Kalmaarid, seepiad ja kaheksajalad

Mann
Abikokk
2010-04-24 17:36:43
Ma Eesti kohta ei oska tõesti sõna võtta, mis olukord kaubanduses valitseb või mitte ja mis kvaliteediga toorainet on võimalik saada. Olen ametis kalaturul olnud ja vastutanud restoranide kauba eest vaid Sloveenias :)
Triin
Abikokk
2010-04-26 20:26:21
Turul olid külmutatud kalmaarid (suured) 75.-
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-01-14 08:07:39
Vernanda 13.1.2011:
Oliivipuu:
Sooviksin nõuannet, kuidas on võimalik kalmaari rõngaid enne õlis praadimist töödelda, et nad sitked ei jääks? Olen kuulnud, et töödeldakse eelnevalt kalmaare soodaga, et kiiresti saaks valmistada, kuid kui tead, siis ei ole meeldiv neid süüa.On pehmed küll, aga.... Mida oleks veel võimalik teha? Ette tänades teid!
ilmselt kõige kindlam nõks on neid mitte liiga kaua praadida? eeltöötlemine ei päästa, kui pannil liiga kaua.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Oliivipuu
Abikokk
2011-01-14 21:36:10
Juhtusin täna külaskäigul lõunasöögile, kus pakuti kalmaare ja kaheksajalgu. Oligi kohe minult küsimus, et kuidas on võimalik ikka neid ilma soodata valmistada, et nad oleksid pehmed. Ja siin pakutigi ühte lahendust, milleks on õlu. Kui võtta sügavkülmast kalmaarid, sulatada ja puhastada vajadusel ja siis hoida 10 minutit õlu sees ja seejärel siis valmistada vastavalt soovile.Täna olid küll parajalt pehmed ja maitsvad. Mõtlesin, et kirjutan siia ka, et vahel abiks.
Karima
Abikokk
2012-09-27 15:20:02
kalmaarid riisiga on vaga head

PAPRIKA: Karima's Food

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-04-02 12:05:15
Sain eile sellise kirja: Tere Pille! Meesinime tõi täna Viimsi Maximast koju suure lataka kuumsuitsu kalmaarifileed. Imemaitsev ka niisama süüa või võileiva peale panna, aga oskad Sa ehk välja pakkuda ka mõne retsepti, mis sellest kokku kerrata, milliste maitsetega see eriti sobiks jne? Tänud ette, Ülle

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-08-18 14:15:32
Koondan teemasid: Kasutaja ROBIN 21.11.2003
ROBIN:
Tere lugupeetud gurmaanid ja muidu toiduvalmistamise huvilised! Kes viitsiks nõu anda kuidas puhastada väikseid kaheksajalgu ja mida neist valmistada annab? ette tänades.
MANN 22.06.2008
Mann:
Kaheksajalg "pod peko" suurde malmpotti panna kaheksajalg (lõigata väiksemad tükid) (kui värkse merest püütud, siis soola pole vaja panna), pisut küüslauku, peterselli, kooritud kartuleid. Katta pott korralikult kaanega, panna lõkkesse, katta hõõguvate sütega(parandage palun kui valesti) ja küpsetada nii 2-3 tundi. Täiesti suurepärane söömaaeg.
PILLE 11.7.2010
Pille:
Tänase toreda päeva puhul ja kaheksajalg Pauli auks lisasin sõbranna Ximena retsepti pulpo a la gallega:
ILSU 26.1.2011
Ilsu:
Kaheksajala valmistamiseks tundub ikka retseptivalik väike. Kapis ootab kilo külmutatud mini kaheksajalgu. laupäevaseks õhtusöögiks vaja mingi retsept leida. Tahaks teha midagi sellist mis sobiks esimeseks kokkupuuteks selle elukaga. Äkki on veel ideid kellegil !
PILLE 26.1.2011
Pille:
Ilsu, ma uurisin seda kaheksajalgade asja veidi ja tegin nüüd nii, et otsingus on olemas nii kaheksajalg (see "tavaline" suur, mis tuleks tükeldada) ja beebikaheksajalg. Mulle see beebi-prefiks väga ei meeldi, aga guugeldamine näitas, et just nii neid enamasti eestikeelses ajakirjanduses kutsutakse. Lisasin retsepti: Beebikaheksajalad tomatikastmes (Hispaania stiilis) (kohe lisan mõned veel) Vt ka: Volks Vaageni "Beebikaheksajalad muhedas tomatises loorberi-hapukurgi-oliivisousti sees" RIMI grillitud valvurid
ILSU 26.1.2011
Ilsu:
Oi aitäh, Pille :) Äkki proovingi seda Hispaania stiilis varjanti ja poolest kilost teen siis salati mille leidsin seda http://www.youtube.com/watch?v=9I-SO720i3k
ZOOZI 26.1.2011
Zoozi:
Pille:
Ilsu, ma uurisin seda kaheksajalgade asja veidi ja tegin nüüd nii, et otsingus on olemas nii kaheksajalg (see "tavaline" suur, mis tuleks tükeldada) ja beebikaheksajalg. Mulle see beebi-prefiks väga ei meeldi, aga guugeldamine näitas, et just nii neid enamasti eestikeelses ajakirjanduses kutsutakse. Lisasin retsepti: Beebikaheksajalad tomatikastmes (Hispaania stiilis)
See tundub eriti hea :)
OLIIVIPUU 31.1.2011
Oliivipuu:
Kui suur kaheksajalg asetada ahjuormile, fooliumi peale. Naabriks võiks talle kõrvale sättida küüslaugu, sibula, porgandi jm sõpruskond. Siis punase veiniga nad üle kallata, eriti kaheksajalg. Veidi soola. Siis sulgeda foolium ja asetada ahju ja küpsetada 1,5 h Serveerida tükkidena ja peale pigistada sidruni mahla ja oliivõli.
OLIIVIPUU 9.2.2011
Oliivipuu:
Lisan siia ühe tähelepaneku, mida ma praktilistel põhjustel ise proovida praegu ei saa, kuid kuna ma lugesin, et kaheksajalgade kohta palju retsepte ei ole , siis on ehk abiks. 2 kg suurune kaheksajalg panna küpsetuspotti. 1 kg sibulaid( suured poolitada) ja 2-4 küüslaugu küünt asetada kõrvale. Peale kallata 1,5 dl punast veiniäädikat, milles lahustada 2 tugevat tl mett Üle kallata 0,5 dl tomatikastmega (võib olla maitsestatud ja tükiline) 2-3 loorberi lehte Ja veel kallata peale oliivõli 2dl Peale puistada soola veidi ja piprasegu Kaanega katta ja ahju 1-1,5 h (umbes 160 kraadises ahjus) NB! Lisati veel mingit tugevamaat tomati pastat tomati kastme sekka 1tl, kuid seda, mis see võis olla, mul ei õnnestunud teada saada, kuid maitse oli lõppkokkuvõttes väga hea!
KARIMA 21.2.2011
Karima:
Tere tahtsin kysida,et kas eestis on kuskil myygil ka värsket kaheksajalga??? olen neid minisi kylmutatuna näinud aga suurt ei ole kuskil....nii isu on selle järgi ja ei taha suveni oodata,et seda tuneesias saada alles.
HEILYY 26.5.2013
Heilyy:
Tere. Sooviksin abi värske merest just püütud kaheksajala valmistamisel. Mida teha sellega , kas peksta, kuidas keeta, puhastamine ja valmistamine. Mul endal on kaheksajala valmitamise kohapealt täiesti nulli ring. Päikest, H

<< 1 | 2 | 3 >