Marju Abikokk 2008-03-11 13:47:56 |
Ostsin sellise kokaraamatu "Eesti perepeod", millele tuleb ilmselt ise sisukord teha... Võtsingi kätte ja tegin ära. Lihtsalt tähestiku järjekorras, ja enam-vähem objektiivse jaotusega suupistetest magusani ning järgides põhimõtet, et jõupingutus peab olema proportsioonis eesmärgiga, nii et indeksit jms pole, aga arvutis saab muidugi lihtsalt otsinguga leida asju. Ühesõnaga, kes endale kah tahab sisukorda selle raamatu juurde, siis võin ta googlisse riputada või meilile saata :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-11 13:51:17 |
Või siia panna :D Mul on see raamat olnud, kohe mitu korda, aga siis on jälle keegi välismaalt külla tulnud ja raamatuga lahkunud. Peaks ikka uuesti ostma vist. Ilus raamat oli, toredad suupisteideed. Ja mulle meeldisid need põhjamaiselt glamuursed eesti elu fotod, mis seal raamatus olid :D | |
Marju Abikokk 2008-03-11 13:58:28 |
Jah, võin ka siia panna...aga..ee...hmm.. kuidas? või kuhu? Mina ostsin selle raamatu rohkem nagu keele (st terminid jms) mõttes, et oleks kindlasti eesti autorite oma jms. Täitsa ilus raamat muidu jah :) Üks ilus setter piltidel ja... Aga jah, kui seda ka praktilistel eesmärkidel kasutada, siis retsepti otsimisega läheb lihtsalt liiiiga palju aega... | |
Merle Abikokk 2008-03-11 15:12:24 |
ma sirvin ka tihti seda raamatut ja imetlen pilte ja vaatan tähtpäevade järgi menüüsoovitusi aga suureks üllatuseks avastasin, et otsingu teostamine on sisukorra puudumise tõttu väga keerukas, nii et oleks ka sisukorrast väga huvitet! tubli, et marju juba selle töö ära teinud on. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-11 15:21:34 |
marju:
Mis formaadis see Sul on? Kas lihtsalt copy-paste siia ei anna teha?
Jah, võin ka siia panna...aga..ee...hmm.. kuidas? või kuhu? |
|
Marju Abikokk 2008-03-11 15:32:34 |
Mul lihtsalt exceli fail... seda oleks hea oma äranägemise järgi sortida ja vajadusel printida. Või siis siit võtta: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pVst9RRPnzBYmMQeNXUXvDg Ja rõõm kuulda, et võibki kellelegi kasulik olla :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-11 15:33:51 |
Aitäh!!! Prindin välja ja nii kui raamatu (taas! :) ) endale soetan, pistan sinna vahele! | |
Tiina Abikokk 2008-03-12 10:32:23 |
Kui juba puuduvatele registritele jutt läks, siis mina tegin sellise ise Raamatuklubi raamatule "Väärt Eesti toidud".
Selles on toredaid retsepte, aga masendavalt vilets toimetajatöö just nende liigituse ja paigutuse osas, mida ei paranda asjaolu, et ka register puudub.
Kui keegi on huvitatud, siis mul on selle raamatu lihtne exceliformaadis register olemas. Internetti ma seda panna ei oska, nii et võin meilile saata näiteks. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Liisi Abikokk 2010-04-14 14:49:29 |
Tziiki:
Soovitan Pereköögi kokaraamatut. Palju koduseid toite, mannavahust koduste kotlettideni ja katruli-tangupudruni välja. Lisaks on kõigil retseptidel pildid juures.
See oli minu esimene kokaraamat ;)
mina sooviks ka nõu kinkimise osas-sattusin siin koos töötama ühe inimesega, kel on Eesti juured-tema vanavanemad põgenesid sõja ajal Rootsi. Inimene ise valdab täitsa hästi eesti keelt, nii et raamat võiks olla eesti keelne, aga retseptide osas pigem selliseid koduseid ja eestimaiseid retsepte sisaldav. Oskab keegi soovitada? |
|