Koori krevetid, eemalda "soolikas". Kui kasutad tooreid krevette, siis lõika need pikuti pooleks. Kuumuta potis riisiäädikas ja veidi soola. Lisa krevetid, tõsta pott tulelt ja lase 5-6 minutit maitsestuda. Kurna krevetid hoolega. (Keedetud krevetid tuleb lihtsalt hoolega kurnata).
Haki sibul ja küüslauk, eemalda tšillikaunadest seemned ja haki kaunad peenelt. Pane kaussi. Sega juurde laimimahl ning kalakaste. Kalla marinaad krevettidele, sega läbi. Tõsta kauss jahedasse - keedetud krevetid vähemalt 45 minutiks, toored vähemalt 3-4 tunniks, kuni krevetid on muutunud täiesti heledaks.
Rösti maapähkleid kuival pannil. Lase jahtuda ja tambi uhmris katki.
Tõsta riisilehed ühekaupa leigesse vette 15 sekundiks, siis aseta lõikelauale. Tõsta riisilehe ühte serva veidi keedetud ja nõrutatud riisinuudleid, mõned krevetid, salatit, idandeid ning ohtralt hakitud münti ja koriandrit. Puista peale peenestatud röstitud pähkleid.
Keera täidetud riisileht ühe korra alumisest servast tagasi, nii et täidis oleks kaetud, siis keera külgmised servad peale ja seejärel lõplikult rulli.
Aseta alusele ning täida ka ülejäänud riisilehed.
Kõrvale paku Nuoc Cham dipikastet.
Retsept on Soome ajakirjast Gourmet (2/2008). Pildid tegi ANIITRAM.
Väikse soovitusena võib riisinuudlite asemel kasutada mõnda lehte riisipaberit, mis on pakis katki läinud (mul oli neid katkiseid lehti ikka hulgi) ja need peale kuumas vees leotamist nuudlisarnasteks ribadeks hakkida.
Vietnami kevadrullid Cha Gio
Värsked krevetitäidisega kevadrullid maitsevad hästi niisama või koos dipikastmega.