Estragon e. tarhun

JM
Postitusi: 263
Abikokk
2008-07-01 23:14:09
oioioi see on mu väikesele õhtusele peakesele praegu liiga palju, tarhun ja estragon kokku viia :D

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Triinp
Postitusi: 88
Kokaõpilane
2008-07-02 08:54:08
Minu jaoks oli see ka täielik ohhoo, kui ma teada sain, et tarhun on estragonilimps. Umbes nagu siis, kui ma avastasin, et rosinad on kuivatatud viinamarjad (ja siis ma olin juba üsna suur inimene :)). Värsket estragoni müüdi eile ka Balti jaama turul, oligi vene keeles tarhun kirjas. Proovisin eelmisel suvel ise ka estragonijooki teha, ühest vanast "Kodu ja Aed" numbrist leitud retsepti järgi, tõtt-öelda mulle ei maitsenud ja kallasin minema. Aga mulle ei ole estragoni maitse ka muidu eriti mokkamööda, seega panen retsepti siia ikkagi kirja, äkki kellegile istub paremini. Kärneri tarhun 1 kimp estragonioksi 2 spl fariinsuhkrut või heledat mett paar sidruniviilu Keeda 1,5-2 liitrit vett, lase pisut jahtuda, seejärel lisa estragonikimp ja jäta jook paariks tunniks maitsestuma. Kurna jahtunud tee, lisa suhkur või mesi ja sidruniviilud ning serveeri rohke jääga.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2008-12-16 16:04:40
Pille:
JM:
Pille:
Eesti keeles on see estragon ehk tarhun.
oot kas Tarhuni limonaadil on siin oma rohelised käpad kuidagimoodi mängus?
Tõeline Tarhuni-limonaad on tõepoolest just estragonist oma maitse ja värvi saanud. Otsige poodidest neid Tšernogorski (?) tehase klaaspudelites Tarhuneid - need on väga head. (Mitte nii hea, kui Baikal, aga no enam-vähem).
Kaubamajja on müügile ilmunud Gruusia päritolu Tarhun. Kah klaaspudelites. Proovisin. Jube magus oli, minuarust magusam kui Tšernogorski oma. Estragoni oleks võinud nagu rohkem olla. Seda, mis kunagi meil siin NL ajal müüdi ta igatahes ei meenutanud, aga kes seda lapse maitsemälu enam usaldada teab...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Muzi
Postitusi: 35
Kokaõpilane
2010-06-07 23:09:35
Mul on samuti vene estragon kuna prantsuse oma ei ole ma küll mitte kusagil näinud müügil. Algul ei osanud seda ürti üldse kasutada, sest tundus tõesti väga mahe ja mõttetu maitse. See, et ta tarhun on, lugesin üllatusega alles siit ning selle joogi proovin suvel maal kindlasti ära (estragon vohab aias) :) Ma ei olnud seda ürti eriti kasutanud, ei osanud. Võtsin peotäis varsi linnakoju kaasa ja alustuseks jäid külmkappi (tõesti, närtsib ta päevaga). Juhtus, et usaldasin sea ribiliha ahjus tegemise mehele, olin ise väljas. Tema oli siis seda liha pruunistanud ja kapist leidnud "mingid rohelised lehed" muu soola-pipra hulgas lisanud fooliumisse. Jõudsime lapsega koju ja söön ja söön ja mõtlen, mis imelik hea maitse sel lihal on. Natuke nagu magus maitse. Laps kiitis ka muudkui, et nii hea liha ja muudkui nõudis juurde. Niimoodi siis avastasime estragoni. Nüüd leiab see meie kodus väga tihti kasutust (ka kanaga koos).
<< 1 | 2 >