Eva Abikokk 2008-05-11 16:27:06 |
Mina olen pisut skeptiline nende dieetide suhtes, sest kuu aega ei ole minu meelest piisav aeg, et mingeid olulisi muudatusi hakkaks organismis toimuma. Või eksin? Palun tõestage :) | |
Juc Abikokk 2008-05-11 22:22:26 |
enesetunde järgi võin öelda, et kuu ajaga ühtteist siiski muutus. Rolest öeldi, et 3 kuuga saab organism nö puhtaks. Aga kuu aja jooksul lõid ühel hetkel paariks päevaks ägedalt välja paar kroonilist häda ja läksid siis üle sama äkki kui tulid. See pidi puhastumise käigus normaalne olema. Kuigi see meie eesmärk ei olnud, oleme mõlemad mitu kg maha võtnud. Kusjuures, kuigi me enamusi role ettekirjutusi enam eriti ei järgi (nt ma ei jälgi söögitegemisel, et ei paneks liha, piima, teravilja segi), on kaal ikka edasi langenud. Jätkame selles osas, et söögi juurde ei joo ja kindasti miksime erinevaid sööke omavahel vähem, nt kui on salat, liha ja pasta, siis mina võtan salati ja pasta, mees liha ja salati. Mees jätkab piima mitte joomist (samas sööb vahel hapukoort supis või kohupiima koogis), mina ei söö enam eriti riisi. Abikaasa igapäevane väsimus ja uni, millepärast me tegelikult seda ennekõike alustasimegi, mina tulin kaasa rohkem inertsist ja huvist, on küll oluliselt vähenenud, selles suhtes võime oma eksperimendi kindlasti edukaks tunnistada. Kindlasti on vähenenud võileibade ja üldse saia-leiva osakaal meie toidus. Ja veel, kui nüüd käime restoranis, nt kui Stenhusi 6-käigulist menüüd sõime, oli ikka tunda küll, kui raske selle segapudru seedimine meie organismile on.
Pidasime vastu täpselt kuu. vastu pidada polnud muidu raske, va see, et mul oli üliraske välja mõelda iga päev maitsvaid sööke, mis vastanuks reeglitele.
Olen täiesti kindel, et tegelikult tunneb inimene ennast oluliselt paremini, kui toitub nende reeglite järgi. See oleks ideaalne inimese jaoks, kes ei taha erinevaid põnevaid maitseid ja nende koosmõju proovida. :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Evelin Kokaõpilane 2008-05-11 23:19:51 |
Ise küll proovinud ei ole, aga mul on tuttavaid, kes seda soovitavad. Paljud soovitused, mis sealt kaasa antakse, pole ka seotud konkreetse isikuga, vaid üldised had toitumissoovitused. Näiteks see, et juua ja süüa eraldi, puuvilju süüa eraldi toidukorrana või vähemalt enne muud toitu. Neid soovitusi saab kindlasti kätte ka lihtsalt netist.
Aga huvitav oleks iseenesest proovida, kitsama ringi toiduainetega kokkamine oleks ka väljakutse ;) Bounteous bites- minu köök on siinsamas! |
|
Hexy Abikokk 2008-05-12 09:03:05 |
mina dr levini juures käinud ei ole, a 1 vahe jälgisin natuke seda veregrupidieeti raamatu järgi, a mitte ka nii täpselt ei mingeid muutusi märgata, a nõuandeid olen sealt võtnud küll. | |
Juc Abikokk 2008-05-12 09:08:43 |
Minu meelest on tegelikult selle Levini Role kõige suurem kasu ja mõttekus selles, et saad täpselt teada toiduained, mis sinu organismile ei sobi (st mida süües hakkab organism antikehasid tootma nagu viiruse puhu). http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Proua Simpson Abikokk 2008-05-12 11:32:46 |
Evelin:
Miks soovitatakse juua ja süüa eraldi? Seda pole nagu enne kuulnud.
