Kasutaja LEENILII kokaraamat

Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2008-03-16 12:09:12
Mahlane kohupiima-šokolaadikeeks tegin eile sellist keeksi, et kombineerisin olemasolevaid aineid ja olemasolevaid retsepte. 150 gr margariini 1,5 dl suhkrut 2 muna 200 gr kohupiimapastat 4 dl jahu (mina panin sellest 1/4 speltajahu) väike peotäis meelepäraseid kliisid 2 tl küpsetuspulbrit 1 tl vanillsuhkrut 1 banaan ca 10 tükeldatud ja leotatud kuivatatud aprikoosi 50-75 gr tükeldatud shokolaadi Margariin vahustada suhkruga, lisada munad ja kohupiimapasta, kliid, segatud jahud ja pulbrid, aprikoosid, shokolaad ja kõige viimasena purustatud banaan. Segada kokku, väga pole vaja sõtkuda, vaid kergelt kokku. Valada/tõsta võitatud keeksivormi. Küpsetasin ca 60-70 min 180 kraadises ahjus, kuni pealt kenasti pruunikas ja seest küps. Tuli erakordselt mahlane ja sõmer keeks. Banaanimaitset oli vähe, aga shokolaad oli väga oluline! Üks parimaid keekse, kui mitte parim, mida ma iial teinud/saanud olen.
Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2009-01-15 22:07:13
Kõrvitsa-juustusupp Supp, mille mõtelsin välja tegemise käigus, aga mis koheselt sai mu lemmik-juustusupiks - selleks, mida juba aastaid olen tulutult otsinud. Kuna tegu oli spontaanse ettevõtmisega, on koguseid raske anda, aga ma püüan. Umbes 1 l kitselihapuljongit (aga peaks kõlbama ka mis iganes muu puljong, va. kalapuljong) veidi porrulauku ca 300-400 gr tükeldatud kõrvitsat ca 1 dl kartulihelbeid 2 dl piima 1 karp Merevaiku maitseaineid Puljong kuumaks lasta, kõrvitsa- ja porrutükid sisse keema, keeta kuni pehmed. Siis püreerida ja panna tagasi tulele. Lisada piim ja kartulihelbed, hoolikalt segades. Ilmselt saaks sama maitse ka lihtsalt kartulit kasutades, seda siis koos kõrvitsaga keetes. Lõpuks uhada juurde Merevaik ja maitseained ning lasta ühtlaseks sulada. Mina panin natuke küüslaugupulbrit, selleripulbrit ja ürdisoola. Juurde sobiks ka praetud saiakuubikud.
Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2009-02-06 16:16:12
Pähklivõiruudud USA ajakirjast "Taste of Home's", Best Holiday Recipes 2005 Magus amps, mida ka väikelapsed saavad mugavalt näpu vahelt süüa. 1/2 tassi (1 tass=240 ml) pehmet võid 1/2 tassi suhkrut 1/2 tassi fariinsuhkrut 1/2 tassi kreemjat maapähklivõid 1 muna, klopitud 1 tl vanilliekstrakti 1 tass jahu 1/2 tassi kiirkaerahelbeid 1 tl soodat 1/4 tl soola 1 tass šokolaaditükke Glasuur: 1/2 tassi tuhksuhkrut 1 tl maapähklivõid 2 tl piima Sega kausis või, suhkrud ja maapähklivõi, lisa muna ja vanill, sega hästi. Sega omavahel kuivad ained ja lisa võisegule. Vala 30x2 cm vormi, riputa peale šokolaaditükid. Küpseta 180 C juures 2-25 min. Jahuta 1 min. Vala glasuur ruutudele.
Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2009-02-06 16:51:50
Leenilii:
1/2 tassi (=225 ml)
Oled ikka kindel? Mina olen seni elanud teadmisega, et 1 cup = 240 ml ja seda kinnitab ka nami-nami hüva nõu.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-02-06 17:26:44
Nipitiri:
Leenilii:
1/2 tassi (=225 ml)
Oled ikka kindel? Mina olen seni elanud teadmisega, et 1 cup = 240 ml ja seda kinnitab ka nami-nami hüva nõu.
A cup which is volume, converts to 237ml. 1 cup in volume is 8 fluid ounces in America. Ehk siis 2.4 dl. Ma üldiselt arvestan 2,5 detsiliitriga, sedasi on lihtsam. Ma arvan, et Leenilii tahtis kirjutada 125 ml (ehk siis pool 2,5 detsiliitrist)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2009-02-06 21:14:59
ei, ma ei olnud kindel :) 240 ml on loomulikult õige. Aitäh viga märkamast, paramdan kohe ära!
Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2009-02-06 21:22:43
Särtsakas porgandivorm Zesty Carrot Bake USA ajakirjast "Taste of Home's", Best Holiday Recipes 2005. Mõõdud tassides (cup), 1 tass=240 ml ca 3/4 kg porgandeid, lõigatud 1 cm-tükkideks 1/2 tassi majoneesi 1/3 tassi vett 2 spl peenikeseks hakitud sibulat 1 spl mädarõigast 1/4 tl pipart 1/2 tassi riivsaia 2 spl võid, sulatatud 1/2 tassi riivitud juustu Keeda porgandid pehmeks. Pane võiga määritud ahjuvormi. Sega väikeses kausis 5 järgmist koostisosa, sega hästi läbi. Vala porganditele. Sega omavahel riivsai ja sulavõi, puista kõige peale. Küpseta (ilma kaaneta) 175 C juures 25-3 min. Raputa üle riivjuustuga ja küpseta veel 2-3 min, kuni juust on sulanud. Originaalis oli vähem porgandit ja veel rohkem majoneesi, aga see olnuks juba tõsiselt liiast. Tegemist on super-hüper hõrgu asjaga, mis nii välimuselt kui ka maitselt sobib igale peolauale.
Spidur
Postitusi: 443
Abikokk
2009-02-07 14:54:11
mina tegin seda kohupiima-šokolaadi keeksi. väga hea tuli!

Elina tegemised