Puuviljanahk e. fruit leather ja fruit roll-ups

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Tere, Leidsin magusa sushi retsepti, kus on kasutatud fruit roll-upse ja fruit leatherit. Leidsin küll ka nende valmistamise retseptid internetist, aga oleksin huvitatud infost, kas midagi taolist ka eestis müügil on või millega seda asendada saaks? Tänud
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Põhja-Ameerikas laste seas populaarne "fruit leather; fruit roll-up" ehk siis puuviljanahk või puuviljarullid on valmistatud püreestatud puuviljadest, mis kuivatatakse (ahjus) õhukese kihina. Mõnikord lisatakse püreele suhkrut või mett. Söömise hõlbustamiseks lõigatakse kuivatatud puuviljapüreeleht ribadeks või keeratakse silindrina rulli (sealt siis nimi "fruit roll-up"). Lisasin Nami-nami retseptikogusse aprikoosirullide retsepti. Ent puuviljanaha valmistamiseks sobivad nii õunad, banaanid, ananassid, marjad, apelsinid, pirnid, viinamarjad jms. Puuviljad-marjad peaksid olema küpsed, ent mitte üleküpsenud. Asendamiseks võid proovida niisama peenelt hakitud (kuivatatud) puuvilju või õhukeselt viilutatud puuvilju ehk. Ja tegelikult ei kõla selle maiustuse ise kodus valmistamine sugugi keeruliselt..
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Suured tänud
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Eile käisin kohalikus tervisetoodete poes ja ostsin terve hunniku erinevaid "fruit leather" maiustusi. Väääga maitsvad on, 14g ja umbes 2mm paksune leheke annab 48 kalorit ja võtab tükiks ajaks magusaisu ära. Siin (st Edinburghis) olid müügil Kanada firma Okanagan "Fruit Snack" nimelised tooted ja proovisin nelja erinevat maitsekombinatsiooni (õun-vaarikas, õun-maasikas, jne). Maitse on tegelikult üsna sarnane Eesti marmelaadikommidele, aga konsistents on tunduvalt vintskem. Aga sinna magusa sushi sisse võid, Kirsti, ilmselt ka nõrutatud konservitud puuvilju õhukeste viiludena panna. Lisaks siis värsketele ja kuivatatud puuviljadele. Lase aga fantaasial lennata..
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Tänud lisainfo eest. Sisse saab jah igasugu asju sushile panna, aga mul oleks vaja just asja, millega asendada nori-lehte ehk siis kuhu sisse see täidis teha. Mõtlesin juba ise pannkoogi vms peale, aga tahaks midagi huvitavamat :)
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Magusa sushi jaoks oleks see "puuviljanahk" siis ilmselt jah parim nori-lehe asendamiseks. Või siis tõesti pannkook. Aga kui soolasele sushile tahad midagi muud ümber panna, siis jaapanlased teevad neid imeõhukesi omlette, mis keeratakse rulli ja sushile kaunistuseks peale pannakse. Ilmselt võib selle omletilehe samahästi ka riisipadjale ümber keerata..
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-06-29 14:30:51
Elise (ingliskeelne Simply Recipes blogi) kirjutas just pika ja põhjaliku postituse: How to Make Fruit Leather Nii et kui inglise keel suus, siis saad sealt head nõu!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gegegerda
Postitusi: 327
Abikokk
2009-01-30 16:30:09
Ma tegin puuviljanahka, millest kirjutasin ka oma blogis: link.

www.gegegerda.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-10-12 17:56:42
Ühes USA blogis tehakse ise kaneelimaitselist "Õunanahka": Apple cinnamon fruit leather

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com