Reet Kokaõpilane 2008-03-07 17:01:06 |
Proovisin elus esimest korda teha inglaste kuulsat fish & chipsi. Ise pole kunagi Inglismaale saanud ega neid originaalis proovinud. Piltide järgi sain aimu, kuidas nad välja peavad nägema. Kuuldu järgi peab kala ümbert taigen olema krõbe. Niisiis tegin noid fishe & chipse ühe internetist leitud retsepti järgi ja maitsvad tulid küll, aga ehtsast jäi puudu see, et kala ümber olev taigen (tegin õlle ja vahustatud munadega) lõi kala küljest lahti. Kuna taigen ise paisus frittimisel kenasti, siis said tulemuseks suht paksud ja ümmargused pätakad, mis ei paistnud küll sugugi sellised välja nagu fish & chipsi piltidel. Selles retseptis, mille järgi mina tegin, ei olnud kala jahus keeramist ette nähtud. Kas jahus keeramine tagab selle, et taigen ei löö pärast kala küljest lahti? Kas kellelgi on kogemusi? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-07 17:11:08 |
Minu fish & chips retsept käib kalafilee esmalt jahus keerata ja see peaks tõesti aitama paneeringut ja kala omavahel paremini "siduda". Kusjuures maailma parimat fish & chipsi ei saa mitte Inglismaal, vaid hoopis Šotimaal (šotlased "ajupesid" mind mu seal veedetud seitsme aasta jooksul sel teemal üsna põhjalikult). Suured vaidlused on veel teemal, et kas fish & chips peaks tulema "pruuni kastme" või äädikaga :D | |
Karnivoor Abikokk 2010-08-28 19:18:49 |
Võtsin lõpuks julguse kokku ja tegin esimest korda fish&chipsi Jamie Olivieri selle retsepti järgi. Kalaks kusjuures täiesti tavaline hõbeheik. Pean rõõmuga tõdema, et tuli väga hea ja nagu päris :)! Friikartulite asemel ainult panin tavalised kartuliviilud oliivõliga ahju. Kala keerasin enne jahus ning taigna tegin inglise õluga. | |