Postitusi: 2
Tiitel: Kokaõpilane
2008-05-08 15:27:13 |
Sattusin Nami-nami peale Neti kaudu mingit retsepti otsides. Seda umbes 2 aastat tagasi, kui olin Rootsi kolinud ja isiklikud kokaraamatud esialgu Tallinna jätnud. Ja nii olen suhteliselt pidevalt kasutajaks jäänud. See nii otsatu hea ja ammendamatu retseptisait, kust ka igasugu muudele kokkamisega seotud kysimustele vastuseid saab. |
2008-03-07 17:01:06 |
Proovisin elus esimest korda teha inglaste kuulsat fish & chipsi. Ise pole kunagi Inglismaale saanud ega neid originaalis proovinud. Piltide järgi sain aimu, kuidas nad välja peavad nägema. Kuuldu järgi peab kala ümbert taigen olema krõbe. Niisiis tegin noid fishe & chipse ühe internetist leitud retsepti järgi ja maitsvad tulid küll, aga ehtsast jäi puudu see, et kala ümber olev taigen (tegin õlle ja vahustatud munadega) lõi kala küljest lahti. Kuna taigen ise paisus frittimisel kenasti, siis said tulemuseks suht paksud ja ümmargused pätakad, mis ei paistnud küll sugugi sellised välja nagu fish & chipsi piltidel. Selles retseptis, mille järgi mina tegin, ei olnud kala jahus keeramist ette nähtud. Kas jahus keeramine tagab selle, et taigen ei löö pärast kala küljest lahti? Kas kellelgi on kogemusi? |