SINEP: erinevad sinepid, sinepi valmistamine, sinepipulbri kasutamine

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-01-07 15:14:30
Kasutaja TÄDI 11.9.2007:
kuidas valmistada head ja kanget sinepit.
Tere! Sinepipulbrit on vaja :) Hetkel on retseptikogus neli sinepiretsepti: Dijoni sinep Magus jõulusinep Piprane sinep Rootsi jõulusinep Ehk sobib esialgu mõni neist? Vaatan oma vanades kokaraamatutes ringi, ehk on kuskil ka see hea&kange sinepi retsept!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Riinyke
Kokaõpilane
2008-11-30 01:31:26
Proovin kindlasti selle magusa jõulusinepi järele. Tundub isuäratav.

Keegi pole patrioot tühja kõhuga.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-13 10:35:35
Kuna törts sinepit kulub ikka jõuluprae kõrvale ära ning kaunisse purki pandud isetehtud sinep on tore jõulukingitus, siis lisasin veel mõned sinepiretseptid Nami-Namisse. Need kolm on kõik pärit põhjanaabrite ajakirja Glorian Ruoka & Viini viimasest numbrist: Jõhvikasinep Mahe rosmariinisinep Krehvtine sinep kalvadosega

Zoozi
Abikokk
2009-12-13 10:53:16
Pille:
Kuna törts sinepit kulub ikka jõuluprae kõrvale ära ning kaunisse purki pandud isetehtud sinep on tore jõulukingitus, siis lisasin veel mõned sinepiretseptid Nami-Namisse. Need kolm on kõik pärit põhjanaabrite ajakirja Glorian Ruoka & Viini viimasest numbrist: Jõhvikasinep Mahe rosmariinisinep Krehvtine sinep kalvadosega
Oh, neid kolme ma kindlasti proovin :)

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-20 08:48:03
Riinyke:
Proovin kindlasti selle magusa jõulusinepi järele. Tundub isuäratav.
Vot selle retsepti olen ma nüüd retseptikogust eemaldanud. Retsept on pärit Postimehest (1997), aga juba kaks igati asjalikku nami-namikat on kommenteerinud, et retsept ei tööta ning kehval retseptil Nami-Namis kohta pole. (Selle asemel on nüüd soomlaste Pirkka-lehelt pärit Konjakiga jõulusinepi retsept.) Kopeerin siia magusama jõulusinepi retsepti ning jäetud kommentaarid. Magusam jõulusinep Koostis: 1 sl sinepipulbrit 1 dl tuhksuhkrut 1 dl kuuma vett 1 sl kangemat äädikat 0.5 tl soola 1 dl 35% rõõska koort 2 sl konjakit või 2 sl tumedat rummi rohelist pipart Valmistamine: Sega omavahel sinepipulber ja tuhksuhkur. Lisa kuum vesi ja äädikas. Sega mass ühtlaseks pastaks. Maitsesta soolaga ja pane potile kaas peale. Lase seista üle öö soojas kohas. Järgmisel päeval klopi mass hästi läbi, lisa vahuleklopitud rõõsk koor ja pidevalt segades tilkhaaval konjak. Viimasena puista hulka terved pipraterad. Jaota sinep purkidesse ja keera kaaned peale. Säilita külmikus. Sinep on tarbimiskõlbulik umbes nädala pärast. (Kui sinep seistes liialt pakseneb, lisa lusikatäis oliiviõli). Retsept ilmus ajalehes Postimees Extra (13.12.1997) Kommentaarid: Autor: nämmu Kuupäev: 2008-12-07 13:24:34 Kommentaar: Tegin siis seda sinepit. Aga midagi läks valesti sest mingist pastast ei saanud rääkidagi. Segu tuli väga vedel. Lugesin küll korduvalt koostisained ja kogused üle, midagi valesti ei pannud. Järgmisel hommikul panin tuhksuhkrut ja sinepipulbrit juurde. Kui vahukoor ka hulgas, siis oli juba enamvähem normaalne konsistents. Autor: zoozi Kuupäev: 2009-12-16 11:41:44 Kommentaar: Mul ka ei õnnestunud antud retseptiga teha sinepit:(

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-20 22:45:30
Pille:
Selle asemel on nüüd soomlaste Pirkka-lehelt pärit Konjakiga jõulusinepi retsept.
Proovisin seda konjakiga jõulusinepit, retsept täitsa töötas. Eile oli muidugi alguses mõru, aga täna juba mahedam. Usun, et nädala pärast täiesti arvestatav magusapoolne sinep. Kindlasti plaanis veel proovida piprast jõulusinepit ning mahedat rosmariinisinepit. PS Purgid leidsin eile juhuslikult Lasnamäe Prismast, maksid 10 krooni tükk. Ideaalsed sinepitotsikud :)

Zoozi
Abikokk
2009-12-21 01:03:49
Mina tegin eile jõhvikasinepit. No nii kena värviga tuli ja maitse ka jõhvikane. Sinep aga muidu üsna terav.

Zoozi tegemised

Kätrin
Abikokk
2009-12-23 22:27:08
Tahan ka sinepit teha, kuid Prismas ei olnud sinepipulbrit. Pille, kas seda Colman's pulbrit saab kuskilt Eestist ka? Ja milliseid pulbreid olete teie kasutanud? Ja kust neid ostnud?

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-23 22:35:23
K2trin:
Tahan ka sinepit teha, kuid Prismas ei olnud sinepipulbrit. Pille, kas seda Colman's pulbrit saab kuskilt Eestist ka? Ja milliseid pulbreid olete teie kasutanud? Ja kust neid ostnud?
K2trin, Colman'si pulber on pärit UKst, aga olen edukalt sinepit teinud tavalises kilekotis olevast kodumaisest sinepipulbrist, mille ostsin kohalikust Viimsi Marketist (maitseaineleti alumisel riiulil).

Zoozi
Abikokk
2009-12-23 22:46:53
Pille:
K2trin:
K2trin, Colman'si pulber on pärit UKst, aga olen edukalt sinepit teinud tavalises kilekotis olevast kodumaisest sinepipulbrist, mille ostsin kohalikust Viimsi Marketist (maitseaineleti alumisel riiulil).
Mina ostsin Colman'si sinepipulbri Tallinna Kaubamajast. Aga kodumaist ostan Rimist.

Zoozi tegemised

< 1 | 2 | 3 | 4 >>