Restoran-lounge PÄRL, Pirita rannahoone, Merivälja tee 5, Tallinn

Amööb
Postitusi: 476
Abikokk
2008-02-25 16:06:14
Eelmine kolmapäev läksime seltskonnaga peale bowlingut sinna väikesele veinile ja magustoidule. Sisekujundus: Äärmiselt mõnus. Domineerivad värvid valge-helesinine-helekollane. On suurele seltskonnale laudu ning pisikesi, intiimsemaks olekuks. Köögi ja saali vahel klaasuksed, näeb köögist sagimist. Mere poolne sein klaasist, niiet saab jälgiga väljas/merel toimuvat. Kujutan ette, kui mõnus võib seal olla, kui päike sisse paistab. Teenindus: Kolmapäeva õhtul olime kella 6 ajal esimesed kliendid, peale meid saal siiski osaliselt täitus. Teenindajaid oli 2, baaris baarman. Äärmiselt aeglase ja uimase olekuga neiu teenindas meid. Täpselt nagu esimene kevadine kärbes, kes talveunest ärganud. Musti nõusid ei märganud ära viia ning küsida, kas soovime veel midagi. Mulle ei meeldi põial püsti teenindajat "hääletada", arve esitamise ajaks kadus üldse ära. Mõtlesime sama teha, kuid südametunnistus sai võitu. Toit: Menüü oli rikkalik ning valikuid palju. Sõin créme brulee´d rohelise tee marmelaadiga ning jõin roosat majaveini. Ütleme nii, et oli huvitav, kuid läila. Meeleheitlikult oleks vaja olnud midagi hapukat ning kes krõbedat karamellkoorikut ootab, pettub. See serveeritakse hoopis kõrval ning marmelaad oli hoopis võtnud vedeliku kuju. Niiet, Pille, sind kui suurt brulee sõpra, olen hoiatanud :D Plaan minna tagasi pearoogi maitsma, eks siis annan veel teada. Lisainfo: www.loungeparl.ee

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-02-28 14:08:03
Amööb, tänud hoiatuse eest :) Seda kohta tahaks küll vaatama minna ja seda kohe mitmel põhjusel. Esiteks on see marsruudil töö-kodu, seega üsna lihtne külastada. Teiseks on see üks väheseid kohti Tallinnas, kus peakokk on naine (Inga Paenurm; Angelica Udeküll restoranist Aed on ka muidugi). Ja kolmandaks käis üks mu kokakooli kursaõde (hästi tore tüdruk) Pärlis praktikal ning tekitas samuti kihu sinna minna.. Nii et aitäh kirjeldamast! Rrr - külastasin just nende veebilehte. Jube palju kilinaid-kulinaid, aga tn peakokast ei sõnagi ja "Pärlist" rubriigis näitab ainult avafotot. Üsna ebafunktsionaalne... :mad:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Bju
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2008-03-11 22:12:14
Tere Pille! Soovisid, et võtaksin sõna Pärli restorani koha pealt. Mis ma oskan öelda, olin seal praktikal kahjuks vähest aega. Köök ise on tõesti väga heal tehnilisel tasemel ja töötingimused on vägagi head. Kõik on puhas ja jälgitakse rangelt, et toiduained oleksid värsked ja kvaliteetsed. Kollektiiv mõnus ja sõbralik. (Kuid see on üks osa sellest restorani poolest, mida külastaja ei näe.) Toidud, mis köögist välja läksid, tundusid olevad maitsvad ja väljanägemine kena. Kuid nüüd teine osa... Mina kui külastaja. Olen seal käinud ise söömas 2 korda. Ja pean kahjuks tunnistama, et toit polnud just eriti maitsev ja värsked juurviljad olid üle röstitud ja pardiliha maitsetu ning tuim ja kastet oli pandud sinna imevähe ja seegi vist viimane pära, mis potis oli. Pannkoogid lausa kohutavad... Olin imestunud ja pettunud. Kala, mida sõi minu kaaslane, oli maitsev. Kuid ma ei saa eriti sõna võtta, kuna ma olen tõeline pirtsutaja söögi kohapealt ja mind ongi raske üllatada. Teenindus oli sõbralik. Ja koht iseenesest on supper ja veel milline vaade - lausa imeline... Seega üldkokkuvõttes võin ma öelda, et tegu on keskpärase restoraniga ja arengumaad jagub.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-06-15 13:40:59
Reede õhtul oli soov väljas einesteda ning valisime koduteele jääva Pärli. Vaatamata sellele, et koht ei asu kesklinnas, tuli parkimise eest maksta - no aga see selleks. Rannahooaeg ikkagi :) Aknaist avanev vaade oli tõesti kena, jälgisime pallitrenni tegevaid noori tütarlapsi ning rannaromantikat otsivaid paare. Koht ise oli kaunites toonides - need helesinised diivanid olid lahedad. Teenindusega läks kaua. Kohe alguses tõi üks noormees meile menüüd ja uuris, kas tahame kohe midagi. Siis läks kindlalt üle 10 minuti, enne kui keegi taas meie vastu huvi tundis. Rahvast oli tol hetkel ehk 3-4 laudkonda (ettekandjaid samapalju). Kristjan tellis Pärli eriroa nelja kalaga. Küsimusele, et mis kalad seal on, vastas tellimuse võtnud tütarlaps, et "ma ei tea, vist mingi valge kala ja lõhe". (NB! See on nende spetsroog!!!). Kui roog lauda toodi (juba kolmanda neiu poolt), siis teadis ta rääkida, et taldrikul on tuunikala, lõhe, kilu ja võikala. Kilu oli küll pigem suure räime mõõtu :D Iga kala juurde käis erinev kaste, kogu taldrik nägi küll uhke, ent veidi liiga kirju välja. Tuunikala on täiesti üle küpsetatud, lõhe maitsetu jne. Miks peab nelja kala juurde veel peekonit panema, jäi samuti arusaamatuks... Kristjan (kes on suur kalasõber ja oli tol hetkel väga näljane) jättis umbes pool praadi söömata, lihtsalt ei meeldinud... Mina tellisin kana-peekonirulli sinepibrüleega: Riisiplaatide kasutamine garneeringuna oli efektne, aga neid oli kuidagi palju ja need ei sobinud ei kana ega peekoniga. Kana oli tuim, domineeris rasvase peekoni maitse. Sinepibrülee ei olnud ka maitsev. Kõige õnnestunud komponent oli minu arust see aedviljaribakuhil (sama lisand oli ka kalaprael), aga ilmselt polnud see peakoka poolt nii mõeldud.. Magustoiduks võttis Kristjan Pärli spetsiaalse kahevärvilise toorjuustukoogi, mis oli küll normaalse maitsega, aga natuke kuivavõitu. Aga kook nägi vähemalt kena välja: Magustoit meeldis mulle väga - selleks oli hapukoorekreem karamellkastme ja krõbeda rukkileivaga. Plusspunktid selle eest, et midagi nii lihtsat, kerget ja eestilikku menüüs on (aga ka hind oleks võinud sellel oluliselt odavam olla!!) Kohv oli ka nõrk. Alkoholivaba maasika margarita oli hea ja karastav. Aga tagasi kohe kindlalt ei lähe, ääääääretult keskpärane toiduelamus oli :( Kurb iseenesest, sest koht on ju kena... Aga tüüpiline näide kohast, kus peakokk on uhke ja pompöösse menüü välja mõelnud, aga oskusi selle rakendamiseks tegelikult ei ole.. Kui ainult vaadet nautida tahan ja toidust väga ei hooli, siis jalutan pigem Paati (lähemal minna). Pirita söögikohtadest on mul Velvet veel külastamata - ehk on see parem. Ja kas keegi on selles Top Spa restoranis Regatta käinud?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Postitusi: 305
Abikokk
2008-06-18 14:54:14
Olen käinud "Pärlis" ühel kinnisel üritusel, kus oli rootsi laud nii külma kui soojaga. Toit oli ilus ja maitsev, ainult et ohhoo! elamust ei saanud. Kõik ei olegi ju suured gurmaanid. Kui sama tasemega suudetakse teinegi kord toitu pakkuda, siis julgen uhke sünnipäeva tähistamiseks küll soovitada.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-09-19 21:25:38
Pille:
Aknaist avanev vaade oli tõesti kena, jälgisime pallitrenni tegevaid noori tütarlapsi ning rannaromantikat otsivaid paare. Koht ise oli kaunites toonides - need helesinised diivanid olid lahedad.
Käisime seal täna ühe toreda sõbra 30. sünnipäeva tähistamas. Septembrikuine sume õhtu, vaade oli endiselt imekaunis. Ka koha õhustik oli õhtusel ajal hoopis teistsugune - viimati käisime seal ju kesksuvisel ajal, kui õues oli täitsa valge. Õhtul oli sümpaatsemgi..
Maris:
Olen käinud "Pärlis" ühel kinnisel üritusel, kus oli rootsi laud nii külma kui soojaga. Toit oli ilus ja maitsev, ainult et ohhoo! elamust ei saanud. Kõik ei olegi ju suured gurmaanid. Kui sama tasemega suudetakse teinegi kord toitu pakkuda, siis julgen uhke sünnipäeva tähistamiseks küll soovitada.
Tänasel kinnisel üritusel oli üsna mitmekülgne külm rootsi laud. Võib-olla oli ka midagi sooja ja kindlasti midagi magusat, aga ma tulin tütrega koju veidi peale 20, nii et ei saanud kontrollida :) Aga enamik proovitud asjadest olid täiesti söödavad, vaid mingi suitsukalakreemiga shot-klaasides serveeritud supp jättis arusaamatu mulje. Marisega ses mõttes nõus, et pakutud toit + väga kena õhtune vaade linnale = uhke sünnipäeva tähistamiseks igati sobiv koht..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com