oma Nami-nami kasutajanime ütlemast!) ja et eriti agarad nami-nami foorumi kasutajad osalevad loosimises, kui auhinnaks on 24.4.2008 toimuva kokanduskursuse priipääse! Lugejakampaaniast loe lähemalt avalehelt või siit. | |
Fre Abikokk 2008-03-25 17:19:41 |
Vaatasin nimetet kursuste korraldaja kodulehte ja jäi kuidagi hirmus veider-anonüümne mulje. Kursuste juhendajate nimed õnneks küll kirjas aga muul lehel puudus inimlik dimensioon täiesti. Kokkamine on ikkagi nii ihu- ja hingelähedane teema, et mulle tundub kuidagi veider ajada asju inimesega kelle nimi on Info Ätt Hobistuudio. | |
KS Kokaõpilane 2008-03-31 21:28:09 |
Vaatamata talvistele ilmastikuoludele kogunes neljapäeva 27. märtsi õhtul Hobistuudio kursusele mõnus seltskond kokandushuvilisi, kes 2 Hõbelusikaga pärjatud restorani In Studio Vinum peakoka Allar Oeselja juhendamisel õppisid uusi kokakunstinippe. Üheskoos valmis hõrk veiseliha tournedos, mille saatjateks olid suurepärane metsaseenekaste ning kartuligratään. Magustoiduks oli suus sulav panna cotta balsamico ja värskete marjadega. Õhtut saatis Allari poolt just selle roa juurde välja valitud mõnus vein, mis seltskonna veelgi lõbusamalt sumisema pani. Üheskoos õhtusööki nautides said vastused kõik küsimused, mis söögitegemise käigus veel küsimata olid jäänud. Kuna seekordsesse rühma ei mahtunud kõik huvilised ära, on oleme otsustanud 10. aprillil sama kursust korrata. Kursusele registreerida saab www.hobistuudio.ee Meeldetuletuseks, et Nami-nami lugejakampaania ajal kehtib namikatele hinnasoodustus 10%! | |
KS Kokaõpilane 2008-04-11 15:43:54 |
Hobistuudio kodulehel on hetkel olukord, kui valida saab ainult 1 kurususe vahel, ülejäänud on juba broneeritud. Tahtsin infoks öelda, et lähiajal lisame sinna veel mõned kursused. Mõned ainult sellepärast, et suvekuudele me sellel aastal kursusi pole planeerinud. Alustame jälle augusti keskpaigas ja siis juba suurema hulga kursuste valikuga. | |
Piper21 Kokaõpilane 2008-04-25 11:45:52 |
Muljed lambakarree kursuselt (24.4.2008) Tänu fortuuna heatahtlikkusele sain eile osaks põneva koolituse, kus valmistasime oma kätega Caesari salatit, lambakarreed veinikastmega ja risotot pestoga. Pean mainima, et minu viimane kokkupuude lambalihaga pärineb lapsepõlvest, mil vanaema valmistatud lambapraadi süües olin päris pettunud. Kõige ebameeldivam mälestus lambast oli hangumakippuv rasv ja tunne, nagu sööksid küünalt. Peale selle olen püüdnud lambalihast kaarega mööda käia, aga eilne õhtupoolik suutis mu arvamust muuta. Enne kursuse algust arvasin, et toiduvalmistamine algab liha ahjupanemisega ja seni kui see valmib, teeme valmis kõik juurde kuuluva. Tutkit, liha valmistamiseni jõudsime alles siis kui kõik muu oli enam-vähem valmis ja see käis nii kiiresti ning, mis kõige tähtsam, liha oli mahlane ja maitsev! Ei mingeid küünlaid! Caesari salatit olin ma enne söönud, aga ise veel valmistanud ei ole. Mina, kes ma olen põhilise osa oma teadlikust elust harjunud vanamoodsa kartulisalatiga, peaksin hakkama oma pidulaudade menüüd kriitilisema pilguga üle vaatama. Kerge ja maitsev ja ainetega varieerides saaks sealt välja pigistada paljugi huvitavat. Tuleb välja, et ka õigest risotost polnud mul siiani aimugi. Minu silmis oli risoto siiani riis segatuna erinevate juurviljade ja võib olla ka lihatükikestega. Pestoga risoto oli hoopis midagi muud. Kõigepealt see omavalmistatud pesto oli äärmiselt huvitav ja maitsev. Lõpptulemus meenutas kevadrohelist pudrulaadset kõhutäidet. Riis, valge vein, vahukoor ja pesto kokku andsid hea praekõrvase. Siis veel punase veini kaste, mis kõik kokku sidus. Imetlesin Allari kannatlikkust ja põhjalikkust lahti seletada küsimusi, mis toiduvalmistamise käigus tekkisid. Kõik olid hingega ametis ja püüdsid parimat, mis ka, nagu lõpus ühise söömise käigus ilmnes, õnnestus. Tehnilise poole pealt vaadates oli see ka minu esimene kokkupuude induktsioonpliidiga. Selle pliidi häid külgi ma pean alles hakkama tundma õppima ja mine tea, võib olla troonib ka mul köögis kunagi selline tark aparaat. Kokku võttes, oli väga meeldiv ja hariv õhtupoolik. Suur tänu Nami-namile, kes mind välja loosis ja suur tänu Hobistuudiole ning eriline tänu õhtu peategelasele, Allar Oeseljale. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-22 14:27:02 |
19. mail toimub järjekordne Hobistuudio kokanduskursus gurmeerestorani Dominic peakoka Allar Oeselja juhendamisel. Valmistamisele tulevad Itaalia köögiklassikud: Ravioolid parma singi ja riccota täidisega Küüslaaugu-basiiliku kaste Küpsetatud pardi rinnafilee Punases veinis hautatud pirn Punaveini ja balsamico kaste Gnocchi’d Nagu Hobistuudio koolitustel ikka tavaks on olnud, saavad osalejad ise olla koka rollis ning Allar Oeselja juhendamisel valmistada õhtusöögi kõik käigud. Õhtu lõpeb piduliku ühissöömisega, mida saadab sobiv vein. Hobistuudio e-post: info@hobistuudio.ee www.hobistuudio.ee | |