Liiseli Abikokk 2008-07-29 22:47:08 |
Tiugu:
Just-just! Vahele sobivad tegelikult igasugused marjad. Vaarikad ja õun koos on üks parimaid variante. Mulle maitseb veel see variant kui kahe purukihi vahele kohupiima-muna segu õunatükkidega :) superhea veel eriti sel juhul kui puru võiga tehtud |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-01 17:34:19 |
Toon siia ühe paralleelselt tekitatud purukoogi postitused:
Marit 5.7.2008:
Olen proovinud nii ja naa aga ikka ei ole välja see päris õige rohke puruga kook, oskab keegi häid nõuandeid jagada, et koogil puru oleks rohkelt ja näeks välja ka nagu puru. Tihti kui on vahepealne kiht vedelam, siis vajub puru sinna sisse, ja mõni kord ei ole puru piisavalt sõmer, on kellegil head lollikindlat purukoogi retsepti? Kiilike 5.7.2008:
Minul on viimased 6 aastat kasutusel selline pururetsept. Saadud on see Saaremaalt ühest siiani tegutsevast kohvikust (nad ise küpsetavad siiani selle retseptiga purukooki) :). Sellest kogusest saab suure plaadikoogi. Kui soov ainult koogi peale puru siis võta 1/3 esimesest neljast asjast (ehk kuni suhkruni kaasaarvatud) Ise jälgin puru tegemisel, et või/margariin liiga külm ei ole (samas mitte ka pehme) aga seda juhul kui käsitsi teen. Kuigi enamasti armastan köögikombainiga puru segada ja siis ei ole tahtsust sellel kui kõva on. Mulle meeldib koguse mass suht suureks tükiks kokku suruda ja siis uuesti pisemateks lahti tagasi pudistada. Koogile pannes "kukutan" suuremad tükid enne katte peale ja siis selle peenema pudi. Samas väga peeneks ei ole mõtet pru ajada. Aa, ja õliga ei ole mõistlik puru teha kuigi mõned retseptid on ka sellised. Parim puru tuleb võiga. 300 gr võid/ küpsetamismargariini(kasutan viimast alati) 3 kl jahu 1 tl küpsetuspulbrit 1,5 kl suhkrut 2 pakki kohupiima(pakki kaal siis 250 gr) 1 pakk hapukoort(500 gr pakk on siis kasutusel olnud- aga võib kohupiimaga segada ka u 400gr, siis on veidi paksem see kohupiima-muna-koore mass) 5 muna 2 kl tükeldatud rabarbreid( aga tegelikult tehakse ka hapude õunte ja muude marjadega ka või üldse ilma marjade/puuviljadeta) vaniljesuhkrut ja suhkrut(rabarbritele puistamiseks) Valmistada puru ja segada valmis ka kohupiimamass. 2/3 purust suure plaadi põhjale ja kergelt kokku vajutada , sinna peale kohupiima-hapukoore-muna segu ja siis rabarbrid kohupiimamassile ning lõpuks järgijäänud puru peale raputada. Küpsetada 200 kraadises pöördõhuga ahjus kuni pealt kuldne ja mõned kuldpruunid kohad(puru tükid) Gegegerda 5.7.2008:
Ja mõnikord, kui ei ole aega või viitsimist puru teha, siis saab osta Vilma juubeli tordipulbri, mida müüakse paljudes toidupoodides. Mina teen puru tavaliselt käsitsi ka toasooja või või margariiniga. Aga saab ka nii, kui sulatad mingi koguse võid, siis kallad selle jahu ja suhkru segu sisse. Selle teise variandiga tuleb vist isegi ühtlasem puru. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-03-26 12:03:58 |
Kasutaja SUVIKI tegi hiljuti seda purukooki ja saatis ka kena pildi. | |
Spiidi Abikokk 2009-03-26 12:15:48 |
Ma olen ka viimasel ajal purukoogi lainel. Nii lihtne ja väga hea. Puru alla, vaarikad peale, kohupiim peale, puru peale, ahju, klaas piima ja soojalt suhu :) | |
Marit Abikokk 2009-04-06 18:55:31 |
Tegin nädalavahetusel moosiga purukooki, imehea, pilt kah! | |
Liilia Abikokk 2011-02-15 09:19:07 |
meie peres eriti purukooke ei armastata, aga seda kakaopurust kohupiimakooki e. turbakooki süüakse hea meelega | |
Liisi Abikokk 2011-05-02 10:34:19 |
Väga maitsev ja ülilihtne marjadega purukook | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-23 22:40:11 |
Tegin ämma metsvaarika-sinikamoosist klassikalise purukoogi. Mulle tundub see "külm või kuivainete hulka" veidi lihtsam, kuigi olen ka toasooja võid suhkruga vahustanud. Sattusin hiljuti lugema Mari-Liisi ja Ragne purukoogipostitusi ja kui esimene eelistab munata ja teine munaga varianti, siis ma kuulun sinna vahepeale :) Nimelt teen purutaina valmis ja panen kolmandiku kõrvale (kattepuru, jääb selline hästi pudisev). Allesjäänud purusegule lisan muna ja sellest teen koogipõhja (jääb veidi tihkem ja mitte nii pudisev). :D | |
Rebane Abikokk 2015-08-17 14:29:38 |
Hiljuti tegin kaht purukooki, kaerahelbepuruga vaarika-mustsõstra ja "tavalise" puruga tikri-punasõstrakooki. Esimesele läks vahele puhas hapukoorekiht, teisele kohupiimaga variant. Said õite suvised ja head! Kui peaksin valima, siis ise suure kaerahelbeaustajana eelistan isegi seda esimest retsepti. :)
Jazzino. teen. naudin. |
|
p1ret Kokaõpilane 2015-08-18 08:20:57 |
Mina tegin ühe korra maitsestamata jogurtiga, sest see oli külmkapis olemas ning ei tahtnud ära visata. Umbes pool liitrit jogurtit, 1,5dl suhkrut, 3 spl jahu, 3 muna ning tulemus on lihtsalt suurepärane. Kui muidu purukook oli niikuinii suur lemmik, siis see jääb eriti kohev ja mahlane. Palju mahlasem, kui kohupiima kasutades. |
|
<< < 1 | 2 > |