vana_foorum

Postitusi: 113

Tiitel: Abikokk

Viimased postitused

0000-00-00 00:00:00
Kasutaja ANNEMARI 10.8.2004:
2 suurt või 3 keskmist sibulat 1 dessertlusikatäis äädikat 1 suur soolaheeringas 3-4 keedumuna 1-2 tl kanget sinepit (põltsamaa oma näiteks) ~1 spl suhkrut 500 g hapukoort (sobib nii 10% kui 20%-line) Lõika sibul õhemateks ratasteks ja seejärel rattad pooleks. Pane sibul klaasist või emaileeritud kaussi ja lisa äädikas. Sega hoolikalt ja lase seista 15-20 minutit. Seejärel puhasta heeringas luudest ja nahast ning haki hästi peeneks. Keedumunad lõika viiludeks. Lisa heeringas ja munad sibulale. Seejärel lisa juurde hapukoor ning maitsesta sinepi ning suhkruga. Sega hoolikalt ja lase 5 minutit seista. Kui heeringas ei olnud väga tugevalt soolane, siis võib lisada maitse järgi soola. Kes tahab vähem või rohkem magusat või ka kanget, võib sinepit/suhkrut oma maitse järgi ka muus koguses panna. Serveeri kuumade keedukartulitega. Allikas: isiklike katsetuste tulemus:)
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja MERQ 2.9.2004:
Ained: * 600 g aedube * 3 punast tsillikauna * 6 marineeritud küüslauguküünt * ca. 100 g võid * 2-3 muna * piima * soola * musta pipart Valmistamine: Oakaunad puhastada ja lõigata ca. 3cm juppideks. Ajada või sügavad pannis tuliseks, lisada oad, tükeldatud sibul ja tsillikaunad. Küpsetada tasasel kuumusel kuni oakaunad on peaaegu pehmed, lisada pressitud küüslauguküüned, sool ja pipar. Tõsta pliidi temperatuur maksimumile, kloppida munad lahti vähese piimaga, lisada oasegule ja küpsetada, kuini muna on hüübinud. Serveerida kuumalt. Allikas: meeletu oaisu
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja AVE 20.10.2004:
200g praetud lihapalle 200g konservananassi 200g juustu 200g keedupeeti 1dl majoneesi 1tl kanget sinepit Tükelda ananass, juust ja peet kuubikuteks, vala kaussi,lisa lihapallid ning sega läbi. Sega sinep majoneesi hulka ja vala segu salatile. Tõsta vähekeseks külma. Soovi korral võid salatiained ka kihiti laduda. Jällegi üks külaliste peal "ära proovitud" retsept, mis on kõigi lemmikuks saanud... Pärit "Soolatera" retseptisarjast.
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja ANNIKA 21.10.2004:
Tere, kunagi sõin Laagris asuvas hiina köögis porgandisalatit küüslauguga. Nüüd küsin ega keegi ei tea seda retsepti. Oli väga isuäratav ja maitsekas. Ette tänud
0000-00-00 00:00:00
Maksa 300 gr 1 suurem porgand 1 selleri vars 1 väiksem selleri juur 1 väike sibul 4 spl oliiviõli Kana või vasikamaks hautada koos sibula, selleri, selleri vartega, ja porgandiga oliiviõlis. Lisada sool ja pipar. Kui kõik on parajalt pehme, ka porgand, mis eelnevalt seibideks lõigatud, et ta kiiremini pehmeks läheks. Siis kõik läbi lasta läbi hakkliha masina, v.a. sibul ja selleri varred. Tuleb maitsev ja kohev maksapasteet, soovi korral saab juurde lisada 1 tl. konjakit.