Musiua Kokaõpilane 2008-03-07 16:34:21 |
Küüslaugurestoran.
Supermaitsev on seal pearoog - pannil särisev liha koos aedviljade, kastme ja küüslaugu rosetiga..mmm
Ja küüslauguviin...väga mõnus!
See näib olevat koht, mis on ja jääb - hea söök, super teenindus (kusjuures seal on nii, et ühes vahetuses on ainult 1 ettekandja, ülejäänud kelnerid :)
Ja vaade (nt õhtusele raekoja platsile) ning kaunis keskaja detailidega sisedisain.
Ja väga soodsad hinnad! Viib keele alla ;) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-21 16:48:40 |
Küüslaugurestoran pakub sünnipäeva puhul 10 aasta taguseid hindu Tallinna vanalinnas Raekoja platsil asuv küüslaugurestoran Balthasar saab 20. novembril 10-aastaseks ning pakub sel puhul novembrikuu lõpuni sünnipäevamenüüd kümne aasta taguste hindadega. Eesti ainuke küüslaugurestoran Balthasar avati 20. novembril 1999 Raeapteegi hoones. Oma nime sai restoran kuulsa krooniku ja kirjaniku Balthasar Russowi järgi, kes väidetavalt kirjutas 1578. aastal samas majas Liivimaa kroonika. Balthasari menüüs leiab laene mitme Euroopa riigi köögist, seejuures on toitude ühendavaks jooneks küüslauk. Alates eelroast kuni magustoiduni saab valida eri küüslauguastmete vahel ja mõeldud on ka neile, kes küüslauku üldse ei söö. Kümneaastase ajaloo jooksul on Balthasari sommeljeed seitsmel korral võitnud Eesti parima sommeljee tiitli. Viimased kolm aastat on tiitel olnud Kristjan Markii käes. 2006. aastal pälvis Balthasar Hõbelusika auhinna kui parima toidu ja veini sobivusega restoran. Balthasari peakokk on Sergei Trunov. Sünnipäevamenüü on järgmine: Küüliku-seene-p?té praetud kanamaksa, rohelise salati ja punase sibula marmelaadiga 95.- Viinamäeteod küüslauguvõiga 125.- Kreemjas kõrvitsasupp küüslaugukrutoonide ja kõrvitsaseemneõliga 59.- Praetud lestafilee koore-kukeseenetäidisega punase pesto kartulite ja valge veini – spinatikastmega 169.- Brändiga maitsestatud veise sisefilee trühvli-kartuligratääni, rohelise spargli ja brändi-koorekastmega 245.- Soe šokolaadikook vanillijäätise ja portveinis marineeritud mustade ploomidega 59.- | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-12-20 16:09:00 |
Keegi pole vist sada aastat käinud? Korrastan töölauda ja paberihunnikust leidsin sellise menüü, pärit aastast 2011. Salvestan siia tulevaste põlvede jaoks: Tallinna menüü küüslaugurestoranis Balthasar Kalatrio (soolasiig, laimi ja pipraga maitsestatud lõhe, kuumsuitsu-tursavaht) 9.50 Pardikonsomee röstitud hanemaksaga 5.90 Ürtidega marineeritud vasika antrekoot võis praetud austerservikute, pastinaagi-kartulikoogi ja kerge puravikukastmega 17.80 Šokolaadikook mustsõstrajäätise ja värskete marjadega 5.50 | |
KöögiKata Kokaõpilane 2013-11-11 14:47:22 |
Pidasime sel aastal isadepäeva Balthasaris. See koht on oma interjöörilt ääretult armas ning pakutavad söögid on alati meeldinud. Proovisime kahepeale ära : Võikala-carpaccio punase marja - sidrunivinegretiga Veise-carpaccio õrna mädarõika-küüslaugu kreemi, parmesani juustu, rucola ja terava koiriandri-punaveini kastmega Firmaroog “Balthasar”- Särisev grillbiifsteek (230 g) kivipannil, küüslaugukartulid, küüslaugurosett, peekon ja Madeira kaste Ürtidega marineeritud hirveliha śalottsibula-kartulikoogi, köömnetega maitsestatud porgandite ja kaalikate, küüslaugu noiseti ja punase sõstra-veinikastmega Küüslaugujäätis õuna padjal värske maasika, meeküüslaugu ja passionikaramelliga Küüslaugumaitseline kreembrülee passionisorbeega Eelroogade kohta ei ole kahjuks midagi head öelda, veiseliha oli taldrikul peaaegu jäine ning mädarõika maitse jäi minul tundmata. Võikala eelroa juures domineeris rukola maitse, kala ja kastme erilisust kuidagi tunda ei olnud. Kõige kurvem eelroogade juures oli nende juurde serveeritud Kirde sai ja peenleib. Mõlemad eelroad lausa karjusid mõnusa sooja kukli järgi! Minu mäletamist mööda on neil kunagi superhead küüslaugu saia, või ma eksin? Pearoast nende firmaroog oli suurepärane, see tõesti oli kuum prae lõpetamiseni ja liha küpsus täpselt nagu peab. Hirv oli samuti maitsev, kuid lisandite juurde mainitud köömnemaitset mina ei tundnud. Praed on seal tõeliselt mehemõõtu :) Ja mõnus küpsetatud küülaugu kobar sobis mõlema prae juurde imehästi. Magustoitude juures oli minu jaoks küüslaugu maitse veidi võõras kuid elamus omaette. Veinivalik on neil täiesti rahuldav. Teenindus väga hea. Kuid kahjuks sügisõhtul kui turistide hordid raekoja platsi enam ei ummista, oli peale meie vaid üks laudkond. Hinnatase muidugi on selline, et tava linnakodanik sinna niisama sööma ei lähe. Küüslaugu viina soovitan kõigil ära proovida, see valmib neil kohapeal ning sobib alustuseks (eelroogadest on valida ka kalamamarja pliinidega) nagu vaaltult :) Kokkuvõttes jäin rahule ja lähen kindlasti tagasi! | |