VIETNAMI KÖÖK

Juc
Abikokk
2010-02-05 05:04:23

Vietnami köögikatsetused algasid. Alustasin väga lihtsast roast, karamellikrevetid ehk tom rim. Kui ära tegin, avastasin, et Pille on juba ette jõudnud. Retseptid on erinevad, aga mitte kuigipalju. See roog on nii lihtne, et retsept ei saagi väga erinev olla. Mina tegin ainult kooritud krevettidest, et maitse krevetilihasse paremini imbuks. Meeldis hästi!

Varem olen teinud ka kevadrulle riisipaberist. Nüüd võin öelda, et Vietnamis nägin nad samasugused välja :)

Järgmisena on plaanis värisev loomaliha ehk bo luc lac

http://jucjaco.blogspot.com/

Juc
Abikokk
2010-02-15 19:23:07

Midagi eriliselt head Vietnami köögist, lubatud bo luc lac ehk rappuv loomaliha .

Sellega oli naljakas lugu, kohtusin siin Tais ühe eestlasega, kes oli mõne aja eest Vietnamis seigelnud. Küsisin, kas ta ka midagi maitsvat seal süüa sai. Tuli välja, et ükskord sai. Uurisin siis lähemalt, millega tegu oli ja tuli välja, et see oli bo luc lac, mida ma päev varem just valmistanud olin. Nii et proovige kindlasti.

http://jucjaco.blogspot.com/

Martiina
Abikokk
2010-04-09 22:54:54

Loodan, et panen küsimuse õigesse kohta.. Plaanin teha kevadrulle (juba kaua kummitab see mõte) ning kuna nami-namisse on ju pilte vaja :D, mõtlesin, et kasutaks seda retsepti, kuna riisipaber on mul olemas.

Küsimus on järgnev: kas ma saan õigesti aru, et eelnimetatud retseptis kevadrulle õlis üle ei küpsetata? Et jäävad nö värsked? Samas on kevadrullide nimi retseptis "Cha Gio", mis kokandussõnastiku alusel peaks tähendama küpsetatud kevadrulle..kui ma nüüd õigesti kõigest aru sain... Et kumba moodi ma siis teen? Küpsetan või ei? :D

Loodan, et saad aidata, Pille, sest isu neid teha on suur :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-04-10 10:10:28
Aniitram:
Loodan, et panen küsimuse õigesse kohta.. Plaanin teha kevadrulle (juba kaua kummitab see mõte) ning kuna nami-namisse on ju pilte vaja :D, mõtlesin, et kasutaks seda retsepti, kuna riisipaber on mul olemas. Küsimus on järgnev: kas ma saan õigesti aru, et eelnimetatud retseptis kevadrulle õlis üle ei küpsetata? Et jäävad nö värsked? Samas on kevadrullide nimi retseptis "Cha Gio", mis kokandussõnastiku alusel peaks tähendama küpsetatud kevadrulle..kui ma nüüd õigesti kõigest aru sain... Et kumba moodi ma siis teen? Küpsetan või ei? :D Loodan, et saad aidata, Pille, sest isu neid teha on suur :)
Aniitram, tolle retsepti järgi tulevad jah värsked kevadrullid. Ilmselt on soomlased roale lihtsalt vale nime pannud..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Martiina
Abikokk
2010-04-11 18:42:42
Aniitram:
Plaanin teha kevadrulle (juba kaua kummitab see mõte) ning kuna nami-namisse on ju pilte vaja :D, mõtlesin, et kasutaks seda retsepti, kuna riisipaber on mul olemas.

Nii, kevadrullid siis tehtud. Õnnestusid kenasti, maitsesid veel paremini :)

Pikemalt on juttu blogis aga siin tahtsin kiita seda marinaadi, millesse krevetid pannakse. Nii hea! :)

Ja rullide keeramisest ka pildiseeria:

Zoozi
Abikokk
2011-03-20 12:06:55

Konnakoivad Vietnami moodi

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2011-03-22 10:14:23

Vietnami banaanikook

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-01-29 22:51:11
Väike ülevaade @ Serious Eats (ingl. k)

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-03-17 23:26:33
Nami-Nami kasutaja Vernanda käis hiljuti abikaasaga Vietnamis ja täna käisid meil perega külas, et mõningaid rooge ise valmistada.

Tegime Vernanda juhendamisel ja Vietnami kokakoolist toodud retseptide järgi kevadrulle ja nuoc cham kastet), imemaitsvat tamarindi-kana ja mingeid väikesed kurkumiga pannkooke, mida sai süüa niisama ja kevadrullide sisse keeratult.

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-03-18 11:06:36
Lugemist - Toit&Trend, märts-aprill 2013. Tuuli Mathisen kirjutab. "Vietnam - võluv, kirev ja maitseterohke".

<< 1 | 2 | 3 >>