Eva Abikokk 2008-02-04 21:20:11 |
Uues ajakirjas olid retseptidest sümpaatsed ja tekitasid isu Angeelika Kangi küpsetised marjadega ning Pille peedi-lehttaignapirukad, mascarpone kamakäkid ja peedi-kikerhernehummus. Ingverit tutvustav lehekülg oli ka huvitav - näiteks õpetus selle kohta kuidas marineeritud ingverit teha. Õpetatakse ka suhkruingverit tegema, aga kahjuks ei saanud aru mismoodi seda süüakse või kus kasutatakse. Ei saa jätta märkimata, et ajakirja esikaas ei ole üldse ilus (ei midagi isiklikku V.Korzhetsi vastu)! Üks ilus toidufoto, kasvõi sellest pirukast Korzhetsi käes, oleks olnud kordi atraktiivsem. | |
Kajakas Abikokk 2008-02-04 21:21:37 |
ooo uus oma maitse on tulnud jah? proua söögisõltlane |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-07 10:29:58 |
Juhtus tõesti nii, et Oma Maitse tuli külla ja tegi meist väikese loo (lk 28-32) :) Ajakirjas avaldati tuunikalaomletikeste, peedi- ja sinihallitusjuustupirukate, peedi-kikerhernehummuse, cannelé koogikeste ja mascarponega kamakäkkide retseptid. Fotodel figureerivad veel rohelise tee e. matcha keeks, astelpajusorbee ja Pi?a Colada Espuma, aga nende retseptid ei mahtunud ajakirjanumbrisse. BBC Good Foodi retseptidest jäid seekord silma tai lõhekarri (lk 20) ja spinati-fetatäidisega kana (lk 23). Angeelika Kangi mustikakeeksi (lk 79) jätsin ka meelde. Siis meeldisid veel need fotod, mis Maru pirukaid illustreerisid (lk 80-81) Muudest lugudest meeldisid Katrin Kursi jutt ingverist ja Urmas Laansoo lugu pronkslehest, mida jaapani köögis väga palju kasutatakse. Kristjani restoraniarvustust lugesin ka muidugi huviga :) Peale detsembrikuist restoranitöökogemust loen meelsasti ka lugusid profikokkadest, nii et artikkel Rene Uusmehest meeldis samuti. Muide - lk 12 on Kaie Mei artiklis "Teradesse pakitud tervis" kinoa ja bulguri fotod vahetusse läinud (no et kui keegi hakkab kodus leiduvaid teravilju identifitseerima selle artikli järgi, siis on hea teada). Aga muidu olid need Angeelika Kangi retseptid päris ahvatlevad, seda kanaga odratanguhautist teeks ise küll (kuigi fotol olev retsept on siiski pigem odrakruupidega tehtud?). Ja esikaane osas kipun Evaga nõustuma - võrreldes eelmise kuu särava ja helge esikaanega, mida Maarja Jakobson ilustas, ei olnud see esikaas pooltki nii ahvatlev (lisaks oskan ma palju ilusamat kulebjaakat teha :) ) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-07 10:38:35 |
Eva:
Eva, suhkrustatud ingverit võid niisama näksida (meil tihti rosinatega koos laual näiteks) või segada erinevate kookide hulka - no umbes nagu apelsinisukaadi kasutaks.
Ma ise ei suhkrusta, kasutan Austraalia Buderim sarja tooteid (väikesed ingveritükid ja suured ingveritükid - viimased on veel eriti hõrgud tumedasse sulašokolaadi kastetult).
Õpetatakse ka suhkruingverit tegema, aga kahjuks ei saanud aru mismoodi seda süüakse või kus kasutatakse. |
|
Kajakas Abikokk 2008-02-07 21:08:35 |
aga mulle kaas tundus nunnu, kuigi eelmine oli vaieldamatult pilkutõmbavam. Mulle oma maitse puhul just meeldib see, et pole nö kindlat nägu, iga kaas on pisut erisugune.
aga sisu ma veel ei analüüsi.
Pille loo lugesin muidugi esimese asjana läbi ja oli armas ja tore lugu küll. Nagu Pille isegi. proua söögisõltlane |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-08 09:49:53 |
Aitäh, Kajakas :P Ootan põnevusega, et mis Sa muidu ajakirjast arvad! | |
Merilin Abikokk 2008-02-10 12:29:10 |
Hehee, tellijana on mul ajakiri juba muidugi mõnda aega olemas, aga lugemiseni, näe, ei jõua ikka enne vaba laupäevahommikut, kui saiad on ahjus ja meeslemmik keerab alles teist külge :P
Pille intervjuud oli muidugi väga meeldiv ja põnev lugeda, retseptid sinna juurde võtsid põlved kergelt nõrgaks :D Restoraniarvustuse koha pealt sõna ei võta, sest Tallinna söögikohtadest-kohvikutest ei tea ma kahjuks midagi.
Koržetsi kalaintervjuu oli samuti nauditav nagu alati - mulle meeldib, kui inimesed on pühendunud, jutusoonega ja kõik tuleb nii kergelt-vaimukalt. Kaanepildi vastu ei ole ka midagi.
Türgi köögi jutuke see-eest oli aga vastuoksa kerge pettumus, natuke Türgit näinuna ja hiljuti sealt tulnuna. Sellised järeldused võib teha paari tunniga Istanbulis, jäi nagu veidi pealiskaudseks? Ja muide, kui türklaselt küsida kebabit, siis pakub ta sulle just shish-kebapi, mitte dönerit. Döner on döner ja kebap on kebap. Temaatiliste lihavarraste retsepti on kirjutatud segahakkliha? SIGA? Ja millal sumahh sumakiks ümber on nimetatud?
http://www.ut.ee/taimenimed/taimenimed.cgi?query=sumahh&lang=et
Spinati-fetatäidisega kana on mõnus, ingverijutt teretulnud! Meeldis Eesti toidu serveerimisviis. Kohvitemaatikat oli huvitav lehitseda. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|