Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-01 01:15:14 |
Kasutaja MARIA 29.2.2004:
Tere, Maria,
kahjuks ei oska midagi täpsemalt öelda. Mikroahje on väga erinevaid ja mida konkreetse ahjuga pihta hakata, pead lugema kasutusjuhendist.
Minul endal on "tavaline" mikroahi ja kasutan seda külmutatud asjade sulatamiseks ja külmade asjade soojendamiseks.
Kooke ja vormiroogi saab küll mikroahjus teha, aga šašlõkki vaevalt :)
Pille
(Vastatud 2.3.2004)
Tere! Minu kõrva on jõudnud kuuldused, et mikrolaineahjudel on palju erinevaid ja huvitavaid funktsioone. Nt sellega saab grillida - kas see tähendab, et šašlõkki on ka võimalik mikrolaineasjus teha? Kas teda on võimalik kasutada ka kui tavalist ahju, nt koogi küpsetamiseks? Ette tänades, Maria Kasutaja LAURI 23.5.2004:
Tähendab, igasugu imeasju küll tehakse ja reklaamitakse AGA minule teadaolevalt töötavad kõik mikrolaineahjud seest-välja. Ehk siis kui näiteks külmutatud liha sulatada siis liha sulab enne seest ja siis alles väljast. Kui nüüd seda põhimõtet arvesse võtta siis ega päris grillimisest ikka midagi tulla ei saa. Näiteks loomaliha puhul kõrvetatakse ju liha pealispinda meelega hästi tulisel grillil et tekiks krõbedam koorik ja mahlad seest putku ei paneks. Kuidas sellist olukorda mikrolaineahjuga imiteerida? Ega vist ei saa. Lauri |
|
Tiina Abikokk 2008-02-28 18:51:20 |
Minu kogemused mikrolaineahjus toidu valmistamisega ei ole eriti julgustavad olnud - tavaliselt lõpetab see toit ikka praeahjus :) Aga kirjutan sellest, kuidas ma mikroahjus pirukat küpsetasin.
Vana-aasta õhtul valmistasime ema juures koos süüa ja praeahi huugas järjest erinevaid toite küpsetada. Kõige viimaseks pidi ahju minema hatšapuri (NAMI-NAMI retsept), mida mina teen pärmitaignast ja mille täidiseks oli kodujuustu-feta-muna segu. No ja veidi peale piruka ahju panemist lülitas ahi end välja ja mingi nipiga enam uuesti tööle ei läinud. Üritasin küll ahjuust kinni hoides jääk-kuumusega edasi küpsetada, aga see oli ilmselgelt ebapiisav. Kuna kahju ju suurt plaaditäit head rooga hukka lasta, vaatasin viimases hädas mikrolaineahju poole. Emal on see grillifunktsiooniga, mida ma kunagi varem pole kasutanud.
Lõikasin piruka neljaks, et mahuks taldrikule ja panin resti abil korraga kaks taldrikut ahju. Katsetasin erinevate võimsustega, küll koos grilliga ja ilma, tugevamat ja nõrgemat. Täpset aega ei mäleta, aga ilmselt ikka mingi 20 minutit kahe taldrikutäie peale. Ja usu või ära usu - pirukas nii kerkis, küpses läbi, kui pruunistus pealt! Ka maitsele ei olnud midagi ette heita!
Kuigi järgmisel korral eelistaks ikka õiget ahju, kindlam tunne nagu :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Marie Kokaõpilane 2008-08-16 00:46:56 |
Meil on TCM sildiga (seega täiesti noname, realisaatorist ostetud) mikroahi, millel on ka grill ning küpsetusfunktsioon (lisaks sellele on suur ja näeb viisakas välja, mis olidki põhilised ostuargumendid). Enne köögiremonti (minu kokanduslik ajaarvamine käib enne ja pärast remonti ;) ) sai sellega näiteks grillvorste küpsetatud, mis tulid oluliselt paremad kui lihtsalt mikros soojendades. Ainuke häda on selles, et grill võtab tal suht. aeglaselt kuumuse sisse, mistõttu on mugavam vorstid grilliga praeahju pista. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-07 21:44:27 |
Mantragirl 7.12.2008:
Tean, et siin foorumis liigub ringi ka öko-suunitlusega inimesi, seetõttu küsingi, et mida arvate mikrouuni soetamisest. Tunnen sellisest masinast puudust eelkõige sellistel juhtudel, kui on väike kogus toitu jäänud eelmisest päevast alles ning oleks jube hea see kähku üles soendada, ilma et hakata panni määrima. Mõnda toitu on üldse jube tobe pannil soendada (näiteks kartulipuder või ahjuvormiroad), ahju sisse panna väikese koguse pärast oleks aga puhas raiskamine. Kas tasuks ära sellise masina ost? Säästva eluviisi pooldajana tunnen muidugi ka, et eks see üks järjekordne üleliigne plastikjurakas ole, mida ilmselt elamisse ilmtingimata väga vajalik osta poleks. Aga miks ma siiski tunnen nii sageli köögis toimetades, et oh oleks küll mikrokas? :) Oeh! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-07 21:46:23 |
Kiilike 7.12.2008:
Mantragirl:
väikese portsioni soojendamiseks olen enda jaoks avastanud auruti... meil on tefali kolmekordne aga kasutan pidevalt kahte korrust. Soojenamiseks panen tw plaskaussi või mõnda metallkaussi ja siis auruti tööle. Soojaks saan sõltuvalt kogusest 10-25 minutiga :)Tean, et siin foorumis liigub ringi ka öko-suunitlusega inimesi, seetõttu küsingi, et mida arvate mikrouuni soetamisest. Tunnen sellisest masinast puudust eelkõige sellistel juhtudel, kui on väike kogus toitu jäänud eelmisest päevast alles ning oleks jube hea see kähku üles soendada, ilma et hakata panni määrima. Mõnda toitu on üldse jube tobe pannil soendada (näiteks kartulipuder või ahjuvormiroad), ahju sisse panna väikese koguse pärast oleks aga puhas raiskamine. |
|