Fre Abikokk 2008-03-06 17:39:50 |
Mul juba vedeleb hulgemat aega peen Prantsuse päritolu roosisiirup kodus. Tean et sellest tehakse nt vahuveiniga mingit peent jooki, aga kuna ma vahuveini ei joo siis kas on ka mingeid muid kasutusviise? | |
Evelin Kokaõpilane 2008-03-07 19:26:21 |
Roosisiirup peaks olema täpselt sama asi, mis roosivesi. Mulgi lebab üks pudel kapis ja saab seda ikka aeg-ajalt kasutatud. Vahel olen nt lihtsalt tavalist vett joonud kerge laimimahla ja sutsu roosiveega! Hästi tore on seda mõnikord magustoitudesse lisada - sobib väga hästi jogurti ja isegi kohupiimaga, eriti kui lisada ka natuke jahvatatud kardemoni.
Osa roosiveega katsetusi olen ka üles kirjutanud - mu blogist võib leida retseptid roosilassi ehk India jogurtijook, musta tee ja roosivee granita, india pähklist pralineemaiustus roosiveega ning metspähkliküpsised musta tee ja roosiveega. Ehk on inspiratsiooni:) Bounteous bites- minu köök on siinsamas! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-07 19:46:51 |
Päris samad need vist ei ole. Kui nüüd nt foodsubs.com/Epicurious lehte uskuda, siis ROOSISIIRUP (rose syrup) - on roosilõhnaline siirup, mida kasutatakse Lähis-Idas, Indias, Pärsias ja Kagu-Aasias magustoitude ja jookide maitsestamiseks. ROOSIVESI (rosewater, ka 'ma ward') - on destilleeritud roosi õielehtedest (põhimõtteliselt roosi õielehtede vesileotis) ning kasutatakse Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas, Hiinas ja Indias magustoitude maitsestamiseks. Lisaks kulinaariale kasutatakse roosiõievett veel usutalitlustel ning parfümeerias. Nii et üks on vesi + roosi õielehed, teine vesi + roosi õielehed + suhkur. Ma miksipärast kahtlustan, et Thredahlia teab seda asja jälle palju täpsemalt... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-07 19:57:09 |
Clotilde blogist sain järgmisi soovitusi roosisiirupi kasutamiseks: * Singapuris, Indias jm meeldib lastele roosisiirupiga maitsestatud piimakokteil. * Vala veidi roosisiirupit šampanjapokaali põhja, täida pokaal külma kihisevaga (a la Kir Royale) * Lisa veidi roosisiirupit maasika- või ploomimoosile keetmise lõppfaasis. * Ajakirjas Delicious oli selline joogiretsept: 4 sl kuivatatud roosiõienupukesi, 4 sl roosisiirupit ja 1,25 liitrit külma gaseeritud vett. * Tee roosi Martini - pane šeikerisse veidi siirupit, lisa viin, raputa läbi ning serveeri suhkruse servaga pokaalis. * Lisa roosisiirupit suhkru asemel teele. Kui Sa midagi neist proovid, siis anna teada, kuidas meeldis! | |