Puuviljadest saan isegi aru. Ka salateid soovitatakse süüa enne kõike muud ja toitumisteadlastelt olen kuulnud seletuseks, et muidu lähevad kõhus käärima, kui kõige sekka või söögi takka süüa. Ilmselt puuviljadega sama asi. Ise toitumisteadlane ei ole, ei tea, kas on õige põhjendus.... Ise küll proovinud ei ole, aga mul on tuttavaid, kes seda soovitavad. Paljud soovitused, mis sealt kaasa antakse, pole ka seotud konkreetse isikuga, vaid üldised had toitumissoovitused. Näiteks see, et juua ja süüa eraldi, puuvilju süüa eraldi toidukorrana või vähemalt enne muud toitu. |
|
Juc Abikokk 2008-05-12 14:33:17 |
Proua Simpson, levini kompanjonid väidavad, et erinevate toiduainete seedimiseks on tarvis erinevaid ensüüme (ma loodan, et oli õige sõna). Süüa ei tohi joogiga koos, kuna jook lahjendab neid ensüüme, mis toitu lagundavad ja seetõttu tekib nt väsimus peale sööki - organism peab seedimisega rohem vaeva nägema (umbes nagu hape ei söövita, kui seda liiga palju lahjendada veega). Ja siis on erinevad seedimisajad eri toiduainegruppide kohta, kui see aeg möödas, võid järgmist süüa. Nt lihad ca 2 h, veg toit 1 h, jook 0,5 h (jook täh vesi või taimetee, mitte mahlad) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Evelin Kokaõpilane 2008-05-13 00:17:33 |
Proua Simpson:
Puuviljadega oli minu meelest seda kanti lugu, et kui neid süüa teiste toiduainete peale või just enne, jäävad nad ikkagi kehasse "ootama" kuni muu ära on seedunud ning hakkavad alles siis ise seeduma. Seega muutub tunne raskemaks. Evelin:
Miks soovitatakse juua ja süüa eraldi? Seda pole nagu enne kuulnud.
Puuviljadest saan isegi aru. Ka salateid soovitatakse süüa enne kõike muud ja toitumisteadlastelt olen kuulnud seletuseks, et muidu lähevad kõhus käärima, kui kõige sekka või söögi takka süüa. Ilmselt puuviljadega sama asi. Ise toitumisteadlane ei ole, ei tea, kas on õige põhjendus....Ise küll proovinud ei ole, aga mul on tuttavaid, kes seda soovitavad. Paljud soovitused, mis sealt kaasa antakse, pole ka seotud konkreetse isikuga, vaid üldised had toitumissoovitused. Näiteks see, et juua ja süüa eraldi, puuvilju süüa eraldi toidukorrana või vähemalt enne muud toitu. Bounteous bites- minu köök on siinsamas! |
|
Marit Abikokk 2008-05-16 10:04:14 |
olen ka lihtsalt uudishimust proovinud mitte juua söögi kõrvale, aga tavaliselt see on üsna raske, kui oled nii harjunud. aga kas kohe pärast söömise lõpetamist ka ei või juua? millal võib siis pärast söömist juua? kas enne sööki võib juua? | |
Juc Abikokk 2008-05-16 19:46:13 |
Marit:
Pool h enne sööki ei või juua, söögi ajal ei või juua, 1 h peale sööki ei või juua.
See ongi algul jube raske. Ma ei mäletagi täpselt, vast umbes 2 nädala möödudes harjus täiesti ära. Algul mõtlesin peale sööki, et suren, kui kohe vett ei saa :). Tegelikult läks see hiigeljanu üle ca 0,5 h pärast ja siis, kui juua võis, unustasin hoopis, et juua tahtsin.
Söögi ajal ei joo siiani, ka veidi enne sööki ja veidi peale sööki. Aga nii pikki pause ma enam ei pea. olen ka lihtsalt uudishimust proovinud mitte juua söögi kõrvale, aga tavaliselt see on üsna raske, kui oled nii harjunud. aga kas kohe pärast söömise lõpetamist ka ei või juua? millal võib siis pärast söömist juua? kas enne sööki võib juua? http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |