SULATATUD JUUST (Merevaik jm) ning nende kasutamine toiduvalmistamisel

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-02-01 01:09:18
Kasutaja HAMARIC 8.8.2004:
Tere! Kas on kellegil teada mis oleks Eestis toodetava sulatatud juustu Merevaigule sarnase maistega toode USA's? Ta"nud.
Terekest, USA kohta kahjuks ei oska öelda, aga Suurbritannias müüakse näiteks Krafti Dairylea Cheese Spread nimelist määrdejuustu, mis on analoogne. Ja kas see Cheez Whiz ei ole ka midagi sarnast äkki? Oskab keegi targem ehk kommenteerida? Pole seda siin maal kohanud, aga USAs on vist laialt levinud.. Tervitades, Pille (Vastatud 18.8.2004)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2008-07-28 23:32:31
See Cheez Whiz on kohutav kraam minu maitsele. Seda ei soovitaks. Mul üks taanlasest sõber sattus ka meie Merevaigust vaimustusse 10 aastat tagasi. Peale seda olen silmi lahti hoidnud, aga mida väga sarnast ma Kanadas peatudes ega mujal reisides pole kohanud. (Kanada ja USA toidukaubad on vägagi sarnased, aga mitte alati.)
Katarinka
Kokaõpilane
2008-12-15 12:35:04
Ma ei tea, kas see on suur patt ja kaotus, aga mina kasutan toorjuustukookides ühe paki alati merevaiku ja teise siis õiget toorjuustu. Koogid on ikka maitsvad ja kiidetakse ka teiste poolt taevani.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-04-20 12:04:58
Mutski:
Tere!Tahtsin uurida kas kasutate kookides Merevaiku. Tegin suvel põldmarjakooki kuhu see sisse käis ja oli imehea.Ehk on kellelgi jagada miskit head retsepti Merevaiguga.
Tziiki:
minul on, minul on :) kui ma kunagi ammu küpsetama hakkasin, siis ei teadnud, et toorjuustul ja sulatatud juustul on vahe (häbenen...), niisiis tegin torti-aga see pole Merevaigu, vaid selle Eesti sarja sulatatud juustuga (kollased karbid). Maitseb omapäraselt ja hästi :) kopin õpetuse sellel kujul, mil ma ta tookord omale kirja panin :P Valmistusained 5x150 g Eesti Light naturaalne sulatatud juust 200 g kaeraküpsiseid (digestive) 100 g võid 100 g Toblerone valget shokolaadi marju (nt. maasikaid) 4 muna suhkrut maitse järgi Valmistusviis 1. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga, vajuta kergelt vormi põhja. 2. Sega 4 karpi sulatatud juustu suhkru ja munadega. 3. Kata põhi marjadega (hea nõuanne - kui kasutad nt. külmutatud marju, siis pannes nad kaussi sulama, tekib kausi põhja pisut marjade mahla moodi vedelikku - pange väike kogus sellest muna-sulatatud juustu segusse. Kuid mitte palju, muidu tapate juustu maitse). 4. Vala juustu-suhkru munasegu põhjale. 5. Küpseta kuni pealt pruun. 6. Lase koogil täielikult jahtuda. 7. Sega sulatatud shokolaad ja juust (1 karp) omavahel ja glasuuri kook. NB! Kook on parim kui ta on õhuke, nii et ärge pürgige kõrgustesse kuigi võib tunduda, et mässamist on palju, on tegelikult valmistamine imelihtne.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kokkamas95
Abikokk
2010-08-15 12:45:01
Merevaigu magustoit

http://kokkamas95.blogspot.com/

Jaanikaant
Abikokk
2010-08-17 10:32:50
Tegin selliseid merevaigu kreemiga korvikesi:

Maitse asi

Kokkamas95
Abikokk
2011-07-10 15:38:26
Suvine Mojito tort

Kokkamas95
Abikokk
2011-07-17 20:27:03
Mõnus merevaigu-munavõie

Merle
Abikokk
2011-07-21 10:47:42
kunagi ilmus mingis Oma Maitses lugejaretsepti all porgandikeeks merevaiguglasuuriga, olen seda kümneid kordi teinud, imehea!