Mann Abikokk 2008-02-17 18:12:54 |
Proovisin täna polbnisust (farro) saia teha. Mõnus sai. Lisaks panin purustatud linaseemneid. | |
Eva Abikokk 2008-02-17 20:34:24 |
Mis asi on polbnisu? | |
Mann Abikokk 2008-02-18 06:14:07 |
ehh, unustasin viite panna, a polbnisu | |
Eva Abikokk 2008-02-18 09:00:10 |
Kas seda nisu saab Eestist ka osta? | |
Mann Abikokk 2008-02-18 09:10:19 |
vot sellest mul puudub igasugune aim, kuna ise Eestist eemal. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-03 22:44:11 |
Tegin teema laiemaks ja lisasin siia ka üheteranisu. Tõstan hommikusöögiteemast sellise katke siia ka:
Redfox:
Redfox, ma ei öelnud, et Sa sõid loomasööta. Vaevalt et keegi loomasööta poolekilostesse või kilostesse pakenditesse paneks ja toidupoodi saadaks, eks :D Lihtsalt see on vähelevinud ja seni peamiselt loomasöödana kasutuses olnud, sest teised nisuliigid (sh harilik ja kõvanisu, speltanisu, polbnisu) on lihtsalt popimad olnud. Pigem sõid Sa äkki peatselt jube trendikat nisu :)
Loe veidi lähemalt siit ja siit.
Pille:
hahhaha jestas, ma sõin loomasööta :) :) LOL LOL LOL
uhhuhhuu
hii.
aga väga maitsev oli. Natuke odrahelbeid oli ka juures, need tahavad umbes sama palju keemist.
muuseas sedasama einkorni proovisin ühe keeksi sisse ka panna nagu vahel kaerahelbi lisatakse aga seal jäid nad kõvad! võibolla tuleb neid küpsetises kasutamiseks ka pisut leotada. samas ei taha vett koogi sisse... aga mul on ka selle einkorni jahu, maitse saab ikka kätte.
täna oli munapuder kodujuustugaRedfox:
Ürgnisu jah, laialdasem toiduks kasutamine lõppes umbes pronksiajal :) Üheteranisu täpsemalt. Kasutatakse peamiselt loomasöödana, aga kuna see nisu tundub sobivad ka erinevatele nisuallergikutele, siis ilmselt on hakatud taasuurima ka söögiviljana kasutamise võimalusi.einkorn puder. ma ei tea mis teravili see on ema tõi mingi mitte-müükiläind näidise paki töölt ja hulga jahusi. tahtis liguda öö otsa ja tunni keeta, nii kõva vili. helbed. aga ikka. mingi ürgnisu vist. |
|