Merilin Abikokk 2009-11-16 18:21:50 |
Pille:
Täiesti tõsi. Ma just ei soovitaks peale praadimist soola panna - maitse ei "jää lihale külge".
Maitsestades praetavat liha soolaga vähemalt pool tundi enne praadimist annab mu meelest steigi puhul näiteks parima tulemuse. Igatahes parema kui mõne teadmatu kinnisideeline peale-praadimist-soolamine - nähtud ja proovitud. Liha võib maitsestada nii enne praadimist, praadimise ajal kui ka pärast praadimist.[/i] Ma tegin H.Ilvese viimase lause "rasvaseks", sest see on üsna oluline. Üks suurimaid ja vastupidavamaid "köögilegende" on see, et lihale ei tohi soola lisada enne praadimist, kuna see "tõmbab lihamahlad välja" ja tulemuseks on tuim ja kuiv liha. Täielik vale - seda on oma katsetega tõestanud ka nt Hervé This (ja ma olen seda kuskil siin foorumis ka laiemalt käsitlenud juba). Nii et plusspunktid hr Ilvesele :). Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-14 18:53:30 |
Kuidas praadida steiki sobiva küpsusastmeni (visuaalsed juhised): Allikas: internetiavarused | |
<< < 1 | 2 > |