Surimi on naturaalselt kasvanud kala hakitud ja töödeldud filee, mis on seejärel vormitud ühtlaseks valgeks pastaks. Lisades pastale munavalged, õli ja soola, valmistatakse neist surimitooteid, mida võib kohe süüa! See on valgurikas, madala kalorsusega, tervislik ja kaasaegne toode.
Tutvu VIČI surimitoodete valikuga siin.
Selles mahedamaitselises salatis on surimi kaaslaseks krõmpspehme hiina kapsas ja kodujuust.
Majoneeskapsaga surimi ja värske kapsa salat valmib kiiresti ja meeldib kõigile.
Siin salatis saavad kokku surimipulgad, kodujuust ja keedetud munad. Krõmpsuva elemendi annab hakitud varsseller.
Kihiti klaaskaussi laotud salateid, kus kaunistuseks on mimoosiõisi meenutav munakollane, tehakse tavaliselt kalakonserviga, aga surimi on imehästi sobiv alternatiiv, mis maitseb kindlasti ka lastele.
Keedetud riisi, maisi, surimi ja munaga salat sobib hästi pidulauale klassikalist kartuli- või makaronisalatit asendama.
Meil oli vanasti kodus selline salat, mida kutsuti "Peenema rahva salat" - krabipulgad, riis, keedumuna, apelsin, majonees, hapukoor.
Tõnu Märtik kirjutas FB-s ühe makrasalati retsepti alla nii: "Tollal, 80-ndatel, kui makrat meil siin tegema hakati, oli selle põhiline koostisaine tursakala. Ja mõned salajased osised, mida imporditi Jaapanist. N-liit ostis litsentsi ja seadmed Jaapanist. Meil pandi tehas püsti ja kõik oli nii nagu peab. Tehas oli erilise tähtsusega numbritehas st sõjaväe valve all. Suurem osa toodangust sõitis Moskva suunas. Praegu aga nimetatakse makraks suvalist sodi, mis maitse poolest meenutab väga vähe originaali. Tean, millest räägin, sest tollal tegime filmigrupiga sellest imetehasest üpris pika loo vene televisioonile